Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

No Signal na NEC 24WMGX3

kodijak81 (4)|17.4.2009 18:30
Zdravim,

dneska mi privezli LCD NEC 24WMGX3. Novy zabaleny kousek, na kterem je videt, ze ho jeste nikdo nemel v ruce... Jake bylo me prekvapeni, kdyz jsem jej pripojil k PC pomoci DVI-D (pozdeji i D-SUB) a zapnul. Na cca deset vterin se rozsviti modre tlacitko a blikne hlaska "DVI-D no signal" a monitor se uplne vypne. To same je u D-SUB, jen s tim rozdilem, ze se napise "D-SUB no signal". Pak jiz nejde klasicky zapnout, ale musim ho vypnout vzadu pomoci tlacitka 1/0. Teprve pak je mozne monitor znovu zapnout.

Mam Visty a GTX 260. Po chvili jsem to zkusil na jinem PC s XP a 7800 GT a nasledovalo naprosto to same. Jine monitory pochopitelne jedou na obou PC v poradku...

Zkousel jsem i prepinat pomoci tlacitka "Input" vstup u monitru, jestli neni z tovarny nastaveny na neco jineho a treba se neumi prepnout, ale nic se nestane. Pomerne zvlastni je, ze si za tech 10 vterin, co je zapnuty, ani nemohu zobrazit OSD monitoru...

Tusite jak ho zprovoznit? Volal jsem i na servisni oddeleni do Zlina, ale technik ma udajne dnes dovolenou - aneb tomu se rika pech :(.
Deee-aN (3834)|17.4.2009 19:38
Vidíš alespoň POST? Jestli ano, vlez do nouzového režimu (nebo VGA režimu), reinstaluj ovladače GPU a klidně i monitoru. Nemáš desku s IGP? Pak by možná pomohl CLEAR CMOS. Bude to znít trochu divně, ale karta může být "zvyklá" na dřívější monitor. Mě reinstal pomohl.
optim (391)|17.4.2009 19:56
Zkuste funkci DVI EDID SELECT (str 24 v navodu).
kodijak81 (4)|17.4.2009 20:25
[QUOTE=optim;240404]Zkuste funkci DVI EDID SELECT (str 24 v navodu).[/QUOTE]

Ja to nasel na strane 28 a 34 (zminky o DVI EDID SELECT) kazdopadne informace na strane 34 zni zajimave... Mam zmacknout tlacitko a pote prepnout nastaveni vpravo nebo vlevo... Problem ovsem je, ze me se to "DVI-D No Signal" zobrazi tak stezi na jednu vterinu a pak to zmizi. Pote se monitor sam vypne a nejde ovladat... Jestli je zadrhel v tomhle a monitor je jinak v poradku tak to je maso. Nemuzu ale uverit tomu, ze by Nec vyrobil takhle blbe navrzene ovladani (v tomhle ohledu), kdyz jej i za ovladani vsude chvali.

Jinak dekuji za radu, jdu to zkusit a pak napisu...
kodijak81 (4)|17.4.2009 21:35
[QUOTE=kodijak81;240419]Ja to nasel na strane 28 a 34 (zminky o DVI EDID SELECT) kazdopadne informace na strane 34 zni zajimave... Mam zmacknout tlacitko a pote prepnout nastaveni vpravo nebo vlevo... Problem ovsem je, ze me se to "DVI-D No Signal" zobrazi tak stezi na jednu vterinu a pak to zmizi. Pote se monitor sam vypne a nejde ovladat... Jestli je zadrhel v tomhle a monitor je jinak v poradku tak to je maso. Nemuzu ale uverit tomu, ze by Nec vyrobil takhle blbe navrzene ovladani (v tomhle ohledu), kdyz jej i za ovladani vsude chvali.

Jinak dekuji za radu, jdu to zkusit a pak napisu...[/QUOTE]

Vyzkouseno a jak jsem predpokladal, k nicemu. Presto dekuji za radu Optimu...
Asi mam proste smulu a budu muset vydrzet minimalne do pondeli, nez si promluvim s technikem (na celou CR je jeden technik na opravy NECu) a ten mi urcite sdeli, ze jim to mam zaslat do reklamace :(.
Jinak jsem ted koukal na HP 2475 a tam je to osetreno naprosto perfektne. Po zapnuti a nenalezeni zdroje signalu se objevi tabulka, kde monitor vyhledava na vsech dostupnych vstupech signal. Projizdi jeden po druhem a pise jestli nalezl, ci nenalezl :). Tak to ma byt...
Michal Koláček (120)|18.4.2009 11:48
Zdravím,

já si v pátek přivezl domů Samsung 2494HM a setkal jsem se s něčím podobným. Funglovka, rozbalil jsem ho, vše připojil a následně jsem zařízení zapnul. Na 2 sekundy problikla modrá signalizační dioda, zhasla a konec. Panel vůbec nereagoval, žádná hláška "No signal", OSD menu nefunkční, veškeré navigační tlačítka bez odezvy. Testováno na 2 PC s D-Sub/DVI i bez signálu na prázdno.

Byl jsem hodně zklamaný, a tak je na reklamaci. Kdo by řekl, že nové zařízení bude naprosto nefunkční.

M.
mstejska (2912)|18.4.2009 12:18
Nemas vubec zadny signal ani pri bootu? Zkousel jsi nastavit manualne vstup? (myslim vypnout autodetekci) Nam se nepodarilo rozjet Samsungy 24" (presny typ ted nevim) pres DVI v jinem rozliseni nez 1280x1024, pres Dsub to jede i v nativnim. bylo to u 3 monitoru a tri ruznych pocitacu.
Richmond (8084)|18.4.2009 14:26
[QUOTE=Michal Koláček;240505]Byl jsem hodně zklamaný, a tak je na reklamaci. Kdo by řekl, že nové zařízení bude naprosto nefunkční.[/QUOTE]
U levnejsich veci neni tak dukladna vystupni kontrola jako u drazsich - testuje se napr. jeden kousek z palety ;)
Michal Koláček (120)|19.4.2009 09:28
[QUOTE=mstejska;240519]Nemas vubec zadny signal ani pri bootu? Zkousel jsi nastavit manualne vstup?[/QUOTE]

Zdravím,

nevím jestli je to směřováno na mě, ale odpovím. Jak jsem již psal, při zapnutí, a to ne vždy, problikla na 2 sekundy modrá dioda a dál se nedělo nic. Panel se tvářil stále vypnutý bez obrazu. Všechny ovládací prvky/tlačítka bez odezvy.

Zkoušeno při bootu dvou (ověřených) PC (D-Sub i DVI), na prázdno bez signálu/vstupu a ještě jsem to zkoušel připojit k Xboxu 360. Také nic.

[QUOTE=Richmond;240550]U levnejsich veci neni tak dukladna vystupni kontrola jako u drazsich - testuje se napr. jeden kousek z palety ;)[/QUOTE]

Tohle jsem vůbec netušil. Navíc předpokládám, když kupuju ověřenou značku Samsung, že bude vše bez problémů. Rád bych chtěl monitor vyměnit za nový kus, ale bojím se, že mi ho jenom opraví :( Opraveným věcem vůbec nedůvěřuji - mám s nimi špatné zkušenosti :thumbdown

M.
kodijak81 (4)|20.4.2009 09:53
Dneska jsem mluvil se servismanem NECu a taky nevedel jak mi pomoci z teto svizelne situace. Jedine reseni je pry poslat monitor k nim do servisniho strediska.
Zitra si tedy pro nej prijedou a udajne bych mel mit do peti dnu novy kousek u sebe doma - reseny vymenou kus za kus.

Jsem zvedavy...
kovalp (1)|22.5.2009 09:24
No ja som si tiez priviezol domov monitor Samsung ten isty typ a mam ten isty problem.
Tak sa chcem opytat ako dopadla reklamacia.

Dakujem