Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Jaký koupit PC na 2D grafiku?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    5

    Chci koupit Case pro práci s Photoshopem, příležitostně Illustrator a InDesign - Hry NEhraju, 3D a video také moc neřeším...
    Cena cca. 30 000 Kč,-

    Hlavní problém je u mě výběr grafické karty a zda vůbec nějakou potřebuji, když hry nehraju..

    Co říkáte na technologii CUDA a photoshop? Bude to nějak znát? Je to asi spíše na 3D a video...

    Nejradši bych koupil nějakou značkovou sestavu, třeba DELL, aby byl zajištěn kvalitní servis do 24hod., ale to už bych chtěl asi moc..

    Co říkáte např. na http://www.alza.cz/lenovo-thinkstati...1g-d107734.htm bez VGA, za to s RAID, který bych také uvítal.. nevím jak je na tom Lenovo se servisem...

    Předem díky za Vaše odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    z hotových počítačů bych volil toto
    procesorově je to lepší než lenovo a máš tam 3roky NBD (u lenova se musí dokoupit)
    (ale třeba paměti jsou tam hrozný, grafika ti bude taky nanic a diskově to taky není žádný terno)
    případně zkus napsat přímo do dellu co by si jsi představoval třeba dají nějakou dobrou nabídku (u notebooků to vcelku dobře jeden čas fungovalo)

    ale asi nejvýhodnější bude si něco složit sám (protože nic co by přímo vyhovovalo tvojim požadavkům není) něco alá x58 + i7 920 + 6GB ddr3 1600mhz +2x 640gb raid (ikdyž jeho přínos a rizika jsou diskutabilní) + případně nějakou tu grafiku od nvdie (asi minimem by byla 250gts) k tomu nějaký zdroj a case a ještě pár tisíc zbyde
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Je ta grafická karta vůbec k něčemu? Pokud se nepletu, o 2D se stále stará procesor, grafická karta se při práci s obrázky fláká. Spíš by to chtělo upřesnit nároky na tu 2D grafiku a podle toho třeba přidat paměti nebo výkon do procesoru. Pro fotky ve fakt vysokém rozlišení ( navíc nekomprimované ) může být zapotřebí paměť v řádech GB jen pro pohodlnou práci s načtenou fotkou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Adobe creative suite 4, konkrétně premiere, after effects a PS umi využívat CUDA. Ale vzhledem k zaměření autora to bude zbytečnost protože s úpravou videa nepracuje a v photoshopu to umí akcelerovat myslím jenom jednu funkci

    edit. Tak dokonce 4 funkce jestli jsem dobře viděl Ale při tak silném procesoru jako navrhuje matyyy by výpočet neměl být problém a nemusí do toho zasahovat gpu
    Naposledy upraveno uživatelem jrx: 12-04-2009 v 21:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    5

    Díky za názory. V současně době dělám na NTB s integrovanou grafikou připojeném k monitoru atd. a myslím, že grafická karta je pro mě k ničemu.. Jen jsem chtěl vědět jestli pro mě bude mít přinos CUDA, ale co jsem četl tak je to spiše na CAD a video..

    Poraďte mi tedy CPU: Core 2 Quad Q9650 nebo Core 2 i7-920???

    Paměti bych viděl ... OCZ DD3 1333MHz 6-8Gb podle peněz...

    V deskách se nevyznám, tak prosím o radu.. Stačí aby měla integrovanou grafiku a zvukovku (mám 2.1, tak extra zvukovka je pro mě také zbytečná)


    Díky

    matyyy: Raid bych volil 1 ne 0 - potřebuju hlavně bezpečnost...
    Naposledy upraveno uživatelem biker-vendy: 13-04-2009 v 16:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od biker-vendy Zobrazit příspěvek
    Poraďte mi tedy CPU: Core 2 Quad Q9650 nebo Core 2 i7-920???
    já jsem pro i920 přecejen je to novější cpu a bude o něco málo rychlejší než q9650 a ještě je u něj výhoda v podobě HT (pocesor je 4 jádrový ale zvládá 8vláken)
    nějaký testy
    http://www.anandtech.com/cpuchipsets...px?i=3492&p=13
    http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/intel-ci7-920-p2.html
    Citace Původně odesláno od biker-vendy Zobrazit příspěvek
    Paměti bych viděl ... OCZ DD3 1333MHz 6-8Gb podle peněz...
    u pamětí nekoukej na výrobce (beztak maj všichni výrobci specifikace jak přes kopírák)
    pro sc 775 nemá význam kupovat DDR3 (žádný výkon navíc to nepřináší - architektura je holt stará a s rychlýma paměťma se nepočítalo)
    pro i7 je třeba kupovat paměti s napětím do 1,65V ideálně jako 3-chanell kit
    Citace Původně odesláno od biker-vendy Zobrazit příspěvek
    V deskách se nevyznám, tak prosím o radu.. Stačí aby měla integrovanou grafiku a zvukovku (mám 2.1, tak extra zvukovka je pro mě také zbytečná)
    ono nakonec zjistíš, že cenově podobně vychází i normální deska a grafika do 1000 pro i7 se desky s integrovanou grafikou ani nedělaj
    BTW photoshop by měl umět pár efeků akcelerovat přes OpenGL
    Citace Původně odesláno od biker-vendy Zobrazit příspěvek
    matyyy: Raid bych volil 1 ne 0 - potřebuju hlavně bezpečnost...
    to není dobrá volba jak zabezpečit data
    první problém vidím v smazání uživatelem nebo virem, pak je tu možnost(málo pravděpoobná) při úmrtí zdroje pošle polibek smrti pro všechny komponenty
    osobně bych zálohoval pomocí nějakého zálohovacího softwaru buď na NAS box
    nebo pokuď by byly data fakt cenná tak bych si koupil od nějakého hostingového providera nějaký prostor a zálohoval u něj
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    5

    Tak aktuální sestava vypadá takto:
    CPU: i7-920 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60314 + chladič http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62451

    MB: Asus P6T -x58 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63294

    RAM: DDR3 A-data 6Gb 1333Mhz extreme http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61662

    Zdroj: Enermax 525W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54010

    Disk: Samsung F1 500Gb http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54322

    Skříň: CoolerMaster Dominator http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48612

    GPU: 9600GT - pro mě bude bohatě stačit... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61326

    DVD: Samsung http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55727

    Cena 25 000,-

    Rozhod jsem se ještě pro koupi lepšího IPS LCD, tak se max. cena PC snížila z 30ti na 25
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    395

    Par pripominek..
    • pameti - vzhledem k tomu, ze je radic pameti u Nehalemu soucasti procesoru, nejde uplne oddelit jejich napeti (pameti a procesoru) - Intel tvrdi, ze nejvyssi bezpecne je 1.65V, A-Data na to ale zvysoka kaslou (tyhle maj podle CZC 1.85V). Nerikam, ze by to procesor nevydrzel, ale pokud nejde o nejake extremni taktovani, tak nevidim duvod, proc tu hranici prekracovat - jako vhodnou nahradu vidim levne Corsairy cl9, pripadne nejake OCZ Gold - ale imho se priplacet rozhodne nevyplati, ani v pripade Nehalem platformy totiz rychlejsi pameti mnoho vykonu nepridavaji.
    • zdroj - procesor ma TDP 130W, grafika <100W - pokud se nebude taktovat, tak bych urcite bral 425W, v opacnem pripade by mozna(!) bylo treba premyslet o necem silnejsim.
    • deska (pouze osobni doporuceni) - nejlevnejsimu X58 Asusu osobne moc neverim (trebas Asus o nem sam ani netvrdi, ze na nem pouziva kvalitni kondenzatory - coz muze - ale nemusi - samo o sobe neco znamenat). Pokud nechcete v budoucnu dokupovat dalsi pamet, tak bych bral Gigabyte UD3R.


    Edit:
    • disk - 250GB plotny se negativne projevi na vykonu (a ta cena!), ostatni by jiste doporucili 640GB (320GB na plotnu) Caviar Blue od Western Digital a ja ted nemam cas na nejake vetsi hledani v testech, tak se musim pridat..


    Edit2:
    Western Digital Caviar Blue 640GB = WD6400AAKS
    Naposledy upraveno uživatelem optim: 14-04-2009 v 12:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ten disk bych určitě vyměnil, třeba za WD 6400AAKS. Když nezáleží na grafickém výkonu, volil bych grafiku s pasivem, ať je to tiché. Třeba nějaký Radeon HD4650.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    K Photoshopu a cuda - Photoshop používá akceleraci grafikou, ale nikoli CUDA. Ta akcelerace proto jede jak na NVidia, tak i na AMD kartách. CUDA je výhodou např. pro zpracování videa, u photoshopu nikoli.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    5

    Tak po delší odmlce prosím o kontrolu sestavy, kterou se chystám do konce týdne obědnat.

    CPU: i7-920 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60314

    Pasivní chladič: Scythe SCORC-1100 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64687

    MB: Gigabyte-UD4 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62227

    RAM: OCZ DDR III 3x2GB 1333MHz Cl7 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61498

    Zdroj: Corsair HX520w http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41288

    Disk: 2x WD6400AAKS http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52302

    Skříň: CoolerMaster 590 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54169

    GPU: 9600GT s pasivem http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64572

    DVD: SONY NEC http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51814
    Naposledy upraveno uživatelem biker-vendy: 20-05-2009 v 16:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Mně se to líbí, jen tam chybí ten pasiv (asi Accelero ?) pro grafiku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    5

    johny__g: Pasiv bude přímo na grafice, jen jsem uvedl špatný odkaz, grafika bude tedy tato:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64572
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. jakou grafiku si mám koupit
    Od typek.cz v sekci Grafické karty
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 22-03-2010, 13:16
  2. Grafické karty: Kterou grafiku koupit
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 14-04-2008, 12:44
  3. Grafické karty: koupit grafiku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-03-2008, 16:46
  4. Help - Kde koupit grafiku Ati 3870 nebo 8800GT
    Od denon v sekci Grafické karty
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 28-12-2007, 13:42
  5. Jakou grafiku koupit ?
    Od Daren v sekci Grafické karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 30-03-2007, 22:56