Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 25 z 25

Téma: Celeron D 2,8 533 FSB

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od billy_86
    teď jsem se dozvěděl to že jelikož má procesor frekvenci sběrnice 533 tak i paměti. tak že to vyřeší procesor s větší sběrnicí. tak díky
    To je podle me pekna blbost, co jsi se dozvedel. Proste jak jsi nastavil tu delicku, tak ti pameti jedou na 800 a procak na 533. Kvuli tomu tam ta delicka je...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Měl jsem:
    AMD Athlon XP 1800+, FSB 133
    512MB RAM DDR 400MHz

    Používal jsem děličku:
    FSB : DRAM
    133 : 200
    2 : 3

    A paměti jeli plně na 400, ne jen na 266
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 15-12-2006 v 15:25
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Měl jsem:
    AMD Athlon XP 1800+, FSB 133
    512MB RAM DDR 400MHz

    Používal jsem děličku:
    FSB : DRAM
    133 : 200
    2 : 3

    A paměti jeli plně na 400, ne jen na 266
    ...ale tohle je Intel a DDR2. Je to něco jiného
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Je to "ÚPLNĚ" STEJNÉ!!!

    Hele nastav děličku v Biosu na:
    FSB : DRAM
    2 : 3

    Potom načti win, spuť CPU-Z dej založku memory a napiš co ti to ukazuje!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od billy_8604
    ...ale tohle je Intel a DDR2. Je to něco jiného
    Zkus nekdy poslouchat rady, ktery se ti snazime dat...uvidis, ze se snazime pomoct . Nastav proste tu delicku a mas po problemech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    ...a kde tu děličku najdu. Popište.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Musíš projít bios, nějde to bude. Biosy se od sebe liši, každý je trošku jiný. Bát se toho nepusíš, prostě jdi do Biosu a to už tam někde najdeš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od tequilla
    Nejdrive doporucuju precist trochu teorie na http://www.svethardware.cz/forum/sho...?t=2603&page=2. Potom v BIOSU nastavis delicku frekvence FSB/frekvence pameti. Polozka v BIOSu s nazvem MB Inteligent tweaker, system memory multiplier. Jinak dalsi nastaveni pro pretaktovani je u Gigabyte desek skryte pod klavesama Ctrl+F1...

    EDIT: polozka CPU Host Frequency na 133Mhz (pro procesory s 533Mhz sbernici) a polozka system memory multiplier na 3
    EDIT2: Tim se dostanes na frekenci pameti...tedy 133*3 = 399Mhz = 798Mhz efektivne
    Staci se mrknout par prispevku zpet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    Citace Původně odesláno od tequilla
    Staci se mrknout par prispevku zpet...
    ...tak jsem to nastavil ale když spustim cpu-z a dám záložkou memory tak mě to neukazuje frekvenci ani FSB : DRAM, jenom časování. jakej je jěště program na zjištění frekvence paměti?
    Naposledy upraveno uživatelem billy_86: 16-12-2006 v 14:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Everest
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12