Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Vadny sitovy adapter na desce MA78G_DS3H?

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele GUGA74
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    105

    Zdravim,mam problem s integrovanou sítovou kartou Realtek RTL8168/8111 Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)
    Aktualizace ani odinstalace ovladačů nepomohla. přeinstaloval jsem i windows (Vista 32) a také to nepomohlo.
    Co s tím? nebo je vadná základní deska? je v záruce.
    Děkuji za Vaše rady a váš čas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Ono "mám problém" je dost široký pojem. Mohl bys to blíž specifikovat?
    -Nefunguje ti připojení k netu?
    -OS nerozpozná síťový adapter?
    -Co ve Správci zařízení....je vidět? Není u něj žlutý vykřičník?
    -Bliká oranžová LEDka vzadu tam, kam strkáš konektor RJ45, když ho zapojíš?
    -Zkoušel jsi to i s jiným kabelem (jinde)?
    Jen pro upřesnění....revize desky?
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 25-04-2009 v 20:06
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    393

    1) Co delaj LEDky na portu po pripojeni kabelu (samozrejme zapojenem i na druhem konci do nejakeho aktivniho prvku, ktery se bude chtit domluvit na parametrech spojeni)?
    2) Zkousel jsi i funkcnost i pod jinym operacnim systemem?

    A kdyztak se jeste trochu rozepis, jak se to presne projevuje.

    Edit: Pozne no, ale kdyz uz jsem se s tim psal, tak to prece nesmazu. ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele GUGA74
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Ono "mám problém" je dost široký pojem. Mohl bys to blíž specifikovat?
    -Nefunguje ti připojení k netu?
    -OS nerozpozná síťový adapter?
    -Co ve Správci zařízení....je vidět? Není u něj žlutý vykřičník?
    -Bliká oranžová LEDka vzadu tam, kam strkáš konektor RJ45, když ho zapojíš?
    -Zkoušel jsi to i s jiným kabelem (jinde)?
    Jen pro upřesnění....revize desky?
    Tak internet me jede,pouzivam T-Mobile 4G(bohuzel jeste chvili musim)Zapojeni pres USB.OS sitovy adapter rozpozna,ale pise,ze je nefunkcni.Ovladace jsou aktualni.Ve spravci zarizeni je zluty vykricnik.Tu ledku,nevim presne co si myslel.V zadu na pc nic nemam.Nebo sem aspon nic nenasel.Nejsem v tom zbehly tak se omlouvam za mozny blabol.Rev.desky 1.0.Zde je odkaz:

    http://www.alza.cz/gigabyte-ma78g-ds3h-d93446.ht

    A tady par vystrizku:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.JPG 
Zobrazení: 144 
Velikost: 16.7 KB 
ID: 10611   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výst?ižek 2.JPG 
Zobrazení: 173 
Velikost: 45.9 KB 
ID: 10612   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výst?ižek 3.JPG 
Zobrazení: 151 
Velikost: 43.4 KB 
ID: 10613   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výst?ižek 4.JPG 
Zobrazení: 148 
Velikost: 35.7 KB 
ID: 10614  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Jak jsi prováděl aktualizaci ovladačů síťové karty ? Odinstaluj ovladač ze Správce zařízení a také odeber i samotné zařízení (síťovou kartu) ze Správce zařízení. Zbytky driverů odeber pomocí Driver Sweeperu a Driver Cleaneru.
    Pokud nepomáhá reinstall ovladače ze stránek Gigabytu, stáhni nejnovější ovladač ze stránek Realteku (bohužel momentálně nejdou načíst).
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 26-04-2009 v 18:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele GUGA74
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Jak jsi prováděl aktualizaci ovladačů síťové karty ? Odinstaluj ovladač ze Správce zařízení a také odeber i samotné zařízení (síťovou kartu) ze Správce zařízení. Zbytky driverů odeber pomocí Driver Sweeperu a Driver Cleaneru.
    Pokud nepomáhá reinstall ovladače ze stránek Gigabytu, stáhni nejnovější ovladač ze stránek Realteku (bohužel momentálně nejdou načíst).
    Tak sem udelal jak si psal.A olalaaa!A sitovy adapter frciii!Diky za pomoc kevin00!Dobra prace!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od GUGA74 Zobrazit příspěvek
    Tak sem udelal jak si psal.A olalaaa!A sitovy adapter frciii!Diky za pomoc kevin00!Dobra prace!
    A co pomohlo ? Reinstall driverů ze stránek Gigabytu či instalace driverů ze stránek Realteku ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele GUGA74
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    A co pomohlo ? Reinstall driverů ze stránek Gigabytu či instalace driverů ze stránek Realteku ?
    Tak pmohlo kliknuti na ten odkaz na GIGABYTE.Pred chvili nez sem ti psal tak sem to prubl.Snad to zase "chvili "pofrci
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Ok ... jen aby případně věděli ostatní Mnoho krásných chvil při surfování po netu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    Pokud by se ukázalo, že čip je skutečně vadný, člo by jej vypájet a napájet nový ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od michal.kolesa Zobrazit příspěvek
    Pokud by se ukázalo, že čip je skutečně vadný, člo by jej vypájet a napájet nový ?
    Tak to nevím, nikdy jsem to nezkoušel. Kdyby jsi měl ten samý, možná by Ti to v nějaké firmě přeletovali, ale asi bez záruky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    Pokud je deska ještě v záruce tak by bylo jednodušší desku vyreklamovat a vyměnit
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Tak to je jasné, že je jednodušší desku vyreklamovat. Je to cesta menšího odporu
    Odpovídat lze po přihlášení