Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: Update BIOSu

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Zdravím, mohl byste mi někdo poradit s flashem BIOSu u desky gigabyte ga73pvm-s2h? Nějak bezpečně, prosím, kdyby to šlo. Dělám to poprvé... Deska má BIOS F6 a cpu intel pentium dual-core e5200 vyžaduje F7 .Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    stáhneš @bios
    a aktuální bios (sice ta utilitka se tváří že si ho stáhne sama, ale ...)
    a dáš to flashnout
    bezpečné je to asi tak moc jak moc věřís svojim windows, komponentů, hozvodné síti a dodavateli elektřiny
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 21-04-2009 v 16:42
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    je nějaká možnost ho zálohovat, kdby něco selhalo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    je nějaká možnost ho zálohovat, kdby něco selhalo?
    zazálohat bios můžeš přes @abios ale při selhání ti to asi moc nepomůže

    jinak ta deska podporuje "Virtual Dual BIOS" což by mohlo nějak pomoc při selhání (moje deska má tu technologii taky, ale ještě ji nebylo třeba použít, takže jak to funguje nevím)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Otevři si manuál k desce a tam se dozvíš jak flashovat BIOS i jak postupovat v případě že se flash nepovede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Je to všechno v angličtině :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A to je problém? Určitě někdo v okolí anglicky umí. Na tohle nemusí mít státní zkoušku, manuály jsou psané pro BFU, pochopí to každý.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    1) Zformátuj svou flashku tak, aby z ní šlo bootovat
    2) Stáhni si BIOS pro svou zákl. desku
    3) Rozbalel jej a všechny soubory z archivu nakopíruj na flashku
    4) Nabootuj z flashky a nech to činit

    BIOS zálohovat můžeš, ale je Ti to celkem k ničemu. Pokud budeš flashovat a vypnou elektriku, tak Ti již nic nepomůže. Ale pro ujištění, základní desky Gigabyte mají DualBIOS, takže při porušení "primárního" BIOSu se automaticky aktivuje BIOS záložní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Tak BIOS je aktualizován a je všechno v pořádku, až na maličkost. Při POSTu se zobrazuje nabídka něco SATA/AHCI a ještě něco. Mám stisknout buďto Y a nebo N . Problém je v tom, že když stisknu Y, tak při bootovaní Win se resetuje PC. PC při startu 1x pípne. Můžete mi poradit, prosím? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Zapni si v BIOSu emulaci IDE

    SATA II RAID Config ? OnChip SATA Mode ? IDE
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 21-04-2009 v 17:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Mám to tam tak nastavené. Ale pořád mi vrtá hlavou, proč PC při POSTU 1x pípne. :-( Nevíte někdo? A ještě bych potřeboval poradti se zapojením konektorů pro USB a reprákya mikrofon atd... Pro HD Fron Panel Audio
    MIC2_L
    GND
    MIC2_R
    -ACZ_DET
    LINE2_R
    FSENSE1
    FAUDIO_JD
    No Pin
    LINE2_L
    FSENSE2

    Pro AC´97 Front Panel Audio
    MIC
    GND
    MIC POWER
    NC
    LINE OUT R
    NC
    NC
    No Pin
    LINE OUT L
    NC

    jÁ MÁM ALE NA KONTEKTORECH NAPSANÝ: Line Out FL, Line Out RL, mic power L , mic in r gnd, line out fr , line out rr.


    USB:
    Pro USB je v manuiálu psaný:
    power 5v
    power 5v
    usb dx-
    usb dy-
    usb dx+
    usb dy+
    gnd
    gnd
    no pin
    nc

    a já mám pro usb na konekto. psáno :
    vcc 2,Data 2 -, data 2+ , gnd2
    vcc1, data 1 -, data1 + gnd 1

    Díky moc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    1) Zformátuj svou flashku tak, aby z ní šlo bootovat
    2) Stáhni si BIOS pro svou zákl. desku
    3) Rozbalel jej a všechny soubory z archivu nakopíruj na flashku
    4) Nabootuj z flashky a nech to činit

    BIOS zálohovat můžeš, ale je Ti to celkem k ničemu. Pokud budeš flashovat a vypnou elektriku, tak Ti již nic nepomůže. Ale pro ujištění, základní desky Gigabyte mají DualBIOS, takže při porušení "primárního" BIOSu se automaticky aktivuje BIOS záložní.
    Flešku formátovat nemusí, stačí na ni nahrát soubory s biosem a pomocí Q-Flash flashnout (v dosu - je to bezpečnější než v OS!). Na dualbios bych moc nespoléhal, jak jsem měl šanci se sám přesvědčit...(Po flashi v OS mi to hodilo pár errorů a po restartu zůstala mrtvá deska )

    To, že ti pípne je v pořádku ;-)
    Je to samo kontrola.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    No a když už je po flashy a zdá se to v pořádku, tak už by se nemělo nic stát? Jinak strýc má tu samou desku, ale při postu mu nepípá :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Toho pípnutí si vůbec nevšímej, mě to také pípne a jinde to zase nepípne
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Chlapi, pomožte mi někdo stím zapojením, prosím. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: Update BIOSu u Radeonu
    Od |Mio| v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-03-2010, 15:09
  2. BIOSy: update BIOSU
    Od ondrisone v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 22-12-2008, 15:33
  3. GB 965P-DS3 update biosu , jak?
    Od D@vid v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-02-2008, 14:07
  4. update biosu s windows
    Od pracand v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-12-2006, 09:57
  5. UPDATE BIOSu
    Od tgfh v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 28-11-2006, 19:56