Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Switch a tiskárny

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,179

    Ahoj,
    potřeboval bych 1 GB switch se dvěma USB porty, ke kterým bych připojil tiskárnu (HP LaserJet + HP PhotoSmart) a sdílel je se všemi počítači či notebooky, které budou zapojeny do switche.
    Jsem v této problematice neznalý a tak bych potřeboval trochu s výběrem pomoci. Bude mi takto fungovat jakýkoliv switch se dvěma USB ? Jaké značky jsou nejlepší ? Cetl jsem, že jedním z lepších je D-Link (v routerech), platí to i u switchů ? Pokud budu mít takto připojenu tiskárnu budu moci i skenovat ? Prý je toto "spojení" jednosměrné, tudíž lze pouze tisknout. Jakým způsobem dochází k tisku ?

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    máš GDI tiskárny?

    jinak máš celkem hardcore požadavky
    dost (většina) printserverů nepodporuje scanování (co vím tak třeba zyxel NPS-520 nebo Planet FPS-1010M umí i gdi i scanování)
    a printserverů s 1gbit swichem taky není moc (spíš v čr nejsou žádné)

    BTW zkus prohledat zdejší fórum myslím že se tu jednou řešil nějaký router co umě 2 tiskárny a scanovat (ale nemůžu najít)
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 07-04-2009 v 21:01
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,179

    Jestli ty tiskárny jsou GDI tak to vůbec netuším. Jsou to HP LaserJet P1005 a HP PhotoSmart 8200. Mrknu do specifikace tiskáren.
    To scanování by možná tolik ani nebolelo, kdyby nebylo funkční, ale pokud by byla možnost to mít, nezlobil bych se
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    hmm tak P1005 je GDI
    ale našel jsem něco co umí 2GDI tiskárny a scanner(sice jen scanner od HP ale to stačí) jen nemá switch (ale ten zas stojí pár korun)
    LEVEL1 FPS-3003
    http://download.level1.com/level1/da...PS-3003_v4.pdf

    horký favorit ke mě dom (se mi líbí že umí i flashky a disky)
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 07-04-2009 v 22:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,179

    Jestli jsem to dobře pochopil, přivedu net do LEVEL1 a z něj na wan konektor switche a pak normálně do switche napojím všechny pc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Jestli jsem to dobře pochopil, přivedu net do LEVEL1 a z něj na wan konektor switche a pak normálně do switche napojím všechny pc.
    ne leve1 má jen 1 rj45 port k němu se jen připojí síť
    a switch nemá wan port

    wan port má router
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Switch u PS 3 ?
    Od robobobo v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-08-2013, 07:57
  2. router a switch z PC
    Od kubisz v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-09-2011, 10:53
  3. E-mail klienti: TB-signature switch
    Od homi v sekci Internet
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-09-2010, 16:03
  4. blokující switch
    Od meti v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-12-2009, 10:58
  5. Audio switch
    Od s.skull v sekci Audio
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-10-2008, 08:13