Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nelze bootovat

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    3

    Ahoj.
    Měl bych takový dotaz. Včera jsem dostal při vyklízení kanceláře PC Barbone Panther II (MB: Gigabyte GA-P35-DS3L, 1GB RAM DDR2 800MHZ 5-5-5 Transcend,Radeon X1650, čtečka karet, DVD LG, CPU nevím, nějaké Core2Duo.) Původně v něm byl HDD Seagate 320GB sata. PC nebylo zapnuto asi tři měsíce, když jsem ho zkusil, napsalo to že nelze bootovat z CD/DVD, ať vložím bootovací disk a zkusím znovu. Neřešil jsem to, bývalý majitel si stejněě HDD bral. Jenže ta samá hláška se oběvila i potom, co jsem tam dal svůj HDD. (60GB ATA baracuda) V biosu mám nastavené bootování dobře, jako první HDD, pak DVD a třetí flopynu.Zkoušel jsem i nastavit HDD na všechny tři pořadí v BIOSU, ale ta samá hláška. Když tam dám CD s instalačkou Win,normálně se rozjede, nechá mě vybrat disk kam chci instalovat, zformátuju ho, vše se nakopíruje a připraví k instalaci,ale po restartu, když má začít instalace, opět hláška že nemá z čeho bootovat. Zkoušel jsem 3 HDD (všechny na 100% funkční), i instalovat na externí HDD a flashku v USB. Bios vždy vše najde, instalačka win taky, ale PC prostě odmítá bootovat z čehokoliv, kromě mechaniky.Zkoušel jsem i odpojit DVD mechaniku, ze zoufalství i čtečku karet,ale nic.Jak jsem psal předtím, pořadí bootování jsem už taky snad 100x upravoval. Ještě pro upřesnění, zkoušel jsem i HDD se systémem, i když by se to nerozjelo, že by se alespoň pokusil bootovat a taky nic. Zkoušel jsem i resetování BIOSu i failsafe a nic.Poslední věc které jsem si všiml, pokaždé když se PC snaží z jakéhokoliv toho disku bootovat, disk 4x krátce "zahrabe" a nic, takže se k němu opravdu snaží přistupovat. V jiných PC jsou všechny disky okamžitě funkční.
    Předem děkuji za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Hele zkoušel jsi ten disk hodit třeba na jinou sata pozici , včera jsem měl desku na které disk házel vadnou partition a v biosu se tvářil dobře, ale měl krapet vyhnutý sata konektor na desce. Jak jsem to hodil do jiné, tak to najelo dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    3

    Jak jsem psal už v tom prvním příspěvku, nebootuje SATA, PATA, ani USB. Ještě pro doplnění, zkoušel jsem live distribuci Ubuntu a stejně jako instalačka win, tak i linux může normálně pracovat s HDD. Všude je jako první nastaven na bootování HDD (nebo USB, podle toho co jsem zkoušel), prolezl jsem každý zapadlý kout BIOSu, kde mohlo být něco společného s HDD a zkoušel jsem snad úplně vše. PC s hdd pracuje bez problému, jen prostě za žádnou cenu nenabootuje z ničeho jiného, než z DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    A zkousel jsi i vymenit kabely ? Zda neni problem v nich?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Pokud to nebootuje ani z USB tak v kabelech to asi nebude.... Jedno PC co jsem složil, tak po úspěšné instalaci win, driverů, aplikací a dalšího potřebného SW bylo 14 dní vypnuté a deska odešlo do křemíkového nebe... Nedivil bych se kdyby byl problém přímo v desce. Pokud je v záruce, tak bych se pokusil vyreklamovat desku. Pokud to pujde teda když je to skládaná sestava a byl oddělán disk z ní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jestli jsem to nepřehlíd, zkoušel jsi update biosu? (a pokud není novější přehrát stejnou verzí, jaká tam teď je)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    3

    Kabely jsou určitě v pořádku, v jiných PC na nich jedu v pohodě. Update biosu je jediné, co jsem ještě nezkoušel, do toho se pustím teď, jen potřebuju zjistit, jak na to, ale to si snad vygoogluju. Že by odešla deska, se mi moc nezdá, to by snad nešlo pracovat s diskem vůbec, ne? Pokud se tedy nepletu, protože jak bios, tak instalačka win, tak live verze linuxu může s diskem normálně pracovat, opravdu jediné, v čem je problém, je to, že prostě ani za nic nejsem schopný bootovat z něčeho jiného, než je mechanika. Reklamačka je pasé, to PC jsem dostal při vyklízení kanceláří, takže k tomu nemám jediný papír.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,202

    Než začneš flashovat BIOS, přejedeš 100 % přes post ? Pokud odpojíš HDD, DVD mechaniku objeví se hláška o chybějícím disku ? Jestli jsem dobře pochopil jedná se o ATA disk. Máš dobře nastaveny jumpery (bud Master nebo bez jumperu) a je disk zapojen na konci kšandy ? Pokud nevíš, jak flashnout BIOS, pomůže Ti možná tento post.

    EDIT:
    Musíš si stáhnout BIOS pro svou základní desku. Nevím, jakou revizi motherboardu máš, tak si vyber:

    rev. 1
    rev. 2
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 11-04-2009 v 09:27
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Z disku nelze bootovat
    Od Liqid v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 02-06-2012, 09:36
  2. jak bootovat
    Od Majki246 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-09-2009, 16:27
  3. Problémy s PC (HW/SW): Nelze nastavit bootovat z cd
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 21:38
  4. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 21-09-2008, 11:34
  5. Nelze bootovat z SATA DVD mechaniky
    Od martin1961 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-04-2008, 14:20