Zamrzani pc
Dobry den, potrebuji co nejrychleji poradit uz fakticky nevim co s tim takze muj problem je:Pc cista instalace Windows vista 32bit po chvilce pracovani na pc se mi rozkostickuje obraz " vselijak se prehazi na odelniky " a vypne se monitor a nejdne nic delat pak pumuze jen restart.Hdd uz jsem zkousel reklamovat rekli mi ze je ok ze prosel vsemi testy.Teploty mam v pohode.Sestava :400W zdroj,2gb ram a-data,320gb hdd samsung,ati radeon 2600xt 256mb ddr4,intel pentium dual core e2200,zakladka gigabyte p31 ds3l.PROSIIIM POMOC.:cry
Pokud se rozpadne obraz, tak bych jako první zkusil PC otestovat s jinou grafickou kartou.
Také by se hodila fotka popisované anomálie.
Také by se hodila fotka popisované anomálie.
No tedka nedoslo k zadnemu rozpadnuti ale proste se vypne monitor a nic nejde delat jo a kdyz hraje hudba tak se sekne a jde jen restart.
Prikladam video
http://www.nahraj.cz/content/dw/3625c049-e60e-46b9-93ee-9de05841a216
Prikladam video
http://www.nahraj.cz/content/dw/3625c049-e60e-46b9-93ee-9de05841a216
Napiš značku a parametry toho 400W zdroje.
Pokud nemáš hned k dispozici jinou GK na vyzkoušení, zkus stávající podtaktovat.
Pokud nemáš hned k dispozici jinou GK na vyzkoušení, zkus stávající podtaktovat.
No zdroj je to obycejnej EC 400W ale tim si myslim ze to nebude problem jelikoz kdyz spustim treba nejakou hru tak to neudela to si proste udela kdy chce :rolleyes: .Jinou grafiku do pci-e nemam jedine pujcit od kamarada.Jeste zkusim podtaktovat.
No tak tedka jsem zkusil podtaktovat pameti z 1100 na 1050 a GPU z 800 na 750 a do 2 minut to udelalo zase.:cry
Podtaktuj víc.
Jakou verzi BIOSu má tvoje základní deska? Testoval jsi paměti (např. pomocí GoldMemory)?
Také by nebylo od věci vyzkoušet jiný zdroj.
Jakou verzi BIOSu má tvoje základní deska? Testoval jsi paměti (např. pomocí GoldMemory)?
Také by nebylo od věci vyzkoušet jiný zdroj.
No podtaktuji vic a co si tim pomuzu ze si nezahraju pak zadnou hru :D no zkusit to mohu .Jo ta zakladni deska ja prave nevim jak zjistit verzi biosu jakou mam no zkusim to najit.
[QUOTE=daniel.mel;236617]No podtaktuji vic a co si tim pomuzu ze si nezahraju pak zadnou hru :D no zkusit to mohu .[/QUOTE]
To je jen na zkoušku. ;)
[QUOTE=daniel.mel;236617]Jo ta zakladni deska ja prave nevim jak zjistit verzi biosu jakou mam no zkusim to najit.[/QUOTE]
Everest Ultimate ? Základní deska ? BIOS (nebo se zobrazuje během POSTu PC).
[QUOTE=daniel.mel;236618]Deee-aN: Merim HWmonitor[/QUOTE]
Jaké máš tedy konkrétně teploty?
To je jen na zkoušku. ;)
[QUOTE=daniel.mel;236617]Jo ta zakladni deska ja prave nevim jak zjistit verzi biosu jakou mam no zkusim to najit.[/QUOTE]
Everest Ultimate ? Základní deska ? BIOS (nebo se zobrazuje během POSTu PC).
[QUOTE=daniel.mel;236618]Deee-aN: Merim HWmonitor[/QUOTE]
Jaké máš tedy konkrétně teploty?
CPU1 33C
CPU2 34C
GPU 55C je to normalni teplota pri rani jde pres 80C uz od zacatku
HDD 21C
Verze biosu F7
CPU2 34C
GPU 55C je to normalni teplota pri rani jde pres 80C uz od zacatku
HDD 21C
Verze biosu F7
A jak se to dela? Primo z Windows nebo jinak vim ze to de s flashky bude stacit ctecka karet + karta protoze flashku nemam.
[QUOTE=daniel.mel;236628]A jak se to dela?[/QUOTE]
Možnosti a postup updatu BIOSu je popsán v manuálu na stranách 62 až 66, ovšem pokud se na to necítíš, tak se do toho raději nepouštěj. Navíc na nestabilním PC je to vysoce riziková činnost.
Možnosti a postup updatu BIOSu je popsán v manuálu na stranách 62 až 66, ovšem pokud se na to necítíš, tak se do toho raději nepouštěj. Navíc na nestabilním PC je to vysoce riziková činnost.
Jaké máš ovladače GPU? Rozhodně bych nejdřív zkusil odinstalovat, vyčistit od zbytků a nainstalovat nové. Pro update BIOSu můžeš zkusit @BIOS - měl bys ho mít na CD k desce nebo stáhnout od výrobce (je tam i návod, jak na to; nezapomeň vypnout antiviry)
Mno jako jsem dost chytrej uzivatel pc :D ale s tim to jsem se potkal poprve, ovladace uz jsem zkousel vseliake odinstalace uplne, nainstaloval jsem puvodni na cd ale i pres to to furt dela .Update biosu se nebojim to bych zvladnu levou zadni ale mam strach ze kdyz se neco posere tak mam po desce :confused:
IMHO bys mohl zkusit vyndat z kompu RAMky, GPU, profouknout, profouknout i sloty a nacvaknout zpátky.... Ale, jak už tu někdo psal, nejlepší by bylo nacpat tu kartu do jiného kompu, nebo jí nechat otestovat u prodejce, abys jí eventuálně vyloučil jako příčinu problémů.
Ok.Zitra vemu GK za kamosem a otestuji v pc pokud to bude delat tak davam reklamaci pokud ne tak se jeste poradime a zkusim ten bios.Zatim Vam vsem diik za rady.:thumb
No lidicky tak uz nevim GK jsem zebral ke kamosovi a v poradku i pretaktovana jela normalne jsme hrali crysis.Ted uz to muze byt jen Cpu to jsem zkousel taky podtaktovat nepomohlo nebo to muzou byt RAM s tema nevim co udelat a nebo to muze byt jeste ta zakladka nebo zdroj uz fakticky nevim.Za kazdou radu budu fakt vdecnej.:idea
[QUOTE=daniel.mel;236759]Ted uz to muze byt jen Cpu to jsem zkousel taky podtaktovat nepomohlo nebo to muzou byt RAM s tema nevim co udelat a nebo to muze byt jeste ta zakladka nebo zdroj uz fakticky nevim.[/QUOTE]
Na test RAM jsem odkazoval v postu #8.
Na test RAM jsem odkazoval v postu #8.
[QUOTE=daniel.mel;236637]Mno jako jsem dost chytrej uzivatel pc :D ale s tim to jsem se potkal poprve, ovladace uz jsem zkousel vseliake odinstalace uplne, nainstaloval jsem puvodni na cd ale i pres to to furt dela .Update biosu se nebojim to bych zvladnu levou zadni ale mam strach ze kdyz se neco posere tak mam po desce :confused:[/QUOTE]
Po desce mít nebudeš... I v případě "pádu" při přehrávání biosu existuje cesta. Akorát je zdlouhavá, jelikož deska musí do "servisu" na přehrání biosu... Každopádně bych určitě vyzkoušel i vyměnit zdroj (třeba si jiný půjčit)... Přeci jenom EC nejsou zrovna dvakrát vyhlášené kvalitou. Navíc např. na Slovensku jsou tři jejich modely dokonce zakázány jako nebezpečné... Jinak takové "pády" můžou být vyvolány jak grafickou kartou, tak i paměťmi nebo chybou přímo na MB. U té grafické karty není teplota GPU určitě jediným důležitým ukazatelem. Ony se ti třeba můžou přehřívat i mosfety popř. paměti apod...
Chce se to prostě domluvit s tím kamarádem a zkoušet komponentu za komponentou... Good Luck ;)
Po desce mít nebudeš... I v případě "pádu" při přehrávání biosu existuje cesta. Akorát je zdlouhavá, jelikož deska musí do "servisu" na přehrání biosu... Každopádně bych určitě vyzkoušel i vyměnit zdroj (třeba si jiný půjčit)... Přeci jenom EC nejsou zrovna dvakrát vyhlášené kvalitou. Navíc např. na Slovensku jsou tři jejich modely dokonce zakázány jako nebezpečné... Jinak takové "pády" můžou být vyvolány jak grafickou kartou, tak i paměťmi nebo chybou přímo na MB. U té grafické karty není teplota GPU určitě jediným důležitým ukazatelem. Ony se ti třeba můžou přehřívat i mosfety popř. paměti apod...
Chce se to prostě domluvit s tím kamarádem a zkoušet komponentu za komponentou... Good Luck ;)
Lidicky jsem z5 takze ram test 0 errors takze ram to nejsou dneska jeste zkusim vytahnout od brasina z pc zdroj a zapojit ho pak zase napisu ale velmi moc vam dekuji za rady.:thumb
No jsem z5 takze ani zdroj nepomohl :mistake ja uz nevim cim to muze byyyt kurnik.
Ram....ok
Zdroj.....ok
Hdd......ok
Cpu....nvm asi v poradku
Gpu...ok
Deska....nvm jeste treba nejak vyzkouset.
Ram....ok
Zdroj.....ok
Hdd......ok
Cpu....nvm asi v poradku
Gpu...ok
Deska....nvm jeste treba nejak vyzkouset.
[QUOTE=daniel.mel;236825]Lidicky jsem z5 takze ram test 0 errors takze ram to nejsou dneska jeste zkusim vytahnout od brasina z pc zdroj a zapojit ho pak zase napisu ale velmi moc vam dekuji za rady.:thumb[/QUOTE]
A jaký má zdroj tvůj bratr? Ne že by až tak záleželo na výkonu, ale spíše na kvalitě. Jinak to vypadá, že budeš muset ještě otestovat tu desku a když bude špatná, tak šupkydupky do obchůdku pro novou :D
A jaký má zdroj tvůj bratr? Ne že by až tak záleželo na výkonu, ale spíše na kvalitě. Jinak to vypadá, že budeš muset ještě otestovat tu desku a když bude špatná, tak šupkydupky do obchůdku pro novou :D
No on ma 350W taky to neni znackovej ale ja si myslim ze ten muj zdroj je v pohode protoze s brasinovym zdrojem to dela tak samo.No ale na ten muj EC 400w jedu uz pres rok a vpoho sestavu mam dost pretaktovanou :eek: cpu z 2.2ghz na 3ghz a ramky z 800 na 909mhz ale i kdyz vratim vsechna napeti a frekvence na puvodni hodnoty tak to dela stale nevim no tu desku nemam kde odzkouset protoze kamos tedka neni doma a brasin ma starou grafarnu a amd cpu takze ji nemam moznost nikde jinde odzkouset.:(
Hmm.... a v záruce ji náhodou asi nemáš? Myslím tu desku? Jinak mě asi ohledně vyzkoušení jiné desky napadá snad už jenom aukro, kde seženeš "slušnou" desku za "slušnou" cenu...
Otestuj na zkoušku PC s jiným systémem (Linux, XP). Pokud se budou problémy objevovat i s nimi, půjde o HW problém.
Pro jistotu přece jen aktualizuj BIOS.
Pro jistotu přece jen aktualizuj BIOS.
Takze update biosu na nejnovejsi nepomohl updatoval jsem pres @Bios z F7 na F10a vse probehlo vporadku.Zitra jeste vyzkousim to XP.Ale nechapu proc to dela kdyz je vse ok :notsure:confused::mistake
Něco zřejmě v pořádku nebude když to dělá pořád... Ono to na jednu stranu opravdu ukazuje na tu desku. Když jsi vlastně z HW všechno vyzkoušel a testy ti vyšly dobře... Buď to bude deskou anebo si komponenty mezi sebou "špatně rozumí"... Víš jak, proto výrobci uvádělí compatibility listy apod...
Hmmm kopatibilitou to nebude jelikoz na tom pc jedu uz neco pres rok tedka jedu od rana na XP a nedela to je to zvlastni a jak prejdu na vistu tak po cca 5 minutach to udela .Dneska vecer jeste zkusim preinstalovat vistu a uvidime.
Ted jsem udela zatezovej test pomoci Burnintest po dobu 4 hodin.Test probehl bez jedineho erroru :) test provaden na Win Xp .Asi to vidim na preinstalaci visty a pak uvidime.Jen tak pro zajimavost muj procak udelal 4.700 trilionu operaci za 4 hodiny:rules
Tedka jsem na to prisel cim to je ale asi mi neuverite bylo to antivirem Nod32 antivirus4 :stupid.Stacilo vypnout kontrolu web stranek a je to ok:thumb.Sice nechapu proc to nedela i na Xp kdyz pouzivam na obou systemech totoznej antivir.Skoda ze jsem an to neprisel driv to jsem se nemusel tak sraat s HW a zkouset to vsude.No ale mel by s tim ESET zacit neco delat nemyslim si ze je to jen na me sestave.Jsem ale rad za vase rady a ochotu mi pomoct vsem diiik :thumb.Muzete Lock