Systém nevidí TV tuner
Jak se pomalu,ale jistě blíží přechod na DVB-t,chtěl sem si vyzkoušet TV tuner v počítači.Už od výrobce je tam Hauppauge WinTV-HVR-2200 .Když sem PC koupil,tak ten tuner fungoval,ale teď když v Mediacentru zvolim Živé vysílání,tak to chvilku hledá a pak vyhodí hlášku,že tuner nebyl nalezen.Přeinstaloval sem i ovladače ze stránky výrobce,ale furt nic.Jak se přesvědčim jestli je chyba v Media centrech,nebo v tuneru?
BTW už delší dobu mi vyskakuje hláška "Media center reciever přestal pracovat" a nedávno sem vyměnil grafickou kartu,nemůže to spolu nějak souviset?
BTW už delší dobu mi vyskakuje hláška "Media center reciever přestal pracovat" a nedávno sem vyměnil grafickou kartu,nemůže to spolu nějak souviset?
A co ukazuje správce zařízení, třeba nějaký žlutý otazníky nebo nefunkční zařízení?
Máš k tomu Hauppauge nainstalovanej jejich vlastní přehrávač? (u mojí hauppauge se instaluje volitelně společně s ovladačema) - a pokud jo, v něm se to přehrává nebo taky ne? (i když teda ten přehrávač je sám o sobě taky dost bazmek)
Máš k tomu Hauppauge nainstalovanej jejich vlastní přehrávač? (u mojí hauppauge se instaluje volitelně společně s ovladačema) - a pokud jo, v něm se to přehrává nebo taky ne? (i když teda ten přehrávač je sám o sobě taky dost bazmek)
Ve správci zařízení ho vůbec nemůžu najít,otevřel sem snad všechno a jsou tam jenom ovladače.
Přehrávač nainstalovanej nemám,možná by se něco takovýho pro kontrolu hodilo.Někde sem viděl freeware,něco jako media centr,ale už nevim kde.
Přehrávač nainstalovanej nemám,možná by se něco takovýho pro kontrolu hodilo.Někde sem viděl freeware,něco jako media centr,ale už nevim kde.
No, tady http://www.hauppauge.co.uk/site/support/support_wintv7.html by se snad měla dát stáhnout aplikace WinTV (teda spíš celý nejnovější support CD, kde jsou jednak ovladače a jednak aplikace WinTV), což je přehrávač od Hauppauge, a pak to v něm zkusit, jestli to půjde alespoň v tom, anebo jestli taky bude hlásit že kartu nezná.
Už to mám nainstalovaný,kanály naladěný,ale buď vyskočí hláška o zabránění spuštění,nebo se to sekne.
A kanály teda ladit šlo normálně a našlo to nějaký? Pokud jo, by to vypadalo, že tuner je funkční, a je chyba spíš někde v SW ... ve Správci zařízení ten tuner vidět teda nikde neni, jakýkoliv zařízení Hauppauge? (řek bych že někde pod Ovladače zvuku, videa a her by to mělo být) ... můžou bejt i nějak nakopnutý kodeky a kvůli tomu to třeba nejde...
Btw. psal jsi že jsi měnil grafickou kartu ... ještě možná zkusit přeinstalovat ovladače grafiky, případně úplně odinstalovat a nainstalovat znova - jaká značka je tam teď (ATI, NVidia?) a jaká byla předtím? Nebo, pokud by bylo možno vyzkoušet tu TV kartu v jiným PC (jenom nainstalovat drivery a přehrávač Hauupauge WinTV ze support CD)...
Jinak pak už snad jedině jako poslední variantu zkusit čistou instalaci systému.
Btw. psal jsi že jsi měnil grafickou kartu ... ještě možná zkusit přeinstalovat ovladače grafiky, případně úplně odinstalovat a nainstalovat znova - jaká značka je tam teď (ATI, NVidia?) a jaká byla předtím? Nebo, pokud by bylo možno vyzkoušet tu TV kartu v jiným PC (jenom nainstalovat drivery a přehrávač Hauupauge WinTV ze support CD)...
Jinak pak už snad jedině jako poslední variantu zkusit čistou instalaci systému.
Jo jo,naladilo to asi šest kanálů,ale nepodařilo se mi zjistit jaký,protože se mi to nepovedlo spustit.Pro dekódování videa odjakživa používám FFd Show a před tim to chodilo normálně.
Co se týče grafiky, je tam ATi Radeon 4550 HD, víc je o tom tady: Jak vylepšit FS Scaleo pro HD video? Poslední verzi ATi CCC jsem už nainstaloval. Starost mi dělá to centrum zabránění spuštění,nebo jak se to jmenuje.Zkoušel to nastavit tak,aby to neblokovalo WinTV7.exe,ale prej to mezi neblokovaný zařadit nelze.
Co se týče grafiky, je tam ATi Radeon 4550 HD, víc je o tom tady: Jak vylepšit FS Scaleo pro HD video? Poslední verzi ATi CCC jsem už nainstaloval. Starost mi dělá to centrum zabránění spuštění,nebo jak se to jmenuje.Zkoušel to nastavit tak,aby to neblokovalo WinTV7.exe,ale prej to mezi neblokovaný zařadit nelze.