Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Divne hodnoty napeti...

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    24

    Dobry den. Mám pár problémů u svého PC.
    1) Sám od sebe se mi pri hraní narocnejsich her restartovava PC(př.: Burn out, NecroVision a ted uz i u WoW).
    2) Nejak nesouhlasi frekvence a napeti procesoru. V BIOSu mi to ukazuje frekvenci na 200x15 a napeti myslim na 1,375V a v programu Core Center mi ukazuje 203x15 a napeti 1,425V.

    Jestli mi poradite budu vam moc vdecny.

    Sestava: Procesor-Intel Pentium 4(3GHz), Grafika-GeForce 6600 128MB, RAM-2x515MB, 400w zdroj i se skrini...
    Sestava je stara kolem 4 let a potize s ni zacaly pomnerne nedavno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    co je ten zdroj zac ?
    pokud je to treba Eurocase, mohl by byt problem tam
    a to, ze jine programy ukazuji trosku neco jineho se obcas stava, spis bych veril biosu, nez CC ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Vlož foto z CPU-Z a nastavení jaké máš v BIOSu. Při restartování je vidět BSOD (případně zruš Automatické restarty - viz příloha). Jak píše Salamander spíše věř BIOSu. Co ukazuje Everest ?

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    24

    Zdroj je ATX PZ-400W LGA(aspn je to tak napsanyv papirech). BSOD se nezobrazuje, proste hraju a najednopu bum a nabihaj mi XPcka. V BIOSu mam napeti procesoru jaksem jiz psal 1,375V a v Everestu 1,3V


    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Pokud máš v BIOSu napětí procesoru 1,375 V, Everest ukazuje 1,3 V a CPU-Z ukazuje 1,368 V, tak je vše v pořádku. FSB máš nastaveno na 200, což v CPU-Z také sedí. Asi ten tvůj program Core Center neumí korektně načíst požadované hodnoty
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Jj, souhlas, ale ten zdroj bych prece jenom mozna zkontroloval, 4 letej NoName, nebo buhvi co
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Co teplůtky, nepřehřívá se nám něco? Preventivně bych vnitřek a všechny chladiče vyfoukal od prachu. Teploty lze zjistit třeba v everestu, nebo v softu k desce atp. (případně pohledej v sekci download). Jinak opravdu jsou dost pravděpodobnou příčinou nafouklé nebo vyteklé kondenzátory ve zdroji nebo na základní desce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    IMHO odchází základní deska, nebo zdroj. Zkontroluj stav kondenzátorů. KME PZ-400 není žádný zázrak nový, natož čtyřletý. Pokud máš možnost, půjč si od někoho něco lepšího, a otestuj to s tím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    24

    Tak prehrejval se, teploty dosahovali pri praci až k 70°C pak sem se to snazil vycistit vyluxoval jsem desku vycistil vetraky a ted se toplota pri praci vysplha na 60°C
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Krzy Zobrazit příspěvek
    Tak prehrejval se, teploty dosahovali pri praci až k 70°C pak sem se to snazil vycistit vyluxoval jsem desku vycistil vetraky a ted se toplota pri praci vysplha na 60°C
    Přehřívala se jaká komponenta (grafická karta, procesor ...) ? Jaké jsou nyní teploty komponent (Everest: Počítač ? Senzory) bez zátěže/v zátěži ?
    Ten zdroj by bylo opravdu dobré vyměnit - Seasonic SS-350ET-F3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    24

    Prehriva se procesor, v klidu ma kolem 50°C a pri zatezi 60°C
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Uploaduj sem screen s těmi teplotami. Přepastoval jsi chladič procesoru ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Krzy Zobrazit příspěvek
    Prehriva se procesor, v klidu ma kolem 50°C a pri zatezi 60°C
    Na P4 (tipuji že s BOX chladičem) to nesou zase nějak mimózní teploty. Zjisti, zda ti procesor v zátěži nethrottluje (např. pomocí ThrottleWatch).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 10-09-2012, 22:34
  2. GIGABYTE GA-P67A-UD4-B3 Divne napeti ??
    Od fidelmc v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-03-2011, 00:36
  3. Zjisteni hodnoty
    Od durib v sekci Programování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-02-2010, 16:25
  4. Diagnostika: Podivné hodnoty ve S.M.A.R.T.u
    Od Tomask v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-10-2007, 21:47
  5. Podivné hodnoty
    Od martin.p v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-06-2007, 01:00