Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC nestartuje

alfonetic (2)|7.4.2009 16:02
Dobrý den.Mám problém s mým PC.Problém je následující.Když zapnu PC tak se mi po chvilce zobrazí způsob spuštění počítače....Nouzový režim,klasicky,poslední známá funkční konfigurace atd atd.Bohužel nemůžu zvolit ostatní režimy než režim "spustit běžným způsobem"(nebo jak je to tam formulováno) , který je označen.Takže tedy čekám až vyprí časový limit...startování pokračuje až do té doby, než by se měla téměř zobrazit přihlašovací tabulka na modrém pozadí.To se mi však PC sám restartuje a tak to je stále pořád dokola.Nemuže nastartovat.Jedenkrát se mu to podařilo, ale než jsem stačil zazaálohovat soubory tak se PC sám restartoval.A pak opět ten stejný problém.Pořád se restartuje startovací procedura.Zkoušel jsem tedy připojit onen HDD do mého druhého PC abych zazálohoval data...takže co jsem mohl tak jsem zazálohoval ale nemůžu se dostat ve zmíněném disku do složky "D:\Documents and Settings\pc\Dokumenty"...tedy dokumenty které nutně potřebuju.Když chci otevřít složku "pc" na tom disku tak mi to vyjede chybovou hlášku: "D:\Documents and Settings\pc není přístupný.Přístup byl odepřen".Nevíte co by s tím mohlo být?A ještě taková perlička...nejsem nějaký pokročilý uživatel...takeže jsem se rozhodl vytáhnout i baterku...opětovně ji tam vrátil ale pak při startu mi tam najede asi setup biosu nebo čeho to je...ale bohužel mi nejede klávesnice stejně jako před tímto zásahem s baterkou.Moc děkuji za jakoukolv radu a info.Dostanu ty data z tama ještě nějak nebo jsem to totálně zmršil?
r34ktor (7477)|7.4.2009 16:27
Od kdy se problém vyskytuje? Navodila ho nějaká známá příčina (výpadek proudu, SW zásah apod.)? Nejprve je potřeba odhalit příčinu, a poté řešit následky.

Co se týče přístupu do složky na jiném PC, tak stačí převzít vlastnictví (viz KB810881 a KB308421).
Jessi (1)|8.4.2009 09:28
Mám úplně stejný problém, tak prosím poradte nám:) děkujem:)
alfonetic (2)|8.4.2009 22:19
Takže díky moc za tip.Pomohl mi moc a všechny data jsem si úspěšně zazálohoval.Ale teď už je tady ten vedlejší problém.A je to právě to PC.Když prostě odejde tak mi to ani tak nevadí.Jsem rád že mám ty data.Ale když se k němu vrátím.Co s ním?Když ho teď zapnu tak se mi při startu hned na samém začátku oběví nějaké menu asi setupu biosu (vytahnul jsem baterku).Ale nemůžu nic udělat protože mi nereaguje klávesnice.Ale to ani předtím když tam byla nabídka jak spustit systém windows.Takže je nějaký fíglík?Asi odešla základovka co?

PS:Jo jinak.Samotný problém s resetováním PC začal asi tak před 4 až 5ti dny.Párkrát se stalo že se sám restartoval když jsem ho měl zaplý.A pak následující den už začaly meníš pronlémy s tím startem.Na podruhé se chytnul.Ale ten poslední den to už bylo bez šance.A jinak...žádný zásah jsem do PC nedělal.Ani software ani žádným jiným způsobem...
Logout (4018)|9.4.2009 00:04
Může to bejt cokoli - mb, paměti, zdroj, (klávesnice :-)).... Takže zkus vytahat všechno co neni nutný (nech jednu paměť, procesor, grafiku) a zkus nastartovat. Pokud to nepůjde a máš možnost (třeba z druhýho PC) brát komponenty, tak zkusit zapojit jinej zdroj, popř. paměti apod. vyzkoušet v jinym pc.
Dojigiri (1629)|10.4.2009 09:40
Jestli je klávesnice USB (nebo bezdrátová apod.), nejspíš nemáš povolenej v Biosu Legacy Support (nebo DOS Support, někdy taky Enable USB Keyboard apod., jmenuje se to různě) pro USB, proto taky nejde výběr v boot menu při startu Windows. Akorát je divný, že po resetu biosu se to nenastavilo, většinou to bývá defaultně povolený.

Řešením je buď si sehnat PS/2 klávesnici (jestli se ti třeba nějaká válí někde doma nebo u kamaráda) anebo koupit redukci USB na PS/2 (cca 50 Kč) a připojit USB klávesnici přes PS/2 přes redukci (pokud to teda neni bezdrátová, ta přes redukci spíš nepojede). Pak si poštelovat Bios, povolit USB klávesnici a můžeš jí dát zpátky do USB (pokud napíšeš výrobce a model základní desky, můžem se kouknout do manuálu, kde to u ní v Biosu přesně je).

To je první krok, protože pak teprve budeš moct dělat další věci, jako je např. dostat se do nouzovýho režimu apod. (nebo třeba i přeinstalovat Windows, což bez klávesnice v Legacy modu nejspíš taky nepůjde).
kane.shw (1231)|10.4.2009 23:20
Bylo by taky dobré, kdyby jsi sem napsal alespoň jak máš tenhle počítač dlouho. A taky alespoň přibližnou konfiguraci (vím, že jsi tu psal, že nejsi žádný HW guru ;) ), ale alespoň to zkus.

Jinak s tou klávesnicí tu mají kolegové pravdu - pořiď si nějakou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], taková záloha se doma nikdy neztratí!