Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Procesory: amd vs intel

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: chuck

    Znění dotazu:
    AMD Phenom 9650
    Intel Core 2 Duo E7400 2.80GHz BOX 775 3MB
    AMD Phenom X3 710 3-Core procesor, 7.5MB, SoAM3,

    ktory s nich je najvikonnejsi a este pojde v pohode ta X3 710 na doske Gigabyte MA770 UD3 aj ked je to AM2 a moze ist grafika nvidia do tej doski ked ma cipset od AMD(ati) za odpovede dakujem

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    win xp sp3 cz

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    nejvykonejsi? zalezi na co. vykon je hodne siroke pojem a najdes oblast ve ktere bude nejvykonejsi kazde z tech procaku. takze co s tim procesorrem planujes delat? trochu se rozepis

    podpora - podivej se na stranky vyrobce zakladni desky, najdi si model a klikni na cpu support list/seznam podporovanych cpu

    nvidia do ati chipsetu samozdrejme jde bez problemu

    EDIT: vyssi modely C2D nejsou moc atraktivni, zajimava je rada E5x00, ktera je levna ale taktovaci potencial ma poradny. priplacet na E7x00 nebo E8x00 se vetsinou moc nevyplaci
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 24-04-2009 v 10:36



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Phenom jedna ne, dost topí a výkon v singlethreaded aplikacích nic moc.
    Pokud chceš šetřit a umíš OC, tak e5200, jinak bych bral Phenom 710.

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Z těch tří co jsi napsal, bych si vzal phenoma 9650

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    Z těch tří co jsi napsal, bych si vzal phenoma 9650
    Ani napad. V singlthread aplikacich vykon mizernej, spotreba grandiozni... To doopravdy radsi tu 710

  6. #6

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Kup ten phenom (x3 710), na té desce ti půjde bez probémů (viz. můj podpis ). Nvidia ti do té desky půjde, jenom nevím zda je to dobrý nápad. Kolik chceš do toho vrazit peněz? Ono NV poslední dobou, nabízí buď grafiky pro lidi co vykradli banku nebo mají bohatého taťuldu (můj názor, hlavně mě nekamenujte) a nebo srandovní 9800 Ati v nižsím a středním segmentu nabízí svoje 4670, 4830, 4850, 4870 i když ta už je trochu dražší a za chvíli tady máme 4770. To vše s dobým výkonem za pár kaček. Tam nvidia vážně nic moc nemá.

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Nvidia ti do té desky půjde, jenom nevím zda je to dobrý nápad. Kolik chceš do toho vrazit peněz? Ono NV poslední dobou, nabízí buď grafiky pro lidi co vykradli banku nebo mají bohatého taťuldu (můj názor, hlavně mě nekamenujte) a nebo srandovní 9800 Ati v nižsím a středním segmentu nabízí svoje 4670, 4830, 4850, 4870 i když ta už je trochu dražší a za chvíli tady máme 4770. To vše s dobým výkonem za pár kaček. Tam nvidia vážně nic moc nemá.
    No s tím bych si dovolil nesouhlasit, protože cena hoodně výkonných GTX260 začíná na 4 a půl tisící, což si mohou dovolit i lidé, co banku nevykradli
    Třeba tato mi nepřipadá vůbec špatná ani cenou.



  8. #8

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    No pro někoho je i tohle hodně Jinak do těch 4 tisíc tam má ještě gts 250 ale tu moc neznám, tak nedokážu říct jak na tom je. Já osobně jsem kupoval 4830, protože tehdy stála zhruba 3 tisíce a to pro mě bylo tak akorát abych se vlezl do rozpočtu, 4 a půl tisíce za kartu bych nedal Nevím jak na tom je autor tohoto vlákna.

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    No pro někoho je i tohle hodně Jinak do těch 4 tisíc tam má ještě gts 250 ale tu moc neznám, tak nedokážu říct jak na tom je. Já osobně jsem kupoval 4830, protože tehdy stála zhruba 3 tisíce a to pro mě bylo tak akorát abych se vlezl do rozpočtu, 4 a půl tisíce za kartu bych nedal Nevím jak na tom je autor tohoto vlákna.
    gts250=9800gtx+

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Odpověď na tvou otázku: ber Phenoma X3, na tvé desce by měl fungovat bez problémů, stejně tak jakákoli grafika nvdie

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    gts250=9800gtx+
    Když už jsme u toho přejmenování, tak GF 9800GTX+ je GF 8800GTS-512 s delším PCB a vyššími takty.
    K obsahu tématu - prvního Phenoma určitě ne, buď tu X3ku popř nejlevnější Wolfdale - E5200 + nataktovat nad 3Ghz.

  12. #12
    Neregistrovaný

    ja este tu dosku nemam a pocul som od viacerich ludi ze s atinami byvaju castejsie problemy ako s nvidia som majitel nvidia6600LE a nemal som s nou ziadne problemy a na tie procaky som sa pital koli tomu lebo uvazujem nad kupou novej zostavi max 15 000(500E) a s grafik som kukal na geforse 9600,9800 a z ati na 4830,4850 a este b udem mat dilemu ci kupit bednu zo zdrojom 400W alebo bednu osve a zdroj osve a v podstate z vasich odpovedi vecsinou vipliva ze mam kupit tu 710amd alebo 5200intel a pretaktovat ju + dobri chladic ak som to spravne pochopil



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    125

    Zdroj kup samostatný. V bednách bývají mizerné zdroje typu EC apod.
    No já zase mám známé co si víc stěžujou na nVidii. Ono hlavně záleží jakou se ti povede chytnout kartu.

  14. #14
    Neregistrovaný

    procak by sa asi najviac pouzival na konvertovanie videa,zipovanie suborou a sem tam nejaka ta hra na tieto veci by bol ktory najvhodnejsi?

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Na uvedené činnosti se bude nejvíce hodit Phenom II X3 710/720, cenově je na tom taky výhodně. Sice tam bude nějáké výkonové omezení v desce, ale rozhodně to vyjde výhodněji než nová Intel platforma MB + CPU.
    Kdyžtak nějáké [url="http://www.extrahardware.cz/phenom-ii-x4-810-cenove-dostupne-ctyrjadro-pro-am3?page=0,10"]shrnující grafy výkonu[/url]

Podobná témata

  1. Procesory: AMD nebo Intel
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 04-06-2014, 09:27
  2. Procesory: AMD nebo Intel?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-02-2009, 03:12
  3. Procesory: Moderní procesory Intel, AMD
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 17:57
  4. Procesory: přetaktování procesoru intel
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-03-2008, 17:40