Celeron D 2,8 533 FSB
Čau. Když mam Celeron D 2,8 533 Mhz FSB a paměti 800 Mhz tak mě ale jedou jenom na 533 Mhz a můžu je zvedat jenom taktováním procesoru. Je to tak? (zakl.Deska gigabyte 965p DS3).
tam zalezi na tom jak si to prebere chipset... mozna ze jedou rychlej, skus se podivat do CPU-Z nebo neco nastavit v biosu
... a neni možný to že ty paměti jsou kit 2x 1 GB 800Mhz a mám jenom jednu tak jestli to nejede jenom na polovic
ne ne. s tim to urcite nema nic spolecnyho. kit je, ze to jsou dva co nejvic podobny kusy aby spolu nedelaly problemy v dual chanelu (driv se nekterem radicom moc nelibilo, kdyz byly pameti jiny). takze mas dva kusy pameti 1GB 800MHz. stahni si ten CPU-Z a podiv se co ti vyhodi. ke stazeni je treba tady na https://www.svethardware.cz v sekci download
rekl bych ze minimalne na 667 ti pojedou, mozna i tech 800.
jo a CPU-Z ti ukaze realnou frekvenci, teda polovicni. takze 333MHz=667MHz efektivne atd...
rekl bych ze minimalne na 667 ti pojedou, mozna i tech 800.
jo a CPU-Z ti ukaze realnou frekvenci, teda polovicni. takze 333MHz=667MHz efektivne atd...
V Biosu pujde 100% nastavit frekvence pamětí. Deska si dala frekvenci paměti podle externí frekvence CPU. Budeš v Biosu mít nastavené asi auto, tak to tam změn na těch 800MHz.
Pojede to určitě 100%...
Pojede to určitě 100%...
...násobitelem je nastavim max na 533. Jenom jde když taktim procik tak se zvedá tak paměti. Co to je???
to je uplne normalni. frekvence pameti se pocita podle FSB. takze kdyz dvojnasobne zvednes FSB tak dvojnasobne zvednes frekvenci pameti. kdyz chces taktovat CPU a ne RAM, tak musi snizit delicku (podtaktovat RAM) a pretaktovanim ju vlastne vratis na puvodni frekvenci
(podiv se na FAQ: pretaktovani procesoru LGA775 tady na foru v casti clanky od ctenaru)
(podiv se na FAQ: pretaktovani procesoru LGA775 tady na foru v casti clanky od ctenaru)
...a kde že to najdu? jak to mám teda udělat aby ta pamět měla 800 Mhz a ne jenom 533 Mhz a proč bych ji měl podtaktovat když má normálně 800 Mhz
billy_86: Nejdrive doporucuju precist trochu teorie na https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/2603-faq-pretaktovani-zejmena-platforma-intel-lga775. Potom v BIOSU nastavis delicku frekvence FSB/frekvence pameti. Polozka v BIOSu s nazvem MB Inteligent tweaker, system memory multiplier. Jinak dalsi nastaveni pro pretaktovani je u Gigabyte desek skryte pod klavesama Ctrl+F1...
EDIT: polozka CPU Host Frequency na 133Mhz (pro procesory s 533Mhz sbernici) a polozka system memory multiplier na 3
EDIT2: Tim se dostanes na frekenci pameti...tedy 133*3 = 399Mhz = 798Mhz efektivne
EDIT: polozka CPU Host Frequency na 133Mhz (pro procesory s 533Mhz sbernici) a polozka system memory multiplier na 3
EDIT2: Tim se dostanes na frekenci pameti...tedy 133*3 = 399Mhz = 798Mhz efektivne
teď jsem se dozvěděl to že jelikož má procesor frekvenci sběrnice 533 tak i paměti. tak že to vyřeší procesor s větší sběrnicí. tak díky
To je podle me pekna blbost, co jsi se dozvedel. Proste jak jsi nastavil tu delicku, tak ti pameti jedou na 800 a procak na 533. Kvuli tomu tam ta delicka je...
Měl jsem:
AMD Athlon XP 1800+, FSB 133
512MB RAM DDR 400MHz
Používal jsem děličku:
FSB : DRAM
133 : 200
2 : 3
A paměti jeli plně na 400, ne jen na 266
AMD Athlon XP 1800+, FSB 133
512MB RAM DDR 400MHz
Používal jsem děličku:
133 : 200
A paměti jeli plně na 400, ne jen na 266
Je to "ÚPLNĚ" STEJNÉ!!!
Hele nastav děličku v Biosu na:
Potom načti win, spuť CPU-Z dej založku memory a napiš co ti to ukazuje!
Hele nastav děličku v Biosu na:
Potom načti win, spuť CPU-Z dej založku memory a napiš co ti to ukazuje!
[QUOTE=billy_8604]...ale tohle je Intel a DDR2. Je to něco jiného[/QUOTE]
Zkus nekdy poslouchat rady, ktery se ti snazime dat...uvidis, ze se snazime pomoct ;). Nastav proste tu delicku a mas po problemech.
Zkus nekdy poslouchat rady, ktery se ti snazime dat...uvidis, ze se snazime pomoct ;). Nastav proste tu delicku a mas po problemech.
Musíš projít bios, nějde to bude. Biosy se od sebe liši, každý je trošku jiný. Bát se toho nepusíš, prostě jdi do Biosu a to už tam někde najdeš.