Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Nedostatečné napájení externího disku

  1. #1

    Zim Zim je offline
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    19

    Ahoj vím, že se to tu už řešilo, ale nevím si fakt už rady
    Mám desku Asus A7N8X-E Deluxe a zaboha na ní nejdou rozběhat USB na 2.0
    Mám WINXP SP2
    V biosu je mám povolené.
    Jinak chipset je to Nforce2-400 na nVidii maj ovladače jen od Nforce 520 myslíte že je můžu nahrát?

    edit by speedsnail: změna názvu threadu, neb se zjevně nejedná o problém USB 1.1 vs 2.0
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 07-04-2009 v 01:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Zkus použít tyto ovladače :
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    ovládače nájdeš tu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Zim Zim je offline
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    19

    Dik tento jsem zkoušel ale něak jsem nepochopil co snim mam pak dělat
    Jsem dal install a napsalo mě to, že nemůže najít USB zařízení a že ho mám zapojit?
    Asi su lama

    Robky
    to jsem zkoušel taky mam verzi 2.64) fakt nevim, kde je chyba.
    Naposledy upraveno uživatelem Zim: 03-04-2009 v 23:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mas nainstalovane ovladace na chipset? Napr. nForce_5.10_WinXP2K_WHQL_international.exe ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    Zim Zim je offline
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    19

    Ano mám verzi 2.64 pro Nforce2
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    a ako vlastne vieš, že nemáš usb 2.0? je problém v prenosovej rýchlosti pripojených zariadení?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    Zim Zim je offline
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    19

    Tak hlavní problém je v tom že mě nefunguje HDD, který tahám do školy. Je to kapesní disk, který má přímo napájení z USB 2.0. Ve škole a na NTB mě jede bez problémů a tady ho nemůžu rozjet.
    Nikdy jsem to neřešil prostě jsem vzal druhý káblík píchl ho do USB a do disku a no problem. Ale bohužel ten napájecí kabel jsem někde stratil tak to teď potřebuju rozjed jen přes jedno USB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Takže nejde ani o rychlost přenosu jako samotnou funkčnost externího disku
    Napiš výrobce a označení externího disku.
    Pokud do USB na svém počítači vložíš např. flashku, chová se korektně (načte se, jdu kopírovat/číst data) ? Pokud externí HDD připojíš k USB vidí jen např. BIOS, utilita výrobce apod. ? Připojuješ externí disk k USB na motherboardu či front panelu case ? Chová se ve všech USB stejně ? Vyskočí Win bublina o detekování nového hardware ? Používáš k připojení jeden a ten samí USB kablík ?

    1) Aktualizace driverů:
    Aktualizuj ovladače motherbordu ze stránek výrobce (bohužel nyní po ránu jsou stránky nefunkční)

    2)Nastavení BIOSu:
    Integrated Peripherals ? USB Controllers ? V1.1 + V2.0
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    125

    Zkus ho zapojit aji do zadních USB. Jde o to, že HDD potřebuje 2,5W a přesně tolik může USB 2.0 poskytnout, ale problém může nastat u některých skříní s předními USB, které jsou tam vyvedeny pomocí kabelů a ty pokud jsou dlouhé a ne moc kvalitní, tak můžou dávat míň jak 2,5W a pak se už HDD nerozjede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    Zim Zim je offline
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    19

    Takže popořadě Disk je FSC Storagebird SOLO 20-U. Při připojení jenom bliká dioda disku přerušovaně (při zapojení by měla svítit).
    Aktualizované ovladače mám to jsme tu řešili včera (možná zkusím ty k Nforce 520 ale asi si pěkně rozjebu systém )
    Zkoušel jsem všech 6USB portů co na PC mám. Káblík mám ten samej co používám ve škole a jede to.
    Bios mám nastavenej správně USB 1.1 + 2.0 Controllers pak tam je 1.1 Only a Disabled.
    Bohužel v Ovládacích panelech mám pořád napsané, že na jeden port připadá 500mA.
    Takže nevim
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    Ahoj,
    podle všeho to vypadá, že USBcko ten disk neutáhne. Vím, že u některých starších desek to dělalo. Já to řešil přidáním USB řadiče do PCI, stojí okolo 150,-
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Zim Zobrazit příspěvek
    Takže popořadě Disk je FSC Storagebird SOLO 20-U. Při připojení jenom bliká dioda disku přerušovaně (při zapojení by měla svítit).
    Aktualizované ovladače mám to jsme tu řešili včera (možná zkusím ty k Nforce 520 ale asi si pěkně rozjebu systém )
    Zkoušel jsem všech 6USB portů co na PC mám. Káblík mám ten samej co používám ve škole a jede to.
    Bios mám nastavenej správně USB 1.1 + 2.0 Controllers pak tam je 1.1 Only a Disabled.
    Bohužel v Ovládacích panelech mám pořád napsané, že na jeden port připadá 500mA.
    Takže nevim
    Tohle nesouvisí s ovladači, jestli ti USB jede víc než cca 1 MB/s tak je vše v pořádku, problém je v HW - deska prostě nedodá dost proudu na roztočení ploten. Těch 500 mA na port - a kolik by jsi asi chtěl? Tohle je v normě.
    Hlavně tam necpi drivery pro jiný čipset, akorát si zasereš systém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Nevím, jak máš tu prodlužku dlouho, ale řekl bych, že by jsi měl HDD mít připojen aktivním USB kabelem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Tohle nesouvisí s ovladači, jestli ti USB jede víc než cca 1 MB/s tak je vše v pořádku, problém je v HW - deska prostě nedodá dost proudu na roztočení ploten. Těch 500 mA na port - a kolik by jsi asi chtěl? Tohle je v normě.
    Hlavně tam necpi drivery pro jiný čipset, akorát si zasereš systém.
    Presne jak pise Johny, nesouvisi to s ovladaci, jen s tim, ze ti tvoje deska neni schopna dodat tolik energie pro tvuj externi disk. Vyresis to externim aktivnim USB hubem, nebo koupenim kabelu, ktery jsi mel predtim a to tim, ktery ti daval dalsi pripojkou "stavu" pro tvuj disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HDD 3.5 napájení externího disku
    Od Vik.Urbi v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2013, 19:31
  2. smrt externího disku :(
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-06-2011, 18:20
  3. GeForce: Nedostatečné napájení GK
    Od mdeejay v sekci Grafické karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 10-11-2010, 13:34
  4. Napájení externího disku 2,5´´
    Od HanyZ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-10-2009, 21:18
  5. Externí HDD: Porucha externiho disku
    Od Apophis66 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-03-2008, 00:23