problem XP
mám takový problém virus win32/virut mi sundal celý systém win Xp profesional sp3 nejde spustit záloha ani mi nespustí nouzový režim mám takový pocit že se nenačte explorer.exe skočí tam jen černá obrazovka a nápisi nouzový režim instalační cd s XPčkama nejde nabootovat skoušel jsem 3 různé instalace a když jsem skusil druhý harddisk předešlý tak mi to taky nenabootuje a píše to NTLDR nenalezen tak už fakt nevim jak to udělat abych to zformátoval a přeinstaloval dík za rady
PS: widle nabootujou ale jen na přihlašovací obrazovku ( z win 2000 ) a tam je akorát černá obrazovka s ukazatelem myši toť vše a nic nefunguje - správce a tak pod.
hdd je ide mám k dispozici jen notebook jinak bych to zapojil jinam a zformátoval
PS: widle nabootujou ale jen na přihlašovací obrazovku ( z win 2000 ) a tam je akorát černá obrazovka s ukazatelem myši toť vše a nic nefunguje - správce a tak pod.
hdd je ide mám k dispozici jen notebook jinak bych to zapojil jinam a zformátoval
Unika mi pointa chces pouze formatovat a preinstalovat? Nebo potrebujes z disku kde je poskozena instalace vytahnout nejaky data pred reinstalem ? To ze ti nenabootuje cd s winxp imho neni vec viru ale bud spatneho nastaveni bootovani nebo poskozeneho media
dneska jsem to zapnul a už to nenaběhlo včera mi hlásil antivir zasažený explorer.exe win32/virut virusem mno rád bych z toho vytáh aspoň dokumenty mám tam dost důležitý věci. proto jsem zkoušel nainstnout xp na druhý disk abych to pak přétáh a ten první zformátoval jenže na ani jeden disk mi to cd nenabootuje zkoušel jsem 3 instalace které normálně fungují tak nevim zkusim ten hirens boot a něco s tim druhym diskem provedu a zkusim nainstalovat obsahuje to i formátování disku?
nouzák taky nejde a záloha taky ne
nouzák taky nejde a záloha taky ne
Pokud chcete něco zálohovat z "nemocného" disku, tak je nejlepší jej vložit do jiného PC a od tam něco tvořit. Záleží zda máte takovou možnost. Jak psal někdo výše, bootování OS z instalačního CD nemá s virem v XP nic společného. Váš dotaz je hodně zmatečný, ale myslím, že Live CD nebo Hiren's BootCD Vám pomůže. IMHO pokud by se podařilo nabootovat, zkusil bych opravu systému přes konzoli (nahrazení infikovaného souboru z instalačního média).
M.
M.