Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nemůžu zapnout notebok Acer

elektronik (0)|22.4.2009 10:48
Mám notebok Acer staršího data-2003. Závada se projevuje asi půl roku. Začalo to tak, že jsem notebok nastartoval až po několika zapnutí a tvrdém vypnutí. Po zapnutí tlačítkem se rozjede ventilátor, ale obrazovka zůstane tmavá a nic se neděje. Když to nechám v tomto stavu, procesor hřeje a ventilátor se opakovaně střídavě rozjíždí na menší a větší rychlost. Teď už se nedaří notebok nastartovat vůbec. Zkoušel jsem vyměnit napájecí zdroj za jiný, ale to nemá žádný vliv.
Děkuji.
Maximus12 (763)|22.4.2009 11:16
[QUOTE=elektronik;242070]Mám notebok Acer staršího data-2003. Závada se projevuje asi půl roku. Začalo to tak, že jsem notebok nastartoval až po několika zapnutí a tvrdém vypnutí. Po zapnutí tlačítkem se rozjede ventilátor, ale obrazovka zůstane tmavá a nic se neděje. Když to nechám v tomto stavu, procesor hřeje a ventilátor se opakovaně střídavě rozjíždí na menší a větší rychlost. Teď už se nedaří notebok nastartovat vůbec. Zkoušel jsem vyměnit napájecí zdroj za jiný, ale to nemá žádný vliv.
Děkuji.[/QUOTE]

to by mohla bejt zakladní deska kaput ..
kevin00 (10238)|22.4.2009 11:31
Přiklonil bych se též k mrtvé základní desce. Zde je jediná rada a to reklamace ;)
johny__g (6387)|22.4.2009 11:37
Reklamace u notebooku z roku 2003 asi neprojde. Možná studený spoj někde na desce, možná něco jinýho. Oprava je možná výměnou desky, což by se vyplatilo pokud bys někde za litr sehnal jiný identický poškozený notebook s dobrou deskou. O výměně v servisu ani neuvažuj. Data z disku dostaneš snadno, stačí koupit redukci a připojit ho ke stolnímu PC.
kevin00 (10238)|22.4.2009 11:44
No jo 2003, já to úplně přehlédl ...
elektronik (0)|22.4.2009 13:16
Moc jste mě nepotěli. Zkušenosti s opravou elektroniky mám, tak se do toho podívám a pak teprve to zahodím.
Díky.
kevin00 (10238)|22.4.2009 13:29
Třeba by se Ti povedl sehnat jiný s např. vydným displayem nebo ho naopak prodat na display či klávesnici ;)
johny__g (6387)|22.4.2009 14:00
Třeba je jenom nějaká zrada v napájecí části, ta je ale taky integrovaná na desce. Je možné, že vadnou součástku odhalíš. Jak říkáš, když už to nefunguje, tak to rozeber a třeba na něco přijdeš. Pokud ne, tak to aspoň můžeš rozebrat a prodat co půjde - CPU, RAM, mechanika, disk a displej budou asi v pořádku. Nakonec i ten zbytek se může nějakýmu podobnýmu kutilovi hodit.