Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 5 PrvníPrvní ... 345
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 75

Téma: Mechanika "nevidí" tři nová DVD s filmy

  1. #61
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    To StD: Moc hezké přirovnání.
    Mohl bys mi ještě prosím tě trochu vysvětlit, proč ta moje mechanika nedokázala přečíst ta originální dvd (technicky) a vypaluje naprosto bez problémů? (A když si pohlídám rychlost, tak i myslím kvalitně? Zatím....)

    Zkusil jsem znovu vypálit image filmu v Ultra ISU (na -RW Verbatime), ale snížil jsem rychlost vypalování na 4x. Před tím byla na maximum. Dole pro porovnání screeny testů.

    EDIT/ Jak nastavím v Neru rychlost vypalování? Hrabu se s tím a porád mi to nějak nejde.....
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Ultra ISO-Bílé peklo z image (speed max.).jpg 
Zobrazení: 127 
Velikost: 102.8 KB 
ID: 10521   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Ultr ISO-Bílé peklo z image (speed 4x).jpg 
Zobrazení: 139 
Velikost: 345.9 KB 
ID: 10522  
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 21-04-2009 v 16:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    @Fanynek: To vidíš jasně z toho druhého obr. že je to tak OK (všimni si hlavně měřítka v ose na výšku vlevo! Méně je lepší). K tomu Neru - musel jsem se podívat do jiné mašiny tady v práci - nastavuje se to hned když začínáš novou kompilaci - tudíž New Compilation, záložka Burn, volba okénka Write Speed (pokud máš zasunutý Blank disc, tak by v tom okénku měly být mediem podporované rychlosti zápisu).

    Ad quote ...proč ta moje mechanika nedokázala přečíst ta originální dvd
    To je otázka schopnosti ostření čočky laseru při načítání zaváděcí stopy (Lead In Track) a zřejmě i druhu "citlivé vrstvy", těžko soudit, tak do toho zase nevidím, ale ze zkušenosti vím, že jako první obvykle nedokáží přečíst media DVD-RAM, potom DVD+-RW, pak lisované DVD-ROM a nakonec, když má nastat EXITUS, tak nepřečte ani media DVD+-R, která sama napíše. Pravidelné čistění také dost pomáhá - zvláště u mne, kde je to v zimě při zavřených oknech jak v zakouřené hospodě.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 22-04-2009 v 10:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pokial si dobre pamatam, tak niekedy davnejsie existoval soft (mozno priamo v Nere), ktorym sa dali prejst nove media. Soft si ich otestoval, navrhol optimalnu zapisovaciu rychlost, ulozil si udaje do svojej databazy v PC a nasledne tieto parametre pouzival pri praci. Neviem, ci to funguje aj teraz.

    Ja osobne nikdy nevypalujem najvyssou rychlostou. Pri beznej praci a napalovani raz za mesiac mi to nevadi.

    Doma mam media, ktore som napaloval pred 10 rokmi a stale su citatelne. Samozrejme, urcite zalezi na konkretnej mechanike a na sposobe archivacie medii. Mam Pioneer 107, ktora pri citani starych, aj poskodenych medii dokaze zazraky .
    Ako napalovacku pouzivam Teac DV-W58G-A, tiez taka "babicka".
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 22-04-2009 v 11:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Pokial si dobre pamatam, tak niekedy davnejsie existoval soft (mozno priamo v Nere...
    JJ v ToolKitu máš CD-DVDSpeed (kontrola), DriveSpeed (nastavení rychlosti čtení) a InfoTool (tam se dají doplňovat i rychlosti zápisu). Ale to je pro kočku, protože správný SW by si měl vzít tyto údaje (možné rychlosti zápisu) z FW mechaniky, která když medium správně identifikuje a podporuje, tak je poskytne SW...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 22-04-2009 v 12:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    která když medium správně identifikuje a podporuje, tak je poskytne SW...
    To je prave to, ze ta identifikacia media nefunguje vzdy spravne. Vyrobcovia medii medzi sebou kooperuju a tak sa napriklad moze stat, ze Imation vyrobi Sony. A to ani nehovorim o roznych noname mediach, kde sa moze vyrobca menit kazdy polrok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A podle testu si to samozrejme muzes vydedukovat. A modri jiz vedi, proc Richmond pali na Ricohy
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    @EditorPO - proto je důležité mít v mechanice vždy ten nejnovější firmware - do Pioneerky 116D jsem zrovna předevčírem dával už v. 1.09 FW, a to je ve výrobě tak rok.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Su to sice stare testy, ale Ricoh je dobry

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    proto je důležité mít v mechanice vždy ten nejnovější firmware
    Mam samozrejme najnovsi a taktiez som uvazoval dam tam FW od LiteOn, pretoze je tom OEM vyroba pre TEAC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Su to sice stare testy, ale Ricoh je dobry
    Jde o to, ze mam vypalovacku LG ktery ty Ricohy chutnaji lepe nez Verbatimy (kupuju vyhradne printable)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Jde o to, ze mam vypalovacku LG ktery ty Ricohy chutnaji lepe nez Verbatimy (kupuju vyhradne printable)
    Víš kam na ně chodím já (a bez loupežnického poplatku OSA)?
    http://www.bigpockets.co.uk/product....ntable+50+Pack

    Balení 100 ks (pod obchodními názvy PiData, Arita, Traxdata, Adip Ritek G05) mají v Balhamu v ulici, co dcera bydlí, za 16 Pounds...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 22-04-2009 v 12:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Heh, tak to radsi zustanu u "IT specialistu" v Hypernove (nikdo je nekupuje pac maji pomerne chudou krabicku - ale po Sonkach se tam vzdycky jen zaprasi )

    edit: jeee, vzdyt je to bez krabicky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    No vzhledem k tomu že mam tady jako jedinou "použitelnou" alternativu jen toto
    http://www.softcom.cz/produkt/dvdr-t...100ks/?flist=1
    tak to v UK je levňoučký (= totéž co 4 piva v hospodě nebo troje cigára...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Wow - a ja myslel, ze se uz do CR nedovazi - i ses trefil do my oblibeny firmy
    Nicmene ty Ricohy tu stoji 120,- coz je jako 1.5 krabicky cigaret... Ale az pojedu do Softcomu tak si urcite na TY vzpomenu - dik za info
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Tak jsme se dostali úplně někam jinam a s tím souvisí moje zřejmě poslední otázka (nejspíš na StD):

    -Když bereme v potaz, že chybové kódy PI a PIF (resp.PO) by neměly překročit hodnoty 280/4, má vliv na posouzení kvality zápisu i celkový počet chyb PI a PIF (položka total), popř. average?
    Níže jsou dva případy, kdy médium FUJIFILM má velmi dobré PI a PIF (65/2 -v toleranci), ale průměr a celkový počet chyb má daleko vyšší, než médium VERBATIME, které má average a total daleko daleko nižší, ale "přešvihlo" hodnotu PIF max (7).
    (Kdyžtak pomůžou grafy v .xls)

    A co jsem fakt nečekal, že místní PC servis má "pod pultem" ty moc povedený Taiyo Yuden za 10,20,-Kč/kus. Prý nemá cenu je brát ve velkým pro veřejnost, stejně by je BFU nekupovali, páč jim ten název nic neříká. Ti jdou jen po Verbatimech.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: FujiFilm.jpg 
Zobrazení: 120 
Velikost: 107.8 KB 
ID: 10575   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Verbatime.jpg 
Zobrazení: 128 
Velikost: 106.6 KB 
ID: 10576  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 24-04-2009 v 17:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Odpověď máš v PM - ale vidím, že už ti pomalu došlo "vo co go", tak si v klidu nakupuj dostupné TY a nech ostatní BFU, ať si nakupují ty své "značky"...

    Edit: k těm "MAXům" - já mám ten limit trochu "měkčí" - 10/150 (PIF/PI)

    ...a ty výsledky je užitečné si protokolovat - hodí se nejen při případné reklamaci (úspěšně), ale i dokumentují "vývoj zdravotního stavu" vypalovačky...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 25-04-2009 v 07:15
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 5 PrvníPrvní ... 345

Podobná témata

  1. nová deska sice vidí hdd ale "nedetekuje" ho
    Od lalala v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-08-2011, 13:04
  2. Nová VGA, monitor hlásí "No signal"
    Od Iselor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-06-2011, 20:08
  3. "Opravená" CD mechanika
    Od Draczek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-04-2011, 16:10
  4. LCD: lcd do 180EUR-4500KČ na hry a filmy 23",24", TN
    Od stevo891 v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-08-2010, 20:42
  5. V "tento počítač" se nezobrazuje DVD mechanika
    Od spooon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 10-12-2009, 21:16