Zamrzání pc
Zdravím všechny.Mám asi 2 roky starej pc.
Sestava: deska Gigabyte M57S4,procesor Athlon 64 X2 2600+ 2,0GHz,ramky 2x1Gb RAM 667 MHz,2x512Mb RAM 667 MHz,grafika ASUS HD 4850 512Mb,disky Maxtor 160Gb,Western Digital 750Gb a zdroj 450W
Všechno bylo v pohodě,ale asi před měsícem kdy jsem nainstaloval nově systém mi začal zamrzat.Většinou je to při výpisu Přidat odebrat programy,při vytváření playlistů v přehrávači,někdy při kopírování dat a někdy jen tak.Systém jsem přeinstaloval 3x a dělá to pořád.Zkoušel jsem i přepíchnout disky,ale žádná změna.
Poradil by prosím někdo co s tím?Mám podezření na řadiče desky a nebo na zdroj,ale chtěl jsem i názor ostatních.
Moc díky
Sestava: deska Gigabyte M57S4,procesor Athlon 64 X2 2600+ 2,0GHz,ramky 2x1Gb RAM 667 MHz,2x512Mb RAM 667 MHz,grafika ASUS HD 4850 512Mb,disky Maxtor 160Gb,Western Digital 750Gb a zdroj 450W
Všechno bylo v pohodě,ale asi před měsícem kdy jsem nainstaloval nově systém mi začal zamrzat.Většinou je to při výpisu Přidat odebrat programy,při vytváření playlistů v přehrávači,někdy při kopírování dat a někdy jen tak.Systém jsem přeinstaloval 3x a dělá to pořád.Zkoušel jsem i přepíchnout disky,ale žádná změna.
Poradil by prosím někdo co s tím?Mám podezření na řadiče desky a nebo na zdroj,ale chtěl jsem i názor ostatních.
Moc díky
Napiš co je to přesně za zdroj. Pokud nějaký NoName či EC zkus jej vyměnit. Jaké jsou teploty komponent ? Vyndej jeden modul RAM a nech pouze jeden zapojen ve slotu DIMM1 a udělej Memtest86+. To samé s druhým modulem.
Zdroj mám Eurocase.Teploty:grafika 70stupňů,procesor 35 stupňů a disky jsou na 41 stupňů oba.Ten Memtest mi nešel spustit.Pokud se to nespouští nějak speciálně. a BIOS mám standartní co tam byl když jsem tu desku kupoval.Jen jsem přenastavil priority disků.Jinak nic
1) Vyměň zdroj
2) Memtest musíš vypálit na CD (je to *.iso - obraz CD) a nabootovat z tohoto CD
3) Jak jsi měřil teploty ? Jsou v zátěži nebo bez zátěže ?
2) Memtest musíš vypálit na CD (je to *.iso - obraz CD) a nabootovat z tohoto CD
3) Jak jsi měřil teploty ? Jsou v zátěži nebo bez zátěže ?
Akorát jsem si teď všimnul v Everestu že mi ty RAMky jedou jen na 400MHz takt a níž jsem našel i 335Mhz.Přitom to jsou všechno 667Mhz.Tak nevím jestli je to tím.
Hoď sem screen z CPU-Z (všechny záložky)
Asi blbá otázka,ale jak zapnu ten test?Když to otevřu tak se zobrazí složka a tam soubor BOOT.A s tím co?
Je to iso soubor (obraz CD). Vypálíš jej např. v Neru či UltraISO. Poté si v BIOSu nastav bootování z CD a nabootuj z tohoto CD. Poté spusť test.
EDIT: Ten test nech běžet min. 3 hodinky ;)
EDIT: Ten test nech běžet min. 3 hodinky ;)
dobře díky...bohužel už to teď nestíhám,takže test provedu zítra a napíšu sem výsledek.Moc díky za tvůj čas
jo ty teploty komponent jsou v klidu.jsem si nevšimnul toho příspěvku
jo ty teploty komponent jsou v klidu.jsem si nevšimnul toho příspěvku
Teplota grafické karty (70 °C) v klidu je dost. V zátěži se můžeš dostat 80 - 90 °C, což by mohlo být zdrojem problémů. Nejlepší bude, když otevřeš case a vyfotíš jak to tam vypadá. Poté to sem uploaduj. Grafika je aktivně chlazená či pasivně ? Máš v case Intake a Outake ventilátory ?
mám HD 4850 od ASUSu a nechal jsem nastavený ať si rychlost ventilátoru určuje sám.Case mám otevřenej a vzadu mám 80mm větrák od AC.jinak žádnej další.Ale mě se ten komp seká i v klidu když nic nehraju a mám jen puštěnou muziku
Tak jsem udělal ten Memtest a všechno v pohodě.Akorát nevím jestli byl kompletní.Když to dojelo do konce tak to napsalo pass complete,ale test jel zase znovu,tak snad to bylo v pohodě.Pořád jsem nezjistil proč se mi seká:-(
tak jsem zjistil že jsem ho měl nechat projet aspoň třikrát...dneska to ještě dodělám a zítra sem napíšu jak jsem dopadl.
Každou pamět jsem projel 4x v Memtestu a všechny jsou bez chyby...neví někdo co jiného by mohlo způsobovat sekání pc?
jeden disk mi to projelo bez chyby ale když začnu kontrolovat druhej tak se to asi po minutě sekne a musím restartovat systém.To asi bude ta chyba že?
No tak to asi jo :)
Co je to přesně za disk a jaká jsou na něm data, pokus se je nejdřív zazálohovat a potom disk otestovat utilitkou od výrobce.
Co je to přesně za disk a jaká jsou na něm data, pokus se je nejdřív zazálohovat a potom disk otestovat utilitkou od výrobce.
Je to Western Digital 750Gb. Zkoušel jsem ho v HDTune ale u 7Gb se sekne a musím restartovat.Asi ho dám na reklamaci....když najdu záruční list.
Pokud disk ani neprojde SMART, tak je to jasné, hned bych ho šoupl na RMA.
Ještě můžeš zkusit ho dát na jinou napájecí větev zdroje, setkal jsem se i s případem že zdroj nedokázal v zátěži dávat disku stabilní napětí -> disk se vypínal a systém házel BSOD..
Ještě můžeš zkusit ho dát na jinou napájecí větev zdroje, setkal jsem se i s případem že zdroj nedokázal v zátěži dávat disku stabilní napětí -> disk se vypínal a systém házel BSOD..
Otestuj pevný disk pomocí utility Data Lifeguard. Pokud to bude dělat neplechu, v místě nákupu jej reklamuj ;)
[QUOTE=kevin00;241086]Teplota grafické karty (70 °C) v klidu je dost. V zátěži se můžeš dostat 80 - 90 °C, což by mohlo být zdrojem problémů. Nejlepší bude, když otevřeš case a vyfotíš jak to tam vypadá. Poté to sem uploaduj. Grafika je aktivně chlazená či pasivně ? Máš v case Intake a Outake ventilátory ?[/QUOTE]
Takové teploty u referenční 4850ky jsou naprosto normální a karta s nimi bývá na 99% stabilní... Co jsem četl v diskuzích, tak jen pár kousků opravdu při zátěži "padala". Tuším, že "vypínací" teplota byla nastavena až někde ke 115st. Každopádně i tak to chce dostatečně chlazený systém, jelikož teplota jádra je jedna věc, ale teplota molexů, pamětí a celého PCB je věc druhá...
[QUOTE=DarkRiddick;242335]Tak jsem udělal ten Memtest a všechno v pohodě.Akorát nevím jestli byl kompletní.Když to dojelo do konce tak to napsalo pass complete,ale test jel zase znovu,tak snad to bylo v pohodě.Pořád jsem nezjistil proč se mi seká:-([/QUOTE]
Na memtest se tuším doporučuje minimálně 20min "běhu", ale mě například nahodil chybu až po skoro 2 hodinách (na bývalých pamětech)... Takže je opravdu lepší jej nechat běžet několik hodin... Podobně jako Orthos...
Takové teploty u referenční 4850ky jsou naprosto normální a karta s nimi bývá na 99% stabilní... Co jsem četl v diskuzích, tak jen pár kousků opravdu při zátěži "padala". Tuším, že "vypínací" teplota byla nastavena až někde ke 115st. Každopádně i tak to chce dostatečně chlazený systém, jelikož teplota jádra je jedna věc, ale teplota molexů, pamětí a celého PCB je věc druhá...
[QUOTE=DarkRiddick;242335]Tak jsem udělal ten Memtest a všechno v pohodě.Akorát nevím jestli byl kompletní.Když to dojelo do konce tak to napsalo pass complete,ale test jel zase znovu,tak snad to bylo v pohodě.Pořád jsem nezjistil proč se mi seká:-([/QUOTE]
Na memtest se tuším doporučuje minimálně 20min "běhu", ale mě například nahodil chybu až po skoro 2 hodinách (na bývalých pamětech)... Takže je opravdu lepší jej nechat běžet několik hodin... Podobně jako Orthos...
Tak jsem zkusil dát disk ke kámošovi a ten mu šel v pohodě.I když ho projel HD Tunem tak to nic nenašlo...nemůže mi to dělat třeba zdroj, nebo deska? zkoušel jsem přepíchnout SATA konektor ale pořád stejnej problém...Neví někdo co s tím?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda-li tu někdo ví co způsobuje když mi na netu zamrza jedna konkretni stranka, jinak vše šlape v pohodě. Dělá mi to pouze pokud se přihlásím, přitom v jeden den třeba v pohodě a druhý den to vubec nejde, prostě zamrzne a musim ji nasilne ukoncit. Pokud by nekdo vedel co to zpusobuje budu rad za pripadne rady ci odpovedi. :-)
[QUOTE=kevin00;245966]O jakou stránku se jedná ?[/QUOTE]
Cauky,díky za odpoved, jedná se o stránku Unibet. Jediná dělá problémy. Antivir tam je AVG ale už je na ceste Nod32, tak tam zmena nastane. Myslíš že to je virem?
Cauky,díky za odpoved, jedná se o stránku Unibet. Jediná dělá problémy. Antivir tam je AVG ale už je na ceste Nod32, tak tam zmena nastane. Myslíš že to je virem?
Unibet - vášnivý sázkař :D :D
Stáhni si Ccleaner a vyčisti si trochu počítač. AVG je spíše takový poloviční antivir ;) Vir by se asi projevoval trochu více než pouze zamrzáním na 1 www stránce, ale pro jistotu můžeš provést sken pomocí AVG, Anti-Malware a SUPERAntiSpyware.
Stáhni si Ccleaner a vyčisti si trochu počítač. AVG je spíše takový poloviční antivir ;) Vir by se asi projevoval trochu více než pouze zamrzáním na 1 www stránce, ale pro jistotu můžeš provést sken pomocí AVG, Anti-Malware a SUPERAntiSpyware.
Super, díky za radu. Tim štětečkem jsem to tedy projel :-) bylo tam toho fakt hodně :-) Ale efekt žádný, to skenovani pomoci tech odkazu muzu provest pri nainstalovanem avg? Pry se radi ruzne antiviry hadaji a dela to pak problemy. Zatim mi unibet stale zamrza, zkusim tedy ty skeny, nebo zda by nebylo lepsi vyhodit AVG úplně a nainstalovat NOD plnou verzi s aktualizacema když ho budu mít. Co ty na to mistře?
Anti-Malware a AntiSpyware nejsou antivirové programy. Odstraňují spyware, malware a podobnou havěť. Stačí pomocí nich udělat sken, nemusí Ti běžet na pozadí. Sám je používám s kombinací ESS 4. Pokud již ESS máš, AVG odinstaluj a nainstaluj ESS či NOD. Pokud máš pouze NOD (antivir), nech si AntiSpyware běžet na pozadí. Poté by jsi měl ještě nainstalovat firewall, aby zabezpečení bylo kompletní.
Podle mě je to vir, měl jsem stejný problém už nikdy AVG kvůli němu mi to zavirovalo celej komp a musel jsem přeinstalovat os teď mám ESS 4 a pohoda žádnej problém (eště jsem měl norton is 2009, ale s tim byly taky problémi) projeď to tim nodem a uvidíš + antispyware, antimalware a pak znova ccleanerem aspoň 2x
pro kevin00- hele stačí ten firewall co je v ess4?
pro kevin00- hele stačí ten firewall co je v ess4?