Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Celeron D 2,8 533 FSB

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    Čau. Když mam Celeron D 2,8 533 Mhz FSB a paměti 800 Mhz tak mě ale jedou jenom na 533 Mhz a můžu je zvedat jenom taktováním procesoru. Je to tak? (zakl.Deska gigabyte 965p DS3).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tam zalezi na tom jak si to prebere chipset... mozna ze jedou rychlej, skus se podivat do CPU-Z nebo neco nastavit v biosu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    Citace Původně odesláno od mech13
    tam zalezi na tom jak si to prebere chipset... mozna ze jedou rychlej, skus se podivat do CPU-Z nebo neco nastavit v biosu
    ... a neni možný to že ty paměti jsou kit 2x 1 GB 800Mhz a mám jenom jednu tak jestli to nejede jenom na polovic
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od billy_86
    ... a neni možný to že ty paměti jsou kit 2x 1 GB 800Mhz a mám jenom jednu tak jestli to nejede jenom na polovic
    ne ne. s tim to urcite nema nic spolecnyho. kit je, ze to jsou dva co nejvic podobny kusy aby spolu nedelaly problemy v dual chanelu (driv se nekterem radicom moc nelibilo, kdyz byly pameti jiny). takze mas dva kusy pameti 1GB 800MHz. stahni si ten CPU-Z a podiv se co ti vyhodi. ke stazeni je treba tady na www.svethardware.cz v sekci download
    rekl bych ze minimalne na 667 ti pojedou, mozna i tech 800.
    jo a CPU-Z ti ukaze realnou frekvenci, teda polovicni. takze 333MHz=667MHz efektivne atd...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    Citace Původně odesláno od mech13
    ne ne. s tim to urcite nema nic spolecnyho. kit je, ze to jsou dva co nejvic podobny kusy aby spolu nedelaly problemy v dual chanelu (driv se nekterem radicom moc nelibilo, kdyz byly pameti jiny). takze mas dva kusy pameti 1GB 800MHz. stahni si ten CPU-Z a podiv se co ti vyhodi. ke stazeni je treba tady na www.svethardware.cz v sekci download
    rekl bych ze minimalne na 667 ti pojedou, mozna i tech 800.
    jo a CPU-Z ti ukaze realnou frekvenci, teda polovicni. takze 333MHz=667MHz efektivne atd...
    ...ukazuje mi efektivní 533 Mhz tak teda nevim??
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od billy_86
    ...ukazuje mi efektivní 533 Mhz tak teda nevim??
    zalozka memory? postni sem screenshot
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    V Biosu pujde 100% nastavit frekvence pamětí. Deska si dala frekvenci paměti podle externí frekvence CPU. Budeš v Biosu mít nastavené asi auto, tak to tam změn na těch 800MHz.
    Pojede to určitě 100%...
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 14-12-2006 v 10:59
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    Citace Původně odesláno od tgfh
    V Biosu pujde 100% nastavit frekvence pamětí. Deska si dala frekvenci paměti podle externí frekvence CPU. Budeš v Biosu mít nastavené asi auto, tak to tam změn na těch 800MHz.
    Pojede to určitě 100%...
    ...násobitelem je nastavim max na 533. Jenom jde když taktim procik tak se zvedá tak paměti. Co to je???
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od billy_8604
    ...násobitelem je nastavim max na 533. Jenom jde když taktim procik tak se zvedá tak paměti. Co to je???
    to je uplne normalni. frekvence pameti se pocita podle FSB. takze kdyz dvojnasobne zvednes FSB tak dvojnasobne zvednes frekvenci pameti. kdyz chces taktovat CPU a ne RAM, tak musi snizit delicku (podtaktovat RAM) a pretaktovanim ju vlastne vratis na puvodni frekvenci
    (podiv se na FAQ: pretaktovani procesoru LGA775 tady na foru v casti clanky od ctenaru)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    Citace Původně odesláno od mech13
    to je uplne normalni. frekvence pameti se pocita podle FSB. takze kdyz dvojnasobne zvednes FSB tak dvojnasobne zvednes frekvenci pameti. kdyz chces taktovat CPU a ne RAM, tak musi snizit delicku (podtaktovat RAM) a pretaktovanim ju vlastne vratis na puvodni frekvenci
    (podiv se na FAQ: pretaktovani procesoru LGA775 tady na foru v casti clanky od ctenaru)
    ...a kde že to najdu? jak to mám teda udělat aby ta pamět měla 800 Mhz a ne jenom 533 Mhz a proč bych ji měl podtaktovat když má normálně 800 Mhz
    Naposledy upraveno uživatelem billy_86: 14-12-2006 v 12:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od billy_8604
    ...násobitelem je nastavim max na 533. Jenom jde když taktim procik tak se zvedá tak paměti. Co to je???
    Nejdrive doporucuju precist trochu teorie na http://www.svethardware.cz/forum/sho...?t=2603&page=2. Potom v BIOSU nastavis delicku frekvence FSB/frekvence pameti. Polozka v BIOSu s nazvem MB Inteligent tweaker, system memory multiplier. Jinak dalsi nastaveni pro pretaktovani je u Gigabyte desek skryte pod klavesama Ctrl+F1...

    EDIT: polozka CPU Host Frequency na 133Mhz (pro procesory s 533Mhz sbernici) a polozka system memory multiplier na 3
    EDIT2: Tim se dostanes na frekenci pameti...tedy 133*3 = 399Mhz = 798Mhz efektivne
    Naposledy upraveno uživatelem tequilla: 14-12-2006 v 12:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Prostě nastav děličku v Biosu:
    FSB : DRAM
    2 : 3

    Tím docíliš paměti na 800MHz
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    ...teď mě to v biosu ukazuje - Memory frequency 400 Mhz tak že efektivní je 800 Mhz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Přesně tak, a co ukazuje CPU-Z? Taky 400MHz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    teď jsem se dozvěděl to že jelikož má procesor frekvenci sběrnice 533 tak i paměti. tak že to vyřeší procesor s větší sběrnicí. tak díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Mobilní sockety: Mobile Intel Celeron SL73Y vs. Intel Celeron M 390
    Od billy_86 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-12-2010, 01:55
  2. Chlazení procesorů: celeron 2,4 - 88°C
    Od Kani1980 v sekci Chlazení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 24-08-2009, 08:45
  3. Celeron 420 o 108,5%
    Od Nettle v sekci MSI EU OC challenge 2008
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-08-2008, 15:37
  4. Celeron 420 101,5% OC
    Od mech13 v sekci MSI EU OC challenge 2008
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-07-2008, 20:53