Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 50

Téma: Otázka kompatibility

  1. #16
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    @mike.torment: už jsi za ty dvě hodiny, co tady vaříme v podstatě z vody udělal nějaké ty testy stability?
    Ono by nám třeba lecos napovědělo.
    Nenapsal jsi vůbec, na jakých frekvencích ti systém šlape, na jakých napětích máš CPU a RAM, neukázal jsi jediné teploty, takhle se nikam nedostaneme. A o tom, že pořád neznáme typ zdroje nemluvím. Ono by stačilo otevřít case a ten zdroj pořádně prohlídnout/nafotit.
    Nastahoval jsem si ten softík od tebe a hned jak budu jen trochu moct, provedu analýzy a postnu to. Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Nevyházejí ze zdroje před nenadálým vypnutím nějaké nezvyklé zvuky (pískání, bzučení apod.)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Bych si to stejne tipnul na ten zdroj - Phenom v loadu +/- 170w + GTX280 v loadu +/- 280w takze bych opravdu otevrel bednu a doufal bych, ze tam najdes "neco kvalitnejsiho"
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Nevyházejí ze zdroje před nenadálým vypnutím nějaké nezvyklé zvuky (pískání, bzučení apod.)?
    Nic, co bych označil za nezvyklé. Je to poměrně tichý, před pádem jsem nepozoroval žádnou změnu. Po vypnutí zdroje je slyšet klasicky fade out bzučení jak se to vybijí a po zapnutí opět fade in.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    toto je ten zdroj: http://www.fajnceny.cz/zbozi/fortron...spx?p=z:133062

    pro fanynek: 3DMark test mě to shodil stejně jako ty hry
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ten pád pri 3D Marku sa dal čakať, skús ale osobitne zaťažiť CPU a osobitne procesor
    môžeš to zaťažiť cez OCCT ten môže zaťažiť grafiku a cpu osobitne(sú tam záložky CPU : OCCT a GPU : OCCT) ak to nespadne tak daj v tom programe na záložku power suply a spusti, ak to nechce utiahnuť zdroj tak to spadne v poslednom teste...ale pre istotu prebehni testy za radom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Squjelé Klingacikx. Hezky jsi to napsal.
    Tak mike.torment, teď už jen testovat a testovat. Sledovat u toho teploty a čekat, při čem to spadne.
    Jinak ten zdroj není špatný, ale na GTX280 bych se taky bál, páč mám taky FSP 500W a na tuhle kartu bych určo měnil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Ten pád pri 3D Marku sa dal čakať, skús ale osobitne zaťažiť CPU a osobitne procesor
    môžeš to zaťažiť cez OCCT ten môže zaťažiť grafiku a cpu osobitne(sú tam záložky CPU : OCCT a GPU : OCCT) ak to nespadne tak daj v tom programe na záložku power suply a spusti, ak to nechce utiahnuť zdroj tak to spadne v poslednom teste...ale pre istotu prebehni testy za radom.
    Přesně jak si říkal, Klingacikx. První 4 testy proběhly v pohodě. GPU memtest - bez chyb, ale při tom POWER SUPPLY to padlo po 2 minutách. Výsledky testů v příloze. Vypadá to na ten zdroj, přiští týden hoi vyměním, mohu požádat o nějaké doporučení?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CPU-OCCT.jpg 
Zobrazení: 116 
Velikost: 1.35 MB 
ID: 10382   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CPU-Linpack.jpg 
Zobrazení: 112 
Velikost: 1.67 MB 
ID: 10383   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: GPU-OCCT.jpg 
Zobrazení: 88 
Velikost: 1.22 MB 
ID: 10384  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Mně by se líbil např. Enermax PRO82+ 625W, ale určitě se najdou tací, kteří mi vysvětlí, proč zrovna tanhle ne.

    A kdyžtak bych ho bral přes nějaký eshop, páč kdyby byly naše závěry mylné a zdrojem to nedej počítačový Bože nebylo, abys nevyhodil 3,5k jen tak pro naši radost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Nahodou - mam slabsiho (ted si nejsem jisty, maji steny pocet kabelu) brasku a ze by mel problemy to se rict neda
    IMHO 525w (nebo kolik presne) je trochu jina kategorie a mozna i zbytecne vyhazovani penez (skok tam je) - pokud ovsem neplanujes SLI...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Idealne by bolo, keby si zohnal nejaky ten merac spotreby, odmeral spotrebu tvojej zostavy a kupil si zdroj, kde by si sa trafil do 30-60% maximalnej wataze zdroja. Ja som napriklad v idle tesne pod oficialnou hranicou 25% pre certifikat 80+, ale to iba preto, lebo som si silne podtaktoval a podvoltoval svoju HD4870 cez ATT (HX620, 24% vytazenie zdroja v idle, 39% v zatazi).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Nahodou - mam slabsiho (ted si nejsem jisty, maji steny pocet kabelu) brasku a ze by mel problemy to se rict neda
    IMHO 525w (nebo kolik presne) je trochu jina kategorie a mozna i zbytecne vyhazovani penez (skok tam je) - pokud ovsem neplanujes SLI...
    SLi neplánuju, navíc myslím, že vzhledem k tomu, že mám ATI southbridge, tak by nVidie v SLi možná nedělaly dobrotu.

    Každopádně mi začalo připadat, že výměna zdroje je dobrej nápad v každém případě, ať už to tím je nebo není. Samozřejmě by bylo fajn, kdyby bylo, protože v takové případě by se to dalo velmi rychle a pohodlně vyřešit, než kdybych třeba musel měnit MB.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Dá se to určit s velmi vysokou pravděpodobností, jestliže jsi vyloučil všechny ostatní faktory.Tzn.:

    -Provedl jsi otestování pamětí programem Memtest, nebo Goldmemory, kde nevyhodil žádnou chybu a ani to nespadlo.

    -Provedl jsi torture test CPU programem OCCT a Orthos, bez jediného erroru, nebo jiného problému.

    -Otestoval jsi povrch pevného disku programem HDDScan, který je bez chyb.

    -v případě, že máš Win VISTA si pro jistotu udělej kontrolu integrity systémových souborů příkazem SFC/VERIFYONLY v příkazovém řádku spuštěném "jako správce". (není to ale v tomto případě rozhodující)

    Víš tedy že:
    MB, CPU a RAM by měly být na 99,99% v pořádku.
    Padá to jen v 3D aplikacích, resp. hrách a to ve vícero, resp. ve všech (ne jen v jedné).
    To ukazuje na to, že systém má málo "šťávy", nebo prostě je nějaký problém s dodáváním potřebné energie žravějšímu CPU a hlavně VGA.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 12-04-2009 v 09:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    - Memtest bez chyb
    - CPU test bez errorů
    - Povrch disku jsem netestoval, ale to by nemuselo být potřeba, neboť mám systémy Vista i XP a každý z nich na jiném fyzickém disku a problém je v obou bez rozdílu stejnej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Tak potom si taky troufnu tvrdit, že je to ten ZDROJ.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední