Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: LPdesky -> MP3

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Zdravím pánové.

    Doma převádím staré LP desky do PC. Gramofon jsem si pripojil na starý zesilovač a z předzesilovače jsem si vytáhl káblik a zapojil jsem ho do vstupu Line In. Přes Nero Wave Editor si nahraji desku do PC, rozstříhám nahrávku na jednotlivé skladby a poté převedu do *.MP3

    Tohle je vše v pořádku, ale chci se zeptat na následující. Během převodu hudby nemohu s PC dělat nic jiného co vydává jiné zvuky, jelikož se mi připletou do nahrávky. Dalo by se tohle nějak odstranit? Uvažoval jsem o zvukové kartě do samostatného slotu PCI. Jednu zvukovku bych používal na nahrávání zvuku a druhou na normální provoz PC. Máte někdo s tímto zkušenosti zda by to takto šlo udělat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    imho by staclo spravne nastavit zachytavaci zarizeni - ze to ma nahravat z line-in (nebo mikrofon) a ne wave (celkove vystup) a stacila by ti jedna zvukovka

    ale vetsinou v tom je tak brutalni hokej ze trva pul hodiny nez se ti vubec podari spravny vstup zaktivovat aby to neco delalo a dalsi hodinu hledas kde a jak nastavit nahravani protoze tam jsou nicnerikajici popisky (ze strany ovladace zvukovky a leckdy i program)

    nero pouzivam jenom expres na vypalovani, se zvukem neco delavam v audacity http://audacity.sourceforge.net/ - kdyz se ti podari nastavit co chces nahravat tak vynikajici vec
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Přesně jak uvedl Mech13 - hrozí rizika se složitým nastavováním, které by zařazením druhé ZK jen vzrostly (lze i pomocí USB ZK). Takže si myslím, že je rozhodně jednodušší si chvilku počkat.

    Jinak já mám na podobné "prácičky" specializovaný prográmek Acoustica SpinItAgain, který rovnou porcuje tracky LP do jednotlivých souborů. Na audio-zpracování pak používám Adobe Audition.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Neviděl bych problém v čekání, kdyby se jednalo tady třeba o 10, 15 LP desek, jenomže ono jich je cca 100 kousků. Jedna deska cca 40minut obě strany dohromady, takže to se táhne dlouho jako sopel, takže pokud bych v kuse dělal jenom desky, tak nemužu dělat nic jiného a pokud bych dělal třeba jednu nebo dvě denně a každej den se k tomu taky nedostanu, tak se to protáhne tak na půl roku a nechci tím zabit takovou část života.... Zkusím si pohrát s tím nastavením jak píše mech13. Sice to bude trvat třeba hodinu, ale ve výsledku ušetřím docela dost času :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    No jak myslíš - v tom případě by ti dost pomohla třeba ta zmíněná USB ZK kterou potom nemusíš mít v PC pořád - já kupoval třeba nedávno pro manželku tuto (tehdy za dvě stovky...)
    http://wmedata.orchidej.biz/main.asp...&PRO_ID=252707
    A vyzkoušej taky tu Acousticu - ten jejich prográmek umí tuto činnost dost automatisovat a má také řadu předdefinovaných filtrů na odstranění lupání i šumu gramodesek.
    http://www.acoustica.com/spinitagain/
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 21-04-2009 v 09:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Ahoj kluci.
    Vracím se po letech k tomuto tématu. Dal jsem si 5.1 bedničky a připojil k nim PC, televizi a gramec Lenco L3866USB. LPčko přehraju, nahraju do PC v audiacity upravím a následně převedu do MP3. Jenže při tom převodu se převádí s datovým tokem 128kb/s, dá se někde v audiocity nastavit vyšší datovej tok ve výsledné MP3?

    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Nahrávej do wavu a ukládej do mp3 podle libosti. Jestli to Audacity neumí, jeho chyba. Audition, co mám já, ano.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Audiacity si vytvoří nějaký vlastní projekt s vlastní příponou a následně si můžu vybrat do čeho uložit. Díky za tip, stáhnu a vyzkouším.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,137

    Nikde jsem nenačet, že by Audacity mělo takové omezení coby freeware a nikoli shareware.

    S tím blokováním jiných činností a čekáním vidím řešení 2.

    1. Realizovat samotný převod další stranou. Tedy nahrát waw a pak třeba v CDex (míval jsem s ním dobré zkušenosti) převést do mp3 v lepší kvalitě. Jinak já jsem tenhle program používal i na nahrávání kazet do PC. Nemá tedy žádnou možnost editace, ale když kazeta byla zvukově čistá (v rámci možností magnetické pásky), tak jsem ho použil. Nevýhoda je, že u toho musí člověk sedět a v mezeře udělat ručně střih - oproti tomu zase výhoda, že než se nahraje skladby, tak kze zapsat ID údaje a v okamžiku střihu se tyto údaje automaticky interně přidruží k danému souboru a po následném převodu (není možné přerušit práci, to se pak ID ztratí a je třeba opakovat) je hotová mp3 i s ID.

    2. Druhý PC - na tohle stačí i 10 let staré PC.

    Ještě k bodu 1. chci hodit jednu, nejspíše kontroverzní, hlášku:

    Vždy, když jsem použil jakýkoliv efekt na snížení šumu, praskotu atd, tak jsem byl s výsledným efektem toho konkrétního efektu spokojen - prostě fungoval. Ale s následnou výslednou kvalitou zvuku jsem byl pak dost nakakanej. Můj závěr zní, že všechny tyto efekty narušují vlnové spektrum a pěkně MRVÍ zvuk. Nevím jak profi soft za prachy, ale všechny free, co jsem zkoušel + Nero, tak to tak bylo. A děje se to i u HW úpravě - všichni znali na kazeťácích ( mluvím jen o kvalitních a drahých přístrojích ) profláklé profi Dolby, jehož cena se vždy hodně promítla do celkové ceny produktu, kdy po zapnutí zmizelo hodně šumu, ale tupost toho, co se linulo z repráků mě mlátil-au-aů do uší. Takže pokud hladina ruchů nedosahovala skutečně značného poměru vůči hladině samotné hudby, tak jsem nikdy efekt nepoužil s tím, že ty ruchy mě při poslechu rušily méně než tupost a nahluchlost zvuku s nimi.
    Naposledy upraveno uživatelem Ventero: 04-05-2014 v 10:34
    Odpovídat lze po přihlášení