Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CPU nebo RAM?

Mates.Dv (32)|19.4.2009 11:37
Dobrý den. Když jsem zapojil do svého starého počítače další RAM ( z 1x256 na 3x256) Tak při hraní her se mi po čase objevila modrá obrazovka a dole bylo napsaný: ,, Výpis fyzické paměti RAM ( začaly se tam objevovat čísla jako při nějaké instalci až do 50, pak se počítač restartoval),, Nejdříve jsem tomu nevěnoval nějakou pozornost, protože na počítači už moc nehraju. Tak jsem po nějaké době vyměnil procesor a zároveň reinstaloval windows. Tak a teď se mi počítač také restartovává, ale už se mi tam neukazuje ta modrá obrazovka. A když jsem se potom zaměřil na teploty tak jsem se u procesoru dostal k teplotam mezi 50-55°C. Za každé rady děkuji!
KunNy (410)|19.4.2009 11:53
Napiš nám konfiguraci daného PC, kromě paměti jsi nám nic nenapsal (jsou aspoň všechny 3 moduly stejné?).
IMHO bude problém v nekompatibilitě modulů/nebo bude nějáký modul přímo vadný, chce to zvlášť odzkoušet. Modrá obrazovka (BSOD) se ti už nezobrazuje proto, že je nejspíše defaultně vypnutá po instalaci OS -> změníš to kliknutím pravým tlačíktem na Tento počítač -> Vlastnosti -> Upřesnit -> Nastavení (u spuštění a zotavení systému) -> dole odšrtnout Automaticky restartovat.
Teploty procesoru jsou v pořádku pokud jsou v zátěži.
Mates.Dv (32)|19.4.2009 12:01
MB: MSI KT6 Delta, CPU: AMD Atlon 2600+ , 2 moduly jsou stejne ( momentalne neznám značku, protože počítač u sebe nemám- mám ho na intru a tam bohužel nemám připojení k internetu ) 3.modul je Kingstom 2700. Moduly jsem postupně odzkoušel, zkoušel jsem různe kombinace, ale nic nepomohlo. Teploty jsou měřeny hned po vypnutí hry! Ale jsou docela relativni...:thumbdown hodně záleží jaká je teplota v pokoji:D
kevin00 (10238)|19.4.2009 12:04
Uploaduj složku C:\Windows\Minidump
Mates.Dv (32)|24.4.2009 23:32
Nikdo mi neporadi??:cry:cry
jano555 (126)|25.4.2009 07:49
Ak PC predtým išlo a začalo blbnúť, až pridaním dalšieho modulu, chyba bude asi v Ram. Možno spolu nespolupracujú (prip. vad. modul). Začal by som testom ramiek.
kevin00 (10238)|25.4.2009 08:34
1) Proveď pomocí utility svého výrobce test HDD (kontrola povrchu) nebo napiš přesné označení tvého pevného disku a napíši Ti čím otestovat. Použít také můžeš HD Tune Pro. Zkontroluj SMART.
2) Pokud používáš Daemon Tools odinstaluj jej
r34ktor (7477)|25.4.2009 10:39
[QUOTE=jano555;243093]Začal by som testom ramiek.[/QUOTE]
Přesně tak. Pokud začne PC zlobit po přidání RAM, tak se přímo nabízí její vada, nekompatibilita, či chybné nastavení parametrů. Otestuj tedy všechny osazené moduly pomocí GoldMemory.

Dále by bylo vhodné sem uploadnout screenshoty záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všechny osazené sloty) z programu CPU-Z.
VencaX (3686)|26.4.2009 20:29
Když nad tím tak přemýšlím, jsou všechny RAM na stejnou frekvenci ? Pokud jsou ty dvě např. DDR400 a Pc jede na tejhle frekvenci, pak by mohla ta Kongstonka dělat neplechu. Doporučuju skontrolovat, jestli jsou RAM na frekvenci nejnižší RAMky a otestovat v o příspěvek výš uvedených programech.
robky (3195)|26.4.2009 21:00
Ešte by som pri obsadení všetkých slotov ram skontroloval v biose nastavenie SDRAM Command rate 1T - nastaviť na Disabled
Mates.Dv (32)|22.5.2009 16:08
Tak tady jsou ty screeny z CPU-Z:

Podle Everestu frekvence ramek je na 166 MHz. Zkousel jsem jeste hrat GTA: SA..vse v pohode bezi, ale poku jsem zkusil Tom clancys: HAWX...tak po nacitani uvidim tak na 1 sekundu letadlo a hned se pc restartuje :-(
johny__g (6387)|22.5.2009 16:23
Takže ještě jednou. S původní pamětí je vše stabilní? Co když tam dáš jen jednu novou paměť? Nebo obě nové a vyhodíš tu Kingston? Jestli můžeš, přidej nepatrně voltáž na CPU, o 0,025 V jestli to jde.
Mates.Dv (32)|22.5.2009 16:32
Jo zkousel jsem tu kongstomku, s novou ram, a taky obe dve nove ram zaroven, Ale abych se priznal, tak si vubec nejsem jisty jestli je to stabilni jen s 1 RAM ....A jeste me neco prekvapilo.. Nainstaloval jsem si program od MSI..Core Center...Program jde spustit jen kdyz je v 1. slotu ta Kingstomka...zadnou jinou ramku to nechce vzit i kdyz program preinstaluju:runaway:runaway To docela nechapu:notsure
Mates.Dv (32)|25.5.2009 16:25
Tak jsem vyzkosel tesd ram pres GoldMemory...Test bezel 8h:30min zadna chyba se neobjevila, pote jsem na dalsich asi 7h pustil test stability systemu pres program Everest. Nic se nestalo, akorat teplota vystoupala na maximalku 61°C
Mates.Dv (32)|20.6.2009 20:04
Tak dále jsem vyzkousel The Sims 3, vse bezi v pohode... Ale treba u Motorm4X se stane to same jako u Tom Clancys H.A.W.X. Proste se hra nacte, vidim tak na 1 vterinu auto a PC se resetne. Ale kdyz hru spustim v okne, tak to bezi, ale nehorazne se to kouse!