Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Win Vista(7) a špatná grafika u starých her

xslide (63)|28.4.2009 09:23
Zdravím, mám takový problém.

Nainstaloval jsem si dvě starší hry(Worms armageddon a Elastomania), a u obou se mi stává, že po pár vteřinách hraní se změní grafika obrazu.Jako kdyby se přepla do nějakého rozhraní 256 barev nebo ještě míň a nedá se to vůbec hrát.Proste všechny barvy se změní, nebo něco jako by se z toho udělal negativ.Vypadá to hrozně.

Zkoušel jsem to spustit v režimu Win XP ale nepomohlo to.Ale přitom na Win XP tyto hry jedou v pořádku a nestává se to.

Také jsem to zkoušel na jiném notebooku a také nic.

Nevíte někdo co by to mohlo způsobovat, aktuálně používám Win 7, ale zkoušel jsem to i na vistách a dělalo to to samý.

Díky za rady
kevin00 (10238)|28.4.2009 09:29
Pokud používáš Win7 nebylo by lepší nastavit kompatibilitu na Win Vista :notsure Pokud to i tak nepůjde, řekl bych, že se s tím budeš muset smířit. Jsou to dost staré hry (Elastomania je snad jen nějaký free projekt) a musíš brát na zřetel, že v té době již Visty byli budoucnost "někdy bude" ;)
xslide (63)|28.4.2009 09:35
Jasný chápu to, ale na Win XP to jelo v pohodě, a práve sem myslel že když nastavím režim XP, tak se PC bude k té hře chovat jako kdyby jela na XPéčkách.
Jde mě hlavně o ty Wormsy, ve škole je nuda a to je dobrá hra jak se s kámošema po síti zabavit. Nové 3D verze jsou o ničem.

Kdyby někoho něco napadlo, tak určitě pište:)
kevin00 (10238)|28.4.2009 09:40
Mám Worms Armagedon, tak to vyzkouším. Mám na NB Win7, tak to zkusím rozjet, ale dám vědět až zítra, do práce jdu na noc a vyzkouším to tam, abych se nenudil. Jinak ten režim kompatibility nesimuluje 100 % prostředí daného OS. Můžeš ještě zkusit různé možnosti nastavení: info
xslide (63)|28.4.2009 11:12
Díky moc, to budu rád.
Lax (97)|28.4.2009 11:49
Nepoužíváš náhodou nějakou automatickou změnu tapety ve woknech?

Protože přesně tohle se mi stává u starejch dosovejch her, pokud nevypnu prográmek na zněnu pozadí v WinXP.
r34ktor (7477)|28.4.2009 12:13
Mohl by to být problém s ovladačem GK (přece jen je vše ve stádiu beta). Není dostupná aktualizovaná verze?
xslide (63)|29.4.2009 21:42
No používám změnu pozadí co je automatická ve Win 7, pozadí se mi mění po 10 vteřinách
xslide (63)|29.4.2009 21:45
[QUOTE=Lax;244070]Nepoužíváš náhodou nějakou automatickou změnu tapety ve woknech?

Protože přesně tohle se mi stává u starejch dosovejch her, pokud nevypnu prográmek na zněnu pozadí v WinXP.[/QUOTE]

Dík, pomohlo to, grafika v menu hry je pořád na nic, ale při hře už to nedělá, když jsem to vypl.Ale to platí jen pro ty wormsy, u té elastomanie to dělá furt.

Zajímavý ale je, že na Vistě změnu pozadí nemám, ale dělá to taky.
-94 (1)|27.5.2012 02:11
zdravim, taky jsem měl tento probléma už jsem ho vyřešil. Stačí když v procesech (správce úloh) vypnete explorer.exe, poté v úlohach kliknete na políčko nová úloha sekce (Aplikace) a vybetete Worms.exe podle toho kde máte nainstalovanou hru. až zase dohrajete tak dáte nová uloha explorer.exe a je to zase všechno jak bylo.
Georginek (2957)|27.5.2012 23:03
Ja vetsinu tehle problemu vyresil spustenim her prez DosBox.