Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Microsoft Outlook - aliasy

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    Dobrý den,

    chtěl bych se optat jestli je možné přímo v aplikaci Outlook načítat pouze emaily, které odpovídají určitému aliasu.

    Mám zřízenou schránku která má určitou adresu:

    primarniadresa@domena.cz - je primární adresa zvolená při tvorbě schránky
    alias1@domena.cz - je alias vytvořený pro schránku primarniadresa@domena.cz

    Obě adresy odkazují do stejné schránky. Chtěl bych aby na jednom počítači Microsoft outlook načetl pouze emaily poslané na adresu primarniadresa@domena.cz a na druhém počítači pak emaily poslané na adresu alias1@domena.cz. Nemůžu toto nastavení nikde najít. Doufám že je to popsáno aspoň trochu smysluplně. Za odpověď děkuji.

    Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Idealni by bylo kdybys napsal moznosti nastaveni na te domene a jak mas nastaven outlook. Pouzivas pop3 ?
    Imho nevidim jediny duvod proc by kazda schanka nemela jit vycucavat zvlast.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    -Nevim presne jaka nastaveni na domene te zajimaji. Schranka je soucasti pripojky ADLS. Schranka je pouze jedna akorat ma dva nazvy.

    -POP3 pouzivam

    -Vycucavam pouze jednu schranku jen potrebuji na 2 pocitacich rozdelit emaily podle toho jestli byly poslany na primarniadresa@domena.cz, nebo alias1@domena.cz.

    Pokud to neni srozumitelne tak se omlouvam. Nevim skratka kde v Outlooku se da nastavit trideni podle aliasu (pokud to vubec jde).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    V outlooku lze nastavit pravidla .. kde v kolonce od napises adresu a vyberes do jake slozky se ma email presunout toto by nestacilo? Doporucuji se podivat sem je to celkem jednoduche nastavit.

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    Urcite se to musi vyfiltrovat pres nejaka pravidla. Jen se potrebuju ujistit jak presne Outlook funguje.

    Takze prijde me novy mail do urcite schranky. Outlook udela za:
    a) kopiruje novy mail na pocitac a teprve potom aplikuje dane pravidlo.
    b) nebo se podiva do schranky na nove prichozi postu aplikuje pravidla a pak tepre stahne odpovidajici maily do pocitace.

    Tato otazka je asi hloupa, ale nikdy sem nad tim nepremyslel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Pravidla se vztahuji na jiz stazenou postu aspon myslim .. ale v nastaveni pop3 lze nastavit ponechani zprav na serveru tak aby je mohly stahnout oba pocitace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    No ja prave potrebuju aby se mazaly jen ty zpravy, ktere jsou urceny pro ten konkretni pocitac. Aplikace pravidel po stazeni je me nanic. Pokud nekdo mate nejaky napad jak podle aliasu rozdelit maily na dva ruzny pocitace sem stim. Jinak to nastaveni mazani mailu se nastavuje kde ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Zalozit dve adresy a kazdou vybirat na jednom pc?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    Ano to je sice reseni, ale potrebuji zachovat svou domenu a za druhy jednu schranku mam zdarma u ADSL, druhou si uz priplacim a treti se me platit nechce. Pokud to jinak nepujde tak si klidne zapaltim i dalsi, ale myslel jsem ze kdyz muzu mit u jedny schranky az pet aliasu tak to pak pujde taky nejak pouzit ke trideni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ja si hlavne myslim ze kazdej alias muzes vybirat zvlast protoze v nastaveni pop3 musis vyplnit schranku logion a heslo a to ma kazdej alias jinak ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    No ja to teda chapu tak ze alias urcite schranky je pouze jiny nazev pro danou schranku. Prihlasovaci jmeno a heslo je uplne stejne.

    Jakoby jedna nadoba, na ktery sou nalepeny dve adresy doruceni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Takze to aby byly vde ruzne adresy je problem? Pokud ano v cem ? Z tebe taky aby clovek vsechno tahal
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    Problem to neni, ale pokud to de bez zbytecnyho priplaceni tak proc to neudelat zadarmo.
    Mam ADSL pripojku:

    1. schranka - zdarma (jeden pocitac)
    2. schranka - tu uz musim platit (chtel bych ji rozlisit podle aliasu pro dva pocitace)
    3. schranka - pokud nebude nezbytne nutne nepotrebuji (zbytecny penize)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ok takze u koho to mas? Ta domena je dulezita proc? Mas nejakou vlastni domenu .. pokud ano u koho ? Ve vetsine pripadu je moznost zalozit desitky mailu bezplatne .. atd atd .. ale nejsme vsevedi rozepis se.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    Internet O2 - ADSL, domeza zrizena u nich. Domena je dulezita kvuli oznaceni firmy.

    Chci skratka na pobocku firmy pouzit jednu schranku. Jeden pocitac je v kanclu: primarniadresa@domena.cz a druhy mam ve skladu alias1@domena.cz.

    Nevim jestli to pomoci aliasu vubec tridit jde. Na to se ptam Vas zkusenejsich uzivatelu. Pokud me tu vicero lidi napise ze to tridit nejde, tak si priplatim dalsi schranku a nebudu to dal resit. Jen si myslim ze v dnesni dobe by to nemel byt problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Microsoft Office: Microsoft Office Profesional 2010 - Outlook
    Od ludowo v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-08-2013, 22:14
  2. Microsoft outlook 2007-kontakty
    Od Bren65 v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-04-2011, 16:14
  3. Microsoft Office: Microsoft Outlook 2010 - kontakty
    Od nitram8 v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-04-2011, 17:13
  4. Nejde mi otevřít microsoft outlook 2007
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-05-2009, 13:55
  5. Microsoft Outlook Express
    Od P@pi v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-05-2008, 11:55