Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Samovolne restartovani

  1. #1

    jkl jkl je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    67

    Posledni dobou (asi tyden) se mi pocitac obcas samovolne restartuje. Nekdy do hodiny od zapnuti, nekdy za 5, nekdy se nic nedeje.
    Windows XP SP2, Avast, Outpost FW, AdAware - nejakym sracem z internetu by to tedy byt nemelo, navic chodim jen na "normalni" stranky. Preinstalovaval jsem i Windows ale je to tu znovu (instaloval jsem sice stejne programy jako predtim, vetsinu z nich ze stahuj.cz - muze byt v tom problem, mohou cosi obsahovat?). Je mozne, ze je spatny HW? Vetsinou se resetuje ve windows (zapnuta Opera,ICQ,rezident od Avastu,Outpost FW), pri hre zatim nikdy.

    Konfigurace:
    AMD Atholon64 3000+ sc754
    ASUS K8N sc754
    ATI Radeon9800Pro 128MB/256bit ovladace Catalyst 6.11 (i s dodavanymi ke grafice)
    HDD Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB SATA 3.0 Gb/s (prepnuto na SATA 1.5 Gb/s)
    DVD-RW NEC
    Zdroj Fortron 350W
    Pamet noname (asi PQI) DDR400 512MB

    po hodine v prime95 Blend test (test stale bezel):

    CPU t 52°C
    MB t 38°C
    grafika nema teplotni cidlo, ale chladic (ma max 55°C)

    12V-12,032
    5V-4,999
    3,3V-3,264
    Vcore-1,536 (nekdy 1,552)

    Puvodne jsem si myslel, ze to bude spatnym elektrorozvodem - nebylo, pak jsem si myslel, ze to dela Opera9,02-nedelala a ted vim velky h...

    HDD je otestovany pomoci HD Tune 2.50 - Error scan- bez chyby. 3Dmark05 to taky prezije bez padu. Prime95 po celkem 3 hodinach (3 ruzne testy) bez chyby, pri hrach se nikdy nerestartoval, pada temer vyhradne pri zapnute Opere (ale jsem vetsinu casu prave na internetu), jednou spadl pri filmu (ale Opera stahovala na pozadi). Pada naprosto nepravidelne, nekdy za hodinu, nekdy treba za sest.

    Kde najdu systemovy log?
    Muze software udelat tvrdy reset, tzn. pocitac se okamzite restartuje, jako tlacitkem na case?
    V cem je chyba?

    Jeste dodam, ze se restartuje po preinstalovani windows (predtim bylo vse OK), ted jsem ho preinstaloval znovu a pada porad.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 23-12-2006 v 02:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    MB je v pořádku (kondíky ap)? Paměti jsi testoval?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Otestoval jsi paměti programem Memtest86? Jestli ne, tak se do toho pusť.

    Stáhni si ho => pusť ho => automaticky se naformátuje disketa A: a napasuje se tam Memtest (ve winech se bude hlásit jako nenaformátovaná) => nabootuj z diskety => nech proběhnout test a měl by být bez chyby (errors).

    EDIT: sry, Smeli byl rychlejší
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Neco podobneho jsem ted resil na PC co jsem pred par dny skladal. Dlouho jsem to resil a pak jsem vypl Cool and Quiet a najednou zadny problem
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    jkl jkl je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    67

    Memtest zkusim, jen nemam disketovku (musim ji vytahnout z jinyho compu)

    Ten C´n´Q zkusim vypnout, teda je vyplej, ale zkusim ho i odinstalovat, jinak je to desna volovina, to zpozdeni pri pretaktovani je desny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od jkl
    Memtest zkusim, jen nemam disketovku (musim ji vytahnout z jinyho compu)

    Ten C´n´Q zkusim vypnout, teda je vyplej, ale zkusim ho i odinstalovat, jinak je to desna volovina, to zpozdeni pri pretaktovani je desny.
    Memtest se da dat i na CD... C´n´Q je celkem v pohode jen to chce met uz alespon trochu na urovni procesor aby byl rozdil znatelny
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Problém bude určitě v RAM, teda aspoň tak mluví moje zkušenosti.
    Můžeš projet RAMky i přimo z win:
    http://ftp.stahuj.cz/ea0b01811ffcb92.../memtest/3.2//
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Problém bude určitě v RAM, teda aspoň tak mluví moje zkušenosti.
    Můžeš projet RAMky i přimo z win:
    http://ftp.stahuj.cz/ea0b01811ffcb92.../memtest/3.2//
    Dosti pravděpodobné, že problém je v RAMce, ale příčin může být víc. Každopádně ještě doporučuji zakázat automatický restart při selhání. Měly by se Ti pak místo restartů zobrazovat modrá okna. Mohl bys nám popsat výpis jednoho z nich.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    jkl jkl je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    67

    Citace Původně odesláno od boboco
    Dosti pravděpodobné, že problém je v RAMce, ale příčin může být víc. Každopádně ještě doporučuji zakázat automatický restart při selhání. Měly by se Ti pak místo restartů zobrazovat modrá okna. Mohl bys nám popsat výpis jednoho z nich.
    Jak se da zakazat automaticky restart pri selhani?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od jkl
    Jak se da zakazat automaticky restart pri selhani?
    Pravym na tento pocitac/vlastnosti/upresnit/spusteni a zotaveni systemu/upresnit odskrtnout automaticky restartovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    jkl jkl je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    67

    Tak modra smrt ukazala:

    ***STOP 0x000000c5 (0x6c646156,0x00000002,0x00000001,0x8054385c)

    asi nic pouzitelnyho

    testy:
    3Dmark05 - OK
    Prime 95 - vsechny 3 testy, kazdy hodinu - OK
    Memtest86 v1,65 - cas:3:18:24 13Pass - Errors 0 , ECC Errs 0
    HD Tune - OK

    EDIT: Druha modra smrt ukazala jiny cisla, ale bylo tam navic "BAD POOL CALLER"
    Naposledy upraveno uživatelem jkl: 18-12-2006 v 03:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od jkl
    Tak modra smrt ukazala:

    ***STOP 0x000000c5 (0x6c646156,0x00000002,0x00000001,0x8054385c)

    asi nic pouzitelnyho

    testy:
    3Dmark05 - OK
    Prime 95 - vsechny 3 testy, kazdy hodinu - OK
    Memtest86 v1,65 - cas:3:18:24 13Pass - Errors 0 , ECC Errs 0
    HD Tune - OK

    EDIT: Druha modra smrt ukazala jiny cisla, ale bylo tam navic "BAD POOL CALLER"
    a prohlizec udalosti taky mlci ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    jkl jkl je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    67

    Citace Původně odesláno od pas!k
    a prohlizec udalosti taky mlci ?

    V zalozce Antivirus jsou jen bezny varovani od Avastu, zalozka Zabezpeceni je prazdna, ale zalozka Aplikace obsahuje destiky "informaci" a "chyb" jsou to : Apache service, ATI smart,MsiInstaler. V zalozce system je toho jeste mnohem vic, spousta (stovky )"informaci" a odhadem asi 50 chyb a to Service Control Manager a ati2mtag.

    Hledal jsem informace o tom BAD POOL CALLER a nasl jsem spoustu veci v anglictine, ze kterych jsem pochopil, ze se muze jednat o spatne naistalovane USB zarizeni - zapomel jsem zapojeny datovy kabel od mobilu, treba to bylo tim, kez by
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    ati2mtag je, pokud se nemýlím, soubor ovladačů ke GK ATi... co ti píše k té chybě?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    jkl jkl je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    67

    Citace Původně odesláno od Smeli
    ati2mtag je, pokud se nemýlím, soubor ovladačů ke GK ATi... co ti píše k té chybě?
    Display is not active

    0000: 00 00 00 00 01 00 5a 00 ......Z.
    0008: 2a 00 00 00 15 a8 00 c0 *....¨.?
    0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
    0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........

    nic vic

    ale
    Service control manager pise:
    Služba Prohledávání počítačů byla ukončena s následující chybou:
    Daná operace se vrátila, protože vypršel časový limit.

    Další informace získáte v Centru pro nápovědu a pomoc na http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
    Naposledy upraveno uživatelem jkl: 18-12-2006 v 15:09
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Samovolné restartování PC
    Od Godness v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 07-08-2014, 00:34
  2. zamrzani a samovolné restartování pc
    Od Majkl92 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-12-2011, 21:21
  3. Problém s PC samovolné restartování
    Od Rikimaru v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-01-2011, 14:07
  4. Samovolné restartování PC
    Od Skumin v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-10-2010, 23:29
  5. Problémy s PC (HW/SW): samovolne restartovani pc
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-07-2009, 10:18