Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s PS/2

newiim (8)|16.4.2009 08:45
Ahoj, jsem velikej lajk přes PC a mám takovej divnej problém s PS/2 konektory !
Když je zapojen kabel od klávesnice nebo myši do jednoho z konektorů nebo když jsou oba zapojené, tak se mi zdá, že ten v tom fialovém konektoru se vyklá jenom jako, že je ohnutý ten kabel PS/2 kabel z klávesnice, ale když to dám do toho zeleného, tak se mi zdá, jako by se mi vyklal i ten vstup na desce !
Konektory jsou na desce osazené takto : http://pictureup.cz/picture/verejny/148014800.170.jpg .
Je to normální ?
Vím, že je to hloupá otázka, ale prostě se o ten PC bojím :-) !
Díky za odpověďi a nekamenujte mě :-D !
Dufinos (422)|16.4.2009 08:59
"menší vůle" bývá naprosto normální... Poku ti tam konektor drží a funkce periferního zařízení je normální a bezproblémová, tak nemusíš nic řešit...
kevin00 (10238)|16.4.2009 09:25
Konektory se "trochu" viklají. Je to normální. Pokud Ti myška s klávesnicí fungují tak to neřeš :thumb
johny__g (6387)|16.4.2009 11:38
Jestli si troufáš, tak otevři (vypnuté!) PC, chyť do dvou prstů ten konektor a zaviklej s ním. Tam by žádná znatelná vůle být neměla. Je přiletovaný na základní desce.
BTW, ve volné chvíli si zopákni vyjmenovaná slova po v. Vyklat tam opravdu není! :mistake
trodas (1753)|16.4.2009 17:55
Mensi vule je v pohode, pokud by se uvolnil cely obal PS2 portu (to jsem jeste nevidel), pak by nastal problem ale - ruku na srdce - kolikrat to denne prepojujes?
Vetsinou se konektory zapoji a nechaji byt. Pokud bude nejaky problem, tak prvni co zjistis bude, ze ti vynechava mys ci klavesnice. Pak nezbyde nez prepajet ty konektory za nove. Do te doby - bud v klidu. Pripadne muzes kabely nejak fixovat (lepici paskou treba) aby na konektory nebyl vyvijen zadny natlak. On tah v pace je potvurka a muzes tak konektor snadno znicit... Nejlepe kdyz ma mys PS2 to USB resdukci (treba Logitech MX510) - to ja pak paka ze staci trosku zabrat za ten kabel smerem nahoru... a jaka byla redukce s PS2 konektorem :D
saigon1972 (22)|16.4.2009 18:08
Zdarec!

Tvůj problém jde jednoduše vyřešit touhle redukcí...

Zapíchneš to do USB a nemusíš mít strach o PS2 konektory... :)

Sám používám dvě a žádný problém ani přes hub, nebo KVM přepínač.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Pěknýden!
kevin00 (10238)|16.4.2009 18:14
Tak to není moc povedená rada. Místo, aby jsi uklidnil uživatele, že o nic nejde, což je pravda (samotný PS/2 konektor se trochu "kýve", ale celé pouzdro pevně drží), tak mu poradíš, aby PS/2 konektory radši nepoužíval. Co Tě k tomu vede ? IMHO zbytečně vyhozená stovka.
Richmond (8084)|16.4.2009 18:26
[QUOTE=kevin00;240069]Co Tě k tomu vede ? IMHO zbytečně vyhozená stovka.[/QUOTE]
Mozna aby uzivatel zakusil PnP :thumb Konektror by se IMHO kyvat nemel, maximalne by se mela trochu ohnout deska... Nezlobte se na me, ale vytrhnout z desky ty cervene vyznacene mista uz musi dat peknou fusku...
PS2 Female v1.jpg
kevin00 (10238)|16.4.2009 18:45
Na mém motherboardu při pokývání PS/2 konektorem klávesnice se mi lehce kývá i zdířka. Uživatel asi myslí tu "vůli", která je téměř všude. No, vytrhnout celý blok z motherboardu by asi tak lehké nebylo. I když už jsem viděl i vytržený D-SUB konektor z motherboardu, tak bych se nedivil ničemu :)
saigon1972 (22)|16.4.2009 19:04
K mé radě mě vede to, že nemám moc dobré zkušenosti s PS2 konektory. Rád si totiž hraji s počítači a při častějším používání těchto konektorů se zdířky "vyběhají" a konektory v nich moc nedrží.

A dále se mi na té redukci líbí to, že jedním USB konektorem zapojím myš i klávesnici.

Je to holt věc názoru... 100kč sice ani pro mě není málo, ale závratná suma to taky není. :)
Richmond (8084)|16.4.2009 19:08
[QUOTE=kevin00;240082]I když už jsem viděl i vytržený D-SUB konektor z motherboardu, tak bych se nedivil ničemu :)[/QUOTE]
Nj, ale DSUB ma kolem sebe sroubky takze kdyz to nejaky nemehlo taha i s nima tak se nedivim...
kevin00 (10238)|16.4.2009 19:36
[QUOTE=saigon1972;240095]K mé radě mě vede to, že nemám moc dobré zkušenosti s PS2 konektory. Rád si totiž hraji s počítači a při častějším používání těchto konektorů se zdířky "vyběhají" a konektory v nich moc nedrží.

A dále se mi na té redukci líbí to, že jedním USB konektorem zapojím myš i klávesnici.

Je to holt věc názoru... 100kč sice ani pro mě není málo, ale závratná suma to taky není. :)[/QUOTE]

jj, také každý z nás běžně vysune/zasune 3x denně konektory z počítače :D:mistake
Dojigiri (1629)|16.4.2009 21:11
[QUOTE=saigon1972;240064]Zdarec!

Tvůj problém jde jednoduše vyřešit touhle redukcí...

Zapíchneš to do USB a nemusíš mít strach o PS2 konektory... :)

Sám používám dvě a žádný problém ani přes hub, nebo KVM přepínač.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Pěknýden![/QUOTE]

Já jsem třeba s jednou podobnou (nevím ale jestli to byla přesně stejná) problém měl, nefungovaly mi třeba některý dvojstisky (třeba Ctrl+Ins, Shift+Ins apod.). Proto jsem pak k nb potřeboval koupit USB klávesnici a myš místo PS/2.
trodas (1753)|19.4.2009 23:07
[QUOTE]Na mém motherboardu při pokývání PS/2 konektorem klávesnice se mi lehce kývá i zdířka. Uživatel asi myslí tu "vůli", která je téměř všude. No, vytrhnout celý blok z motherboardu by asi tak lehké nebylo.[/QUOTE]

Vytrhnout celý PS2 blok z mainboardu je nemozne bez jeho destrukce.

Ale tak me napada, ze to lehke kyvani lze s prehledem vysvetlit tim, ze cely ten PS2 blok drzi na miste co? No preci zakladova deska. Tedy mala vule zpusobena pruznosti toho kuprexitu (mezi PS2 blokem a nejblizsim prisroubovanim mainboardu) je dana a nemenna. On ten kuprexit neni kdovijak tlusty a i kdyz pritazeni mainboardu byva typicky tak 2cm za PS2 blokem, i ty 2cm se daji o nejaky ten pulmilimetr az milimetr hrubou silou ohnout docela v pohode.

Jinak tady prehazovani mysi a klavesnice v PS2 portech delam jen kdyz cistim / demontuji / upravuji pocal, jinak to mesice a mesice lezi netknute. Pokud ma nekdo manii rozpojovat a zapojovat PS2 konektory 3x denne, tak by si na uspokojeni teto manie mel asi koupit naktery stary pocal, u ktereho nebude vadit, az PS2 blok poskodi ;)
newiim (8)|28.4.2009 17:04
Ahoj,
vy jste mě ale asi špatně pochopily, mě se zdá, že se viklá ten vstup na desce, ne celý plechový kryt ! Já jsem myslel toto : http://pictureup.cz/picture/verejny/12371237148014800.170.jpg !
Je to možné nebo se mi to jenom zdá ?
Díky za odpověď a hlavně za trpělivost se mnou :-D !
kevin00 (10238)|28.4.2009 17:29
My Ti rozuměli dobře ;)
Ten "vnitřek" se nepatrně "kývat" bude. Konektor uvnitř není přivařen, je na "nožičkách". Pokud Ti drží celek (to plechové šasi), tak to vůbec neřeš. Každý, kdo vezme za konektor a zakývá s ním, tak se kýve :)
newiim (8)|28.4.2009 17:34
To kevin :
No tak to díky, spadl mi kámen ze srdce :-D ! Bohužel mi nejdou udělovat ještě Reputační body, ale jakmile mi půjdou, tak budete všichni, co jste mi pomohli, obdarováni :-) !

EDIT :
Tak mi už dou udělovat ! Tak už jsem udělil :-) !
kevin00 (10238)|28.4.2009 17:49
[QUOTE=newiim;244196]To kevin :
No tak to díky, spadl mi kámen ze srdce :-D ! Bohužel mi nejdou udělovat ještě Reputační body, ale jakmile mi půjdou, tak budete všichni, co jste mi pomohli, obdarováni :-) !

EDIT :
Tak mi už dou udělovat ! Tak už jsem udělil :-) ![/QUOTE]

Oni Ti půjdou udělit, ale udělíš 0 bodů, musíš mít min. 15 příspěvků (viz. Pravidla udělování reputačních bodů) :D :D Ale děkujeme ;)
newiim (8)|28.4.2009 17:51
Tak škoda :-( !
newiim (8)|29.4.2009 17:00
Promiňte, že ještě otravuji, ale trochu mě ještě zarazilo :

[QUOTE=saigon1972;240095]K mé radě mě vede to, že nemám moc dobré zkušenosti s PS2 konektory. Rád si totiž hraji s počítači a při častějším používání těchto konektorů se zdířky "vyběhají" a konektory v nich moc nedrží.
:)[/QUOTE]

Je to možné nebo ne ?
Je tedy pravda, že když jsem ty konektory mnohokrát vyndal a zandal, že se toto může stát nebo se konektory nedejbože :-( rozviklají/li ?

Díky moc za poslední odpověď !
robky (3195)|29.4.2009 17:18
[QUOTE=newiim;244537]Promiňte, že ještě otravuji, ale trochu mě ještě zarazilo :

Je to možné nebo ne ?
Je tedy pravda, že když jsem ty konektory mnohokrát vyndal a zandal, že se toto může stát nebo se konektory nedejbože :-( rozviklají/li ?

Díky moc za poslední odpověď ![/QUOTE]

Všetko závisí od spôsobu manipulácie - ak ku konektoru budeš hrubý, odplatí sa ti nefunkčnosťou. Ak budeš konektor zasúvať bez použitia nadmernej sily - nemôže sa mu nič stať.

Je to ako so ženami ...;)
newiim (8)|29.4.2009 17:56
Takže pokud by byly ty vstupy na desce jakkoli poškozený, tzn.: rozviklané nebo něco jiného, tak by nefungovali vůbec nebo by vynechávali nebo jiný problém ?
Díky za odpověď.
robky (3195)|29.4.2009 18:13
Pokiaľ by boli poškodené - tzn. bol by zlý niektorý (alebo všetky) kontakt, nedôjde k detekcii vstupného zariadenia (myš, klávesnica) a podľa nastavenia v biose sa spúšťanie systému zastaví.

Ak by pri detekcii bolo všetko v poriadku a po nabehnutí systému dôjde k odpojeniu (alebo prerušeniu) konektora - v zásade sa nič nedeje, len dané vstupné zariadenie nebude funkčné, a to ani po opätovnom pripojení - je väčšinou potrebný reštart

Takže pokiaľ nemáš s klávesnicou alebo myškou problém - nerieš hýbanie konektora ...
newiim (8)|30.4.2009 08:22
Tak to je v pohodě :-) ! Protože já jsem na to všechno opatrný, takže ty konektory zasouvám bez nadměrné síly. Akorát je vždy pořádně dotlačím do toho konektory, aby seděli, ale to si myslím, že není nadměrná síla.
Díky za odpověďi !
trodas (1753)|6.5.2009 11:17
Jemne a nebude problem. S nasilim na pocitace nesmis... Jemne a s citem a bude to v poradku. A ne 10x denne, nebo budes muset brzy vyhledat odbornika ktery ti je prepaji :)

PS. v dnesni dobe kdy se setri na vsem je mozny, ze tve PS2 porty jsou uvnitr obzvlaste "vykuchane" a dratky kapitalismus opet "ozuzlal" na tensi, takze se to muze hybat vic, nez stare konektory. Nejlepsi by byly nejake PS2 porty z Ruska, Sojuz na materialech (ani na lidech :D) nesetril, ale bohuzel o takovych nevim :) Vsechno se dela v Cine, Indii ci na Taiwanu nebo v Koreji...
newiim (8)|6.5.2009 15:49
To Trodas :
Neboj, chovám se k tomu dobře :-) . Jenom, jak píšu, vždy je tam pořádně zatlačím, aby dobře dosedli a aby třeba nevypadly a to podle mě není nějaká hrubá nebo nadměrná síla nebo snad jo ? :-D