Bootovaci CD WinXP s nativní podporou SATA
Cau lidi,muze mi nekdo poradit,jak si mam implementovat do instalačního cd podporu SATA,se kterou pocitaji az Visty? Dosud jsem jel na ATA,ale koupil jsem si novy disk Hitachi Deskstar T7K500 - 250GB SATA 3.0 Gb/s a chtel bych na nej nahodit XPcka,ale nemam disketovku a paradoxne je pro mne velky problem si ji nekde sehnat:) PLS,hodite sem nekdo link na navod (v cestine pls :) ) THX
[quote=sebloeb]Cau lidi,...[/quote] pokud mas jen obyc sata disk tak to nainstalujes bez problemu, staci nastavit neco v biosu. disketu potrebujes pri instalaci na RAID pole
A nevis co presnej bych mel nastavit v BIOSu? Mno ale vzdyt to je vseobecne znamy problem,ze WinXP nejdou nainstalovat na SATA disky bez FDD???ted jsi me trochu zmatl. (myslim F6 pri instalaci a nahrat ovladace z diskety)
zrovna vcera jsem na jeden sata disk instaloval xp .. disketovku teda mam ale nepouzil jsem ji .je to tak jak pise mech .. kdyz nepouzijes v biosu raid nepotrebujes driver
nekde v biosu bude nastaveni jak se ma SATA chovat. bude tam neco jako RAID/AHCI/ATA nebo neco takovyho.. tak nastavit at se tvari jako obyc ATA a povali
Akú máš dosku, podľa toho môžeme nazrieť do manuálu, pretože rôzny BIOS si danú featuru môže nazvať po svojom.
Pokiaľ chceš integrovať ovládače, tak môžeš vyskúšať nLite, je pohoda, najmä s popisom, ktorý som robil pre staršiu verziu, no malo by to byť aplikovateľné i na nové.
Pokiaľ chceš integrovať ovládače, tak môžeš vyskúšať nLite, je pohoda, najmä s popisom, ktorý som robil pre staršiu verziu, no malo by to byť aplikovateľné i na nové.
No ono to nejak dopadne.zitra mi dojde disk,tak uvidim co se da delat..ZD ma MSI s chipsetem nforce 550 a AMI Bios. V tom biosu jsem se dival,ale presne nevim jak se ta nabidka jmenuje...nevzpomenete si na ni?
jestli mas tuto desku : http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=733 tak hlede v integrated peripherals a onchip ata devices nebo pripadne nvidia raid setup... nejak se tim proklikat, vim ze kdyz sem to kdysi nastavoval ma MSI s i865 tak to bylo takovy ze funguje jenom kdyz slunko sviti na krtka prave tehdy kdyz parez... no bylo to metodou pokus omyl a nebylo to za pul minuty nastaveny....