Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 50

Téma: Otázka kompatibility

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Prosím o radu, náročné hry jako Crysis nebo Witcher mě neustále vypínají komp a to tak, že musím zezadu vypnout zdroj a nechat vybít desku, abych ho mohl znova zapnout. Vyzkoušel jsem snad už všechno, aktualizovat ovladače, patche her, změna systému, to vše jako první... Došel jsem s kolegama k závěru, že problém je v HW. Slabý zdroj jsem vyloučil, neboť se domnívám, že 550W je dost i na takovýho žrouta jako je GF GTX280. Ovšem, napadlo jestli nemůže být problém kompatibility, protože chipset na MB je ATI a má karta nVidia. V této oblasti však nemám žádné znalosti či zkušenosti, prosím poraďte. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    To ze je zdroj 550w neznamena ze je dobry. GTX280 v kombinaci s levnym 550w = pruser. Takze, napis nam o jaky zdroj se presne jedna.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Aky je to presne ten 550W zdroj (vyrobca a modelove oznacenie)? Na prvy pohlad to vyzera, ze to sposobuje prave zdroj.

    Pri inych hrach sa to nedeje? Skusal si zatazit PC testovacimi programami? Skusil by som prv zatazit len CPU, potom len GK a potom cely PC naraz. Malo by to pomoct odhalit kde je problem alebo aspon vylucit urcite moznosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1. Kompatibilita deska <-> grafická karta je bezproblémů.
    2. Příčin může být hodně, ty nejčastější jsou sepsány ve FAQ (rozhodně doporučujeme pročíst). Pokud nebudeš něčemu rozumět, nebo nebudeš vědět, jak něco udělat, klidně se zeptej, rádi ti poradíme. - rozhodně pusť test pamětí a zkontroluj teplotu hlavně u GPU.
    3. viz cool. 550W ještě vůbec neznamená dostatečné napájení (425W enermax s přehledem zvládne víc než 550W eurocase)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Díky za rady, pánové. Jediný, co jsem o tom zdroji doma našel je to, že je to Fortron asi za 1400,-. V úterý se spojím s tím chlápkem, co to skládal a "došlápnu" si na něj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Zatím zde není co dalšího dodat.
    Začal bych testem pamětí-Memtest, Goldmemory, potom CPU-OCCT a Orthos a pak ta VGA-3DMarky, GPU Caps Viewer (test s tou chlupatou věcí hodně rozžhaví grafiku).. Důležité je při tom sledovat bedlivě teploty-Everest, Riva Tuner.
    Ono to časem na něčem padne. A když ne, tak bych zkusil silnější zdroj (ale vlastně nevíme, co má za značku).

    Everest Ultimate Edition (v5.00) Memtest86+ (v2.11) GoldMemory (v6.92)
    Stress Prime 2004 ORTHOS (v0.41.110.18)OCCT (v3.0.0)3DMark2006 (v1.0.2) 3DMark Vantage DX10 (v1.0.1)RivaTuner v2.22
    Real-Time High Dynamic Range Image-Based LightingGPU Caps Viewer (v1.6.2)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A nemas nataktovano? Tohle dela snad kazda novejsi Asuska kdyz je nataktovana "na hranici" (vetsinou je to ramkou nebo cpu). Proste se sekne, restartne, roztoci vetrak na gk na max ale nenahodi obraz, reset tlacitko nepomaha ani pwr na 4s pac po zapnuti stejne nenahodi obraz. Pomuze tedy jen cvaknout na zdroji, pockat par vterin a pak nabiha v pohode. Delaji to VSECHNY serie M3N/M3A a i novy M4A (vsadil bych pantofle, ze to bude delat i M4N, tu jsem jeste nemel v ruce). Podle me je to tou jejich "featurou", ktera ma vratit bios na default clock kdyz zmacknes reset (pokud nenabiha post) ve vypnutem stavu. Nicmene bych zkusil "cvicne" zvednout napeti na ramkach
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    A nemas nataktovano?
    nemám, nemám
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A zkousels pridat napeti na ramkach? Jaky vlastne mas? Nahod sem screen z CPU-Z (Memory + SPD). Takze to dela to co jsem psal?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    A zkousels pridat napeti na ramkach? Jaky vlastne mas? Nahod sem screen z CPU-Z (Memory + SPD). Takze to dela to co jsem psal?
    Nedělá to přesně, co popisuješ. Během náročnějších grafických operaci v hrách, se to najednou zničeho nic vypne, je to otázka mžiku. Power tlačítko nereaguje. Je potřeba na pár vteřin vypnout zdroj.

    Co se týká přídaní napětí na ramkách; tak daleko mé uživatelské schopnosti bohužel nesahají. V příloze jsou screeny.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpuz_memory.jpg 
Zobrazení: 130 
Velikost: 48.8 KB 
ID: 10363   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpuz_spd.jpg 
Zobrazení: 117 
Velikost: 55.8 KB 
ID: 10364  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak jestli to vypinani pri prechodu do 3D tak bych to spis videl na nestihajici zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Tak jestli to vypinani pri prechodu do 3D tak bych to spis videl na nestihajici zdroj
    On ale píše "Během náročnějších grafických operaci v hrách".
    Já bych to sázel na ten zdroj, ale rozhodně bych postupně otestoval jednotlivé kusy HW.
    Jak říkám výše..... někde se to v těch testech ukázat musí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No tak ja jeho post neprehlid - proto jsem psal, ze muze byt problem v nestihajicim zdroji - proste pri peaku kdy se gk zapne do "zraveho" modu to padne.
    Jen tak mimochodem - padne to do modry smrti nebo do cerny s tim, ze zhasne i pwr ledka (ale ventilatory bezi)? To by totiz mohl byt opravdu zdroj pac ty karty v ramci "security" maji prave tuhle "funkci"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele mike.torment
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    No tak ja jeho post neprehlid - proto jsem psal, ze muze byt problem v nestihajicim zdroji - proste pri peaku kdy se gk zapne do "zraveho" modu to padne.
    Jen tak mimochodem - padne to do modry smrti nebo do cerny s tim, ze zhasne i pwr ledka (ale ventilatory bezi)? To by totiz mohl byt opravdu zdroj pac ty karty v ramci "security" maji prave tuhle "funkci"...
    Zhasne to úplně celý, včetně všech větráků, na GK, na zdroji, všech... Jediný co je pod napětím je MB, ale tu musím nechat vybít, abych komp znovu zapnul.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    @mike.torment: už jsi za ty dvě hodiny, co tady vaříme v podstatě z vody udělal nějaké ty testy stability?
    Ono by nám třeba lecos napovědělo.
    Nenapsal jsi vůbec, na jakých frekvencích ti systém šlape, na jakých napětích máš CPU a RAM, neukázal jsi jediné teploty, takhle se nikam nedostaneme. A o tom, že pořád neznáme typ zdroje nemluvím. Ono by stačilo otevřít case a ten zdroj pořádně prohlídnout/nafotit.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 11-04-2009 v 15:25
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Otázka ohledně ceny!! :)
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-07-2011, 19:14
  2. DDR3: Hloupá otázka pro chytré :-)
    Od imported_tomros v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-11-2010, 23:26
  3. HD Tach pod 64bit Vista nejede ani v režimu kompatibility
    Od meeee v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-03-2009, 16:19
  4. GeForce: otázka k SLI
    Od centurion_CZ v sekci Grafické karty
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 31-03-2008, 23:37
  5. Otázka ohľadom K9N NEO V3
    Od 1.6dynamic v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 31-03-2008, 11:19