Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Vista SP1 a jeho instalce

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    112

    Mám tu jedno středně staré PC na kterém jsem pokusně instaloval Vistu. Už jsem ji rozjel na horších strojích, ale u tohohle jsem poprvé potkal zajímavý problém. Instalace 32 či 64bit edice bez SP1 je v pohodě, všechny dostupné aktualizace je také možné aplikovat bez problémů. Počítač se chová naprosto normálně.

    Pokud se ovšem pokusím o instalaci SP1 do plně funkčního systému bez něj, tak se PC nedoinstaluje korektně. Resp. instalace je příšerně dlouhá, téměř nekonečná (třebas i půl dne) a ve výsledku PC zatuhne při načítání desktopu (načítání uživatelského nastavení). Stejný výsledek jak na 32 tak 64 bitech. Při restartech z tohoto stavu opět pokusy o doinstalování jakési zbývající části instalace opět s příšernou čekací dobou a obdobným výsledkem. V nouzovém režimu se na plochu přes tyhle dlouhé starty dostanu, ovšem následný restart mě opět dostane tam co dřív.

    Nový BIOS nepomáhá, vypnutí zvukovky nebo síťovky taky ne, drivery čipsetu také nic neřeší. Spíš mám podezření na něco kolem diskového řadiče / filesystému přímo v SP1, protože už doba jeho instalace je silně abnormální. Přitom bez SP1 funguje vše bez problémů.

    Potkal už tenhle problém někdo z vás?

    Konfigurace:

    MB: MSI K8T Neo2 (MS-6702E)
    CPU: Athlon 64 3000+
    RAM: 2x512MB DDR400
    GK: GeForce FX5200
    HDD: P-ATA Seagate Barracuda 7200.7/120GB
    Naposledy upraveno uživatelem cml11: 24-04-2009 v 15:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Myslim, ze prave kvoli instalacii SP1 potrebujes mat korektne nainstalovane vsetky ovladace.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Myslim, ze prave kvoli instalacii SP1 potrebujes mat korektne nainstalovane vsetky ovladace.
    Před týdnem jsem instaloval SP1 aktualizaci a nainstalovala se normálně - některý ovladače jsem neměl nainstalované, ovladače grafiky ukazovaly chybu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Pokud systém nezamrzne a SP1 se nekorektně nainstaluje, zobrazí se nějaký kód chyby ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    SP1 si instaloval cez Windows Update alebo zo suboru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Měl jsem s SP1 podobné zamrzávací problémy, dělal to náhodně blbnoucí disk. Žádné testy ho neodhalily, zřejmě pomaličku začínal uhnívat a poznalo se to jen v tomhle. Po výměně a jinak všechno úplně stejné (v obou případech čistá instalace a přesně stejně kopírované kroky) je to dobré. Stálo mne to měsíc nervů a vztekání. Přeju ti abys měl štěstí na jasnější závadu, jinak fakt hodně štěstí při hledání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Skus si precitat nasledovne info od MS http://support.microsoft.com/kb/935509/cs
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Možná trochu OT.....
    Někdy to holt kraví a nikdo neví proč. I s originál WV s SP1.
    Můžeš se podívat, jaký jsem s tím měl problémy: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=19626
    SP1 nešel nainstalovat vůbec, tak jsem koupil instalačku s integrovaným SP1 a po instalaci se vyskytly problémy, které ani MS nedokázal popsat a vyřešit. Tak jedu skoro už dva roky bez SP1 a nemám pocit, že by mi chyběl.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 25-04-2009 v 00:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    112

    Díky za vaše odpovědi a nápady. Zkoušel jsem několik pokusů, zabralo mi to asi tak tři dny. Instalace jak do čisté visty, tak do maximálně updatované, s ovladači zařízení od jejich výrobců i bez nich, ze souboru či přes Win Update, stále stejný výsledek. Chybové hlášení se žádné nekoná, jen se cyklí dokončování instalace před startem aktualizované Visty a vše se šíleně zpomalí.

    Nakonec jsem ten počítač přeinstaloval na XP SP3 a ty na něm švihají bez sebemenšího zaškobrtnutí. Konec konců Vista bez SP běhala taky OK. Nevím kde byl problém, ale už jsem neměl víc času dál hledat. Ten PC nebyl pro mě a nechtěl jsem podstupovat riziko, že si tam uživatel jednou na radu někoho chytrého SP1 nainstaluje a budeme to řešit znovu.

    Každopádně ještě jednou díky všem co přidali svůj příspěvek do diskuse.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Software: instalce windows z externího hdd
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-03-2012, 09:47
  2. ntb ASUS a jeho grafiky...
    Od Twist3r v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-10-2011, 21:51
  3. PCa jeho spomalení :(
    Od Maiestiq v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-07-2011, 13:59
  4. IE 7 a jeho večné zamrzání
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-04-2009, 23:01
  5. Vista a jeho kompatibilita s aplikacemi
    Od Petr S. v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-05-2007, 14:24