Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 50

Téma: Otázka kompatibility

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Citace Původně odesláno od mike.torment Zobrazit příspěvek
    SLi neplánuju, navíc myslím, že vzhledem k tomu, že mám ATI southbridge, tak by nVidie v SLi možná nedělaly dobrotu.
    Spatne jsem se vyjadril mel jsem na mysli dve karty (u Tebe tedy CrossFire ) ale asi jsme se pochopili
    http://www.ab-com.cz/?cls=stoitem&stiid=30513
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    to Richmond: Myslíš si tedy taky, že ten Ener 652W je dobrá volba? (hmmm..... o dvě kilča levnější, než na Alfě...ale na dotaz)

    Jen pro zajímavost, hodil jsem nějakej nástřel do PSU kalkulačky na http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine a mrkni, co vylezlo: (to mike.torment-neděs se, dost to přehání a zrovna to tvé CPU tam není)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: untitled.JPG 
Zobrazení: 101 
Velikost: 34.0 KB 
ID: 10388  
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 12-04-2009 v 09:35
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Dobra volba to urcite je - ono u eneru se moc splest neda
    Jinak tem kalkulackam neverim, nikde tam nevidim moznost volby - beru ener 82+ >>> uberte mi "marzi" na wattazi Stejne tak beru s urcitym nadhledem pozadavky na krabicich s gk. Dam priklad: Ener Liberty 500w + E8400 @ 4.16GHz a k tomu jsem tenkrat bral 3870x2 a docela mi zaskocil napis 600w requied, 700w na oc. Mno zdroj jel v lete po 24h Primu na 980RPM a jede dodnes
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Akorát se nevyznám v kabeláži těch zdrojů, bylo by fajn, kdyby tam byl přímo 6pin + 8pin na tu GF, abych nemusel mít ten 8pin přes redukci, jako to mám teď. Jeden kolega si myslí, že problém zapřičiňuje právě tohle, ale tím bych si teda nebyl úplně jistej...
    --------------------------------

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Spatne jsem se vyjadril mel jsem na mysli dve karty (u Tebe tedy CrossFire ) ale asi jsme se pochopili
    http://www.ab-com.cz/?cls=stoitem&stiid=30513
    já mám za to, že jde oboje je zapojení 2 karet, SLi u nVidií a CF u ATI, ovšem, teď si nejsem jistej, co je můj případ, když mám GK nVidii a chipset ATI... heh
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    6pin + 6+2pin [8pin] samozrejme ten zdroj ma, snad uz od 425w verze
    Jinak jeste existuje varianta MODU82+ ktera ma odpojitelnou kabelaz + kapsicku s kabelama

    edit: 625w ma 6+2pin tusim snad 2x
    edit2: jeste prihodim +12v vetve (3x25A / 50A kombinovana):

    • 12v1
      MB a 4+4P CPU (EATX)
    • 12v2
      6+2P PCI-E #1
      6P PCI-E #1
      7x SATA
    • 12v3
      6+2P PCI-E #2
      6P PCI-E #2
      6x 4P Molex
      FDD
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 12-04-2009 v 09:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od mike.torment Zobrazit příspěvek
    ..... abych nemusel mít ten 8pin přes redukci, jako to mám teď.Jeden kolega si myslí, že problém zapřičiňuje právě tohle, ale tím bych si teda nebyl úplně jistej...
    Ano, teoreticky to možné je. Redukce, prodlužky a volné molex konektory do nich apod. bývají dost často zdrojem problémů.
    Jediné řešení, jak vyloučit i toto, je vyzkoušet jinou redukci. (nepůjčí ti ji v nějakém krámku za rohem?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    edit: 625w ma 6+2pin tusim snad 2x
    To má, akorát jisem nevěděl, kterej se do té karty strká, je tam ještě nějakej 4+4pin
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Ten je do desky pro posileni 12v vetve - slozenim 4+4 dostanes 8pin zvany EATX - je to ten konektor, kterej je v levem hornim rohu desky.
    edit:

    Tohle je PCIE 6+2p (slozenim dostanes 8p), MB 4+4p je cerny konektor (tusim ze je primo na kabelu napsano CPU)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 12-04-2009 v 09:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Už v tom mám jasno, dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Na CPU (4+4p) je u Enermaxu cerny konektor

    Slozenim 4+4p dostanes 8p EPS konektor rozsireny v minulosti hlavne na EATX serverovych deskach s dualnimi cpu (tedy s 2 sockety) ktere slouzily prave k posileni 12v vetve z ktere se napajely cpu.

    edit: jeste dodam, ze 24pin (specifikace ATXv2.0) muze dodat max 144w/12A, 4pin 12v cpu 192w/16A, 8pin 12v EPS 336w/28A a PCIE 8pin totez. Z toho plyne pouziti 8pinu EPS v desktopech kde zravost dnesnich quadu jde klidne nad 200w
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 12-04-2009 v 10:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    625 se mi zdá moc, hlavně cenou.

    Vzal bych Corsair HX520, nebo Enermax 525+. Pokud chceš větší výkonovou rezervu do budoucna, pak vezmi Corsair TX650.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    Osobně bych doporučil Corsair, jelikož sám mám HX520 a jsem s ním naprosto spokojený. Každopádně jsem v dosti diskuzích četl, že si občas nerozumí s nVidiáckými kartami (dost často to bylo s GTX280). Při některých hrách "píská"...

    Takže nějaký seasonic, popř. enermax bude dobrá volba... Osobně se mi hodně líbí:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508O0V4000OFG (hodně drahý, ale dobrý)
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508O0V4000D2J (slušná cena)
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508O0V4000H3N (dobrá cena i výkon)

    Osobně si myslím, že by ti sestavu utáhl i kvalitní zdroj kolem 500W (kolem neznamená třeba 420W :-D), ale je pravda, že už by se mohl docela se sestavou prát...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od Dufinos Zobrazit příspěvek
    Osobně si myslím, že by ti sestavu utáhl i kvalitní zdroj kolem 500W
    Já mám za to, že můj zdroj je kvalitní. Dokonce snese vyšší špičku než běžný zdroje, až přes 80%, ale ta GTX chce při zatěži přes 450 a to žádná pětistovka podle mě nutáhne.

    Zítra jsem si chtěl jít pro toho Corsaira TX650, ale teď si mě trochu znervózněl, ten Enermax už je dost drahej...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Citace Původně odesláno od mike.torment Zobrazit příspěvek
    Já mám za to, že můj zdroj je kvalitní. Dokonce snese vyšší špičku než běžný zdroje, až přes 80%
    Co je to za formulaci? Zdá se mi, že se ti ty pojmy poněkud pletou. 80%+ je účinnost zdroje. Dle specifikace je schopen kontinuálně na výstupu dodávat až 500W. Čili teoretických 450W by měl bez problémů dávat. Spíš mám pocit, že je prostě vadný. To se stává.

    Citace Původně odesláno od mike.torment Zobrazit příspěvek
    ... ale ta GTX chce při zatěži přes 450 a to žádná pětistovka podle mě nutáhne.
    K těm 450W jsi dospěl jak? Měřením?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Co je to za formulaci? Zdá se mi, že se ti ty pojmy poněkud pletou. 80%+ je účinnost zdroje. Dle specifikace je schopen kontinuálně na výstupu dodávat až 500W. Čili teoretických 450W by měl bez problémů dávat. Spíš mám pocit, že je prostě vadný. To se stává.


    K těm 450W jsi dospěl jak? Měřením?
    jj, myslel jsem to, jak si to řekl ty, 80%+ účinnost zdroje, omlouvám se. Kolem 450W se pohyboval měřák, těsně před tím než to zhaslo.

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Dle specifikace je schopen kontinuálně na výstupu dodávat až 500W.
    No to nevím... to bych asi neřek.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední