Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: wifi n router s 1Gbit lan jaky?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Poradte s vyberem wifi N routru, ale aby jeste navic mel 1Gbit ethernet.
    Zatim jsem narazil jen na netgear a to model WNR3500 a WNR854T
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Já mám konkrétně tenhle: SMC Barricade SMCWGBR14-N a jsem s ním vcelku spokojen (mám ho cca 3/4 roku). Rychlost jsem teda zatím sám netestoval, ale než jsem ho kupoval, prohlížel jsem recenze a v době koupě vycházel vcelku dobře (v diskusi na CZC je o něm také plno zajímavých informací z provozu).

    N-kovou síť jsem s ním zatím nezkoušel (nemám žádnou N-kovou síťovku). Funguje mi na něm i v pohodě Wake On LAN z internetu (má přímou podporu pro WOL).

    Měl jsem s ním 2 problémy, ale oba jsem dokázal vyřešit: prvním byly výpadky WiFi sítě se zapnutým Wi?-Fi Protected Setup (to je také zmiňováno v diskusi produktu zde: http://www.czechcomputer.cz/disc_doc....html?ansid=21), a dál jsem měl problém s připojením k internetu, kdy jedinej počítač připojenej přes router stahoval rychlostí pouze cca 40 kB/s, ačkoliv připojenej napřímo bez routeru stahoval 256 kB/s, kolik jsem měl v tý době rychlost linky na UPC - to jsem nakonec zjistil, že způsobuje technologie WISH (Wireless Intelligent Stream Handling - která by myslím měla prioritizovat některý streamy na wifi před jinýma - údajně jenom pro wifi připojení, ovšem zřejmě nějakým způsobem bohužel zasahuje i do LAN přípojek), při jejím vypnutí už najednou internet běžel na plný rychlosti. Možná že to už opravuje nějakej novej FW zatím jsem to nezkoumal.

    Jo a další drobnej problém u mě je, že mi nejde webový rozhraní pod Firefox 3 (nejde se přihlásit). V IE i Firefox 2 funguje, nevím, v čem je problém, ale jde o lokální přístup jenom na router tak není problém použít vždycky IE.


    // EDIT ještě jsem teď našel na disku staženou recenzi, kde je podrobnej rozbor i měření rychlostí, přikládám jako přílohu.


    // EDIT 2: btw. co se týká těch NetGear, když jsem vybíral router, měl jsem jeden z nich taky v hledáčku ale vyřadit jsem ho, protože podle review na internetu docela často "odcházel" - teď jsem ještě hledal kterej z nich to byl, a našel jsem že to asi byl ten WNR854T, např. zde:
    http://www.pricespider.com/buy/29393...ition-buy.html
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 02-04-2009 v 11:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Já mám konkrétně tenhle: SMC Barricade SMCWGBR14-N a jsem s ním vcelku spokojen (mám ho cca 3/4 roku). Rychlost jsem teda zatím sám netestoval, ale než jsem ho kupoval, prohlížel jsem recenze a v době koupě vycházel vcelku dobře (v diskusi na CZC je o něm také plno zajímavých informací z provozu).
    Srry za neskoru reakciu, dnes som aj ja hladal tieto gigabitove routre pre vlastne ucely a spomenul som si na toto vlakno. A zistil som, ze velmi sme mu nedali na vyber - SMCWGBR14-N je klon DIR-655 s podporou tlaciarni a skenerov .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    já jsem vybíral a nakonec jsem vzal relativně novinku a dá se říct nástupce DIR655, vzal jsem DIR-825.
    Umí i 5GHz pásmo a jinak je to dost podobné tomu DIR-655 a ještě o kapku i levnější.
    Chtěl jsem hlavně 1GB ethernet. A nakonec i můj laptop Dell umí i 5GHz v "n", tak proč ne.
    Chodí zatím pěkně, ale ještě se ho učím nastavit. Zatím jsem snižoval výkon, mám ho na minimum, ale rozdíl byl strašně malý. Na pokrytí bytu to hold je stále dost výkonný router.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    1

    [Citace:]
    ...SMC Barricade SMCWGBR14-N...
    ...Funguje mi na něm i v pohodě Wake On LAN z internetu (má přímou podporu pro WOL).

    ************************
    Ja som si na mojom takom istom routeri sice nastavil nejake potrebne parametre, ale cez Wake On LAN [WOL] viem pocitac zobudit iba priblizne par minut po vypnuti PC [neskor uz nie!], lebo router potom asi "zabudne" MAC-adresu [a asi aj IP-adresu] toho pocitaca, ked ho uz niekolko minut "nevidi", lebo pocitac [i jeho sietova karta] su uz akokeby neaktivne.
    No a to je moj najvacsi problem:
    Co a kde nastavit v routeri [alebo aj v pocitaci], aby cez moju verejnu IP-adresu presiel magic-packet do routra [to prejde] ale nasledne aby sa poslal dalej na moj spiaci pocitac v rezime standby a zobudil ho?
    Ma tento router v sebe nejaky priamy prikaz na WOL, ktorym by som toto vedel na dialku vykonat? Do routera sa, samozrejme, viem dostat. Predosle, starsie routre SMC takuto moznost bezne mali(!)...
    Dakujem.

    Zdravi Pekox [pekox@seznam.cz]
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Já to mám nastavený na tomhle routeru takhle, pod Virtual Server jsem přidal následující položku:

    Name: Wake-On-LAN (vybrat ze seznamy Wake-On-LAN)

    IP: 192.168.2.255 (pokud je vnitřní adresa routeru 192.168.2.1, jinak změnit odpovídajím způsobem; důležitá je 255 na konci, aby to poslal jako broadcast na všechny pc)

    Protocol: UDP

    Public port: 2304

    Private port: 9


    A pod Firewall by měl bejt povolenej pod Application Layer Gateway minimálně Wake-On-LAN (defaultně po resetu je povolený všechno).

    Potom je potřeba poslat magic packet na veřejnou adresu routeru, a to na port 2304 (vnější port), router by to měl přeposlat na vnitřní síť na všechny PC (i vypnutý) na port 9.

    K posílání magic packetu používám program http://magicpacket.free.fr/, kde mám nastaveno:
    Hostname: vnější ip adresa routeru
    Subnet mask: 255.255.255.255
    MAC address: mac adresa síťovky ve formátu XX-XX-XX-XX-XX-XX
    Protocol: UDP
    Port: 2304
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Jaký Wifi router?
    Od oister v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-09-2010, 01:51
  2. Jaký wifi router ?
    Od Roli v sekci Sítě
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 04-09-2009, 17:11
  3. Jaký WIFI router
    Od koren3 v sekci Sítě
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 04-07-2009, 10:41
  4. wifi router - jaky ?
    Od Maximus12 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-04-2009, 14:57
  5. jaky wifi router?
    Od oKiNeK v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-05-2008, 18:29