Nelze rozpoznat externí HDD
Po zapojení externího disku do USB mi hlásí,software je úspěšně nainstalován ale následuje USB zařízení nelze rozpoznat.Jedná se o disk Verbatim 2,5".Mám ho asi 2 měsíce a do této doby pracoval bez chyby.Skusil jsem vyměnit i kabel,ale problém trvá.
Mohlo by to byt tim, ze z USB nedostava dostatek energie na to aby to disk uzivilo.
Pokud funguje na jinem pocitaci, mohlo by to byt tim, ze odchazi zdroj.
Pokud funguje na jinem pocitaci, mohlo by to byt tim, ze odchazi zdroj.
Pokud disk fungoval normálně, teď přestal a nefunguje ani na jiných kompech, tak imho není co řešit a nezbývá než ho poslat rovnou na reklamaci. I takové věci se bohužel stávají :(
Pokud se ti nechce ho reklamovat, máš tam důležítá data, nebo záruku nemáš, tak bys mohl ještě zkusit ten disk kuchnout a zkusit pak samotný disk připojit klasicky na interní SATA rozhraní. Disk bude možná v pořádku, mohla odejít jen "elektronika rámečku".
ALE MĚJ NA PAMĚTI, ŽE TÍMTO POČÍNÁNÍM SAMOZŘEJMĚ ZTRÁCÍŠ ZÁRUKU!
Pokud se ti nechce ho reklamovat, máš tam důležítá data, nebo záruku nemáš, tak bys mohl ještě zkusit ten disk kuchnout a zkusit pak samotný disk připojit klasicky na interní SATA rozhraní. Disk bude možná v pořádku, mohla odejít jen "elektronika rámečku".
ALE MĚJ NA PAMĚTI, ŽE TÍMTO POČÍNÁNÍM SAMOZŘEJMĚ ZTRÁCÍŠ ZÁRUKU!
Záruku samozřejmě mám,ale čekám,jestli mi někdo ještě neporadí.Co se týče dat,tak jsem tam měl samé instalace her.Bylo by jich sice škoda,ale oželel bych je.Kdyby šel alespoň naformátovat,ale nejde,když mi ho systém nerozpozná.
Ještě mě napadá, takový výstřel do tmy ;), co to zkusit s nějakou LIVE distribucí Linuxu. Např. Ubuntu (na CDčko se ti vejde celý OS a spouští se jen a pouze právě z toho CDčka (dáš z něj bootovat) - defacto to slouží k odzkoušení, jestli se ti bude Ubuntu líbit. Výhoda je v tom, že se nijak nezmění nastavení tvého stávajícího OS (zřejmě Windows, že), takže po vyndání tohoto LIVE CD Ubuntu zas bude vše jako dřív s Windowsy.
Třeba by ho alespoň rozpoznal a šel naformátovat. Ale i tak se ten exterňák stejně stal silně nespolehlivým, tak nevím, k čemu by měl sloužit :(
Třeba by ho alespoň rozpoznal a šel naformátovat. Ale i tak se ten exterňák stejně stal silně nespolehlivým, tak nevím, k čemu by měl sloužit :(
Koupeno v Alfacompu
Verbatim Portable 160GB stříbrný
pevný disk externí, HDD, 2.5", 160GB, 5400ot./min., USB2.0, přenosová rychlost až 480Mb/s, nevyžaduje napájecí zdroj, rozměry 25x85x135mm, hmotnost 150g
Záruka: 24 měsíců
Výrobce: » Verbatim
Verbatim Portable 160GB stříbrný
pevný disk externí, HDD, 2.5", 160GB, 5400ot./min., USB2.0, přenosová rychlost až 480Mb/s, nevyžaduje napájecí zdroj, rozměry 25x85x135mm, hmotnost 150g
Záruka: 24 měsíců
Výrobce: » Verbatim
[QUOTE=kane.shw;239619]Ještě mě napadá, takový výstřel do tmy ;), co to zkusit s nějakou LIVE distribucí Linuxu. Např. Ubuntu ...[/QUOTE]
kdyby už, tak slax je menší a dá se hodit na flashku.
a jsou i distra zaměřená přímo na testování a opracování disků - jen si teď nemůžu vzpo.....
kdyby už, tak slax je menší a dá se hodit na flashku.
a jsou i distra zaměřená přímo na testování a opracování disků - jen si teď nemůžu vzpo.....