Nevyházejí ze zdroje před nenadálým vypnutím nějaké nezvyklé zvuky (pískání, bzučení apod.)?
Bych si to stejne tipnul na ten zdroj - Phenom v loadu +/- 170w + GTX280 v loadu +/- 280w takze bych opravdu otevrel bednu a doufal bych, ze tam najdes "neco kvalitnejsiho"![]()
toto je ten zdroj: http://www.fajnceny.cz/zbozi/fortron...spx?p=z:133062
pro fanynek: 3DMark test mě to shodil stejně jako ty hry
Ten pád pri 3D Marku sa dal čakať, skús ale osobitne zaťažiť CPU a osobitne procesor
môžeš to zaťažiť cez OCCT ten môže zaťažiť grafiku a cpu osobitne(sú tam záložky CPU : OCCT a GPU : OCCT) ak to nespadne tak daj v tom programe na záložku power suply a spusti, ak to nechce utiahnuť zdroj tak to spadne v poslednom teste...ale pre istotu prebehni testy za radom.
Squjelé Klingacikx.Hezky jsi to napsal.
Tak mike.torment, teď už jen testovat a testovat. Sledovat u toho teploty a čekat, při čem to spadne.
Jinak ten zdroj není špatný, ale na GTX280 bych se taky bál, páč mám taky FSP 500W a na tuhle kartu bych určo měnil.
Mně by se líbil např. Enermax PRO82+ 625W, ale určitě se najdou tací, kteří mi vysvětlí, proč zrovna tanhle ne.
A kdyžtak bych ho bral přes nějaký eshop, páč kdyby byly naše závěry mylné a zdrojem to nedej počítačový Bože nebylo, abys nevyhodil 3,5k jen tak pro naši radost.
Nahodou - mam slabsiho (ted si nejsem jisty, maji steny pocet kabelu) brasku a ze by mel problemy to se rict neda
IMHO 525w (nebo kolik presne) je trochu jina kategorie a mozna i zbytecne vyhazovani penez (skok tam je) - pokud ovsem neplanujes SLI...
Idealne by bolo, keby si zohnal nejaky ten merac spotreby, odmeral spotrebu tvojej zostavy a kupil si zdroj, kde by si sa trafil do 30-60% maximalnej wataze zdroja. Ja som napriklad v idle tesne pod oficialnou hranicou 25% pre certifikat 80+, ale to iba preto, lebo som si silne podtaktoval a podvoltoval svoju HD4870 cez ATT (HX620, 24% vytazenie zdroja v idle, 39% v zatazi).
SLi neplánuju, navíc myslím, že vzhledem k tomu, že mám ATI southbridge, tak by nVidie v SLi možná nedělaly dobrotu.
Každopádně mi začalo připadat, že výměna zdroje je dobrej nápad v každém případě, ať už to tím je nebo není. Samozřejmě by bylo fajn, kdyby bylo, protože v takové případě by se to dalo velmi rychle a pohodlně vyřešit, než kdybych třeba musel měnit MB.
Dá se to určit s velmi vysokou pravděpodobností, jestliže jsi vyloučil všechny ostatní faktory.Tzn.:
-Provedl jsi otestování pamětí programem Memtest, nebo Goldmemory, kde nevyhodil žádnou chybu a ani to nespadlo.
-Provedl jsi torture test CPU programem OCCT a Orthos, bez jediného erroru, nebo jiného problému.
-Otestoval jsi povrch pevného disku programem HDDScan, který je bez chyb.
-v případě, že máš Win VISTA si pro jistotu udělej kontrolu integrity systémových souborů příkazem SFC/VERIFYONLY v příkazovém řádku spuštěném "jako správce". (není to ale v tomto případě rozhodující)
Víš tedy že:
MB, CPU a RAM by měly být na 99,99% v pořádku.
Padá to jen v 3D aplikacích, resp. hrách a to ve vícero, resp. ve všech (ne jen v jedné).
To ukazuje na to, že systém má málo "šťávy", nebo prostě je nějaký problém s dodáváním potřebné energie žravějšímu CPU a hlavně VGA.
Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 12-04-2009 v 09:13
- Memtest bez chyb
- CPU test bez errorů
- Povrch disku jsem netestoval, ale to by nemuselo být potřeba, neboť mám systémy Vista i XP a každý z nich na jiném fyzickém disku a problém je v obou bez rozdílu stejnej.
Tak potom si taky troufnu tvrdit, že je to ten ZDROJ.