Zamrzání PC
Téma z 12.4.2009(jiboj).
Výměna zdroje se neprojevovala pozitivně.Ovšem při měření na záložní baterii-při odpojení
napájecího napětí,se napětí na baterce ,po asi 5vteřinách jen skokově zhouplo pod 2volty;multimetr
nestačí tuto špičku zaznamenat,proto je možné,že pokles mohl být i větší.Po výměně
lith.baterky už problémy,aspoň zatím nejsou.Takže ani tato baterka nevydrží věčnost,a snad se i v jiných případech vyplatí,se zaměřit na tuto součástku. Zdravím.J.
Výměna zdroje se neprojevovala pozitivně.Ovšem při měření na záložní baterii-při odpojení
napájecího napětí,se napětí na baterce ,po asi 5vteřinách jen skokově zhouplo pod 2volty;multimetr
nestačí tuto špičku zaznamenat,proto je možné,že pokles mohl být i větší.Po výměně
lith.baterky už problémy,aspoň zatím nejsou.Takže ani tato baterka nevydrží věčnost,a snad se i v jiných případech vyplatí,se zaměřit na tuto součástku. Zdravím.J.
Už jsi viděl lithiovou baterii sloužit 10 let ? Pokud vím, životnost lithiových baterií jsou +/- 2 roky.
[QUOTE=jiboj;242733]Téma z 12.4.2009(jiboj).
lith.baterky už problémy,aspoň zatím nejsou.Takže ani tato baterka nevydrží věčnost,a snad se i v jiných případech vyplatí,se zaměřit na tuto součástku. Zdravím.J.[/QUOTE]
Nesledoval jsem to a předpokládám, že se mluví o baterii v desce.
V Everestu je v záložce "Senzory" jedna užitečná položka "VBAT".:idea Stačí se tam podívat a hned víš, jak na tom je.
lith.baterky už problémy,aspoň zatím nejsou.Takže ani tato baterka nevydrží věčnost,a snad se i v jiných případech vyplatí,se zaměřit na tuto součástku. Zdravím.J.[/QUOTE]
Nesledoval jsem to a předpokládám, že se mluví o baterii v desce.
V Everestu je v záložce "Senzory" jedna užitečná položka "VBAT".:idea Stačí se tam podívat a hned víš, jak na tom je.
Děkuji za vyjádření k mému problému.Ale abych uvedl vše na pravou míru.Nynější stav,by se dalo říct,není 100%.Ano, vyměnil jsem záložní baterku na zákl.desce,přesto se stává,že při celkovém vypnutí hl.vyp.zdroje na pár hodin,systém při pokusu o psaní, se opět zasekne.Tento problém před asi rokem,kdy byl PC bez úplného napájení i řadu týdnů,neexistoval.Vypadá to spíše na nějakou změnu odběru,bez zdroje,-a tam se mně příčinu zatím zjistit nepodařilo.Máte-li,prosím,nějakou povědomost o této záhadě...Ztráta některé kapacity na desce mně připadá v tomto případě nesmyslná. J.