Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Zvuk 5+1 na SPDIF zařízení

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele AlbiDC
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    82

    Dobrý den,

    koupil jsem si optický kabel k recieveru Yamaha V-640. Mám zvukové soubory z ilegalne.cz tj. wma. Doteď jsem měl reciever připojený přes jacky a cinche a 5+1 mi normálně hrálo. Po zapojení optického kabelu a výstupu přes SPDIF nemohu na recieveru docílit, aby mi hrálo všech 6 repro. Hraje mi jen Levý a pravý main, Centr a Subwoofer. Reary jsou němé. Nevím si s tím rady, najde se tu někdo kdo by mi dokázal poradit prosím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Maxtor
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    322

    Reciever by mel mit dekoder, a mel by mit co dekodovat.. prvni se podivej, co vubec prehravas.. ilegalne.cz nabizi hudbu v 5.1 formatu..?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    2

    Tvuj přístroj je v pořádku,jen nemá dekoder 5.1.Zdroj: http://www.yamaha-hifi.com/index.php
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele AlbiDC
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    82

    Předem děkuji za obě odpovědi.

    To WMA, které mám stažené z ilegalne.cz zcela určitě není nativní 5.1 audio formát, ale když jsem měl reciever připojený přes analogové kabely, tak mi normálně 5+1 na interní zvukovce (SoundMax) fungoval, nejspíš to nějak dopočítával, resp. už zvukovka mu to posílala na jednotlivé vstupy přepočítané. Tohle mi ale přestalo fungovat při připojení přes tu optiku. V ovladačích jsem nastavení počtu reprobeden nenašel, u SPDIF mám šedé a neaktivní tlačítko pro toto nastavení. U klasického audio zařízení to ale nastavovat můžu, a také jsem to měl na 5+1. Dá se s tím prosím něco udělat, nebo ta karta přes optiku neumí posílat "předělaný" signál?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od AlbiDC Zobrazit příspěvek
    Předem děkuji za obě odpovědi.

    To WMA, které mám stažené z ilegalne.cz zcela určitě není nativní 5.1 audio formát, ale když jsem měl reciever připojený přes analogové kabely, tak mi normálně 5+1 na interní zvukovce (SoundMax) fungoval, nejspíš to nějak dopočítával, resp. už zvukovka mu to posílala na jednotlivé vstupy přepočítané. Tohle mi ale přestalo fungovat při připojení přes tu optiku. V ovladačích jsem nastavení počtu reprobeden nenašel, u SPDIF mám šedé a neaktivní tlačítko pro toto nastavení. U klasického audio zařízení to ale nastavovat můžu, a také jsem to měl na 5+1. Dá se s tím prosím něco udělat, nebo ta karta přes optiku neumí posílat "předělaný" signál?
    Vysvětlení: Když to pouštíš přes analog na 5.1, provádí ZK konverzi sterea na 5.1 (emulace DolbyProLogic), když to jde ven přes S/PDIF rozhraní, jde to ven digitálně "jak je" (As IS, tj. stereo). Tam s tím nic nevykouzlíš. To bys musel řešit až přes DolbyProLogic mix na tom receiveru, pokud ho má. Vyzkoušej si to schválně pro srovnání s nějakým DVDčkem, které má skutečnou 5.1 audio stopu a uvidíš. Ovšem obávám se, že ti z toho S/PDIF nic jiného než 2.0 ven nepoleze, neb ho má většina ZK obvykle blokovaný na Stereo (z licenčních důvodů Dolby, nikoli technických). Neblokované bývají jen dražší kousky a to u integrované ZK zřejmě rozhodně není tvůj případ. Stačí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    8

    takze ak pouzijes spdif vystup tak zvukovka posiela neupraveny signal v digitalnej podobe do receivera a ten si ho moze nasledne upravit.
    cize ak ma tvoj receiver ma dsp program ktory dovoluje zo sterea hrat na vsetkych 6 kanaloch (6 ch stereo), co urcite ta yamaha dokaze, tak docielis efekt ktory vyrobila zvukova karta. v pripade 5.1 pri filmoch sa nemusis obavat a pojde ti to automaticky len musis v prehravaci dat volbu spdif out. potom by sam receiver mal prepnut na dolby digital alebo dts.
    a v pripade hier budes musiet pouzit multi channel input tak ako si to mal zapojene predtym, kedze intgrovane zvukove karty nepodpuruju dolby digital live a funkcie tomu podobne.
    Naposledy upraveno uživatelem dargy: 30-04-2009 v 09:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    @dargy: Jinými slovy píšeš totéž co já, nicméně on se pokouší o přehrávání WMA a s tím si asi strejda Dolby v té Yamaze moc neporadí...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od jan kopol Zobrazit příspěvek
    Tvuj přístroj je v pořádku,jen nemá dekoder 5.1.Zdroj: http://www.yamaha-hifi.com/index.php
    http://www.yamaha.com/yec/products/p...9&CTID=5000300
    ale ma a je to super receiver
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    @dargy: Jinými slovy píšeš totéž co já, nicméně on se pokouší o přehrávání WMA a s tím si asi strejda Dolby v té Yamaze moc neporadí...
    samozrejme ze pokial wma subor nema stream dolby digital tak to pojde len v stereu (pcm), ale ako som spominal jeho yamaha by mala vediet rozozvucit vsetky kanaly aj v stereu. dokonca to je aj na stranke yamahy ze to dokaze. vid linka v poste vyssie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od dargy Zobrazit příspěvek
    samozrejme ze pokial wma subor nema stream dolby digital tak to pojde len v stereu (pcm), ale ako som spominal jeho yamaha by mala vediet rozozvucit vsetky kanaly aj v stereu. dokonca to je aj na stranke yamahy ze to dokaze. vid linka v poste vyssie.
    Aale jo, já se o tu Yamahu "nebojím" a nepřu, spíš vidím ty možné problemy na straně ZK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Aale jo, já se o tu Yamahu "nebojím" a nepřu, spíš vidím ty možné problemy na straně ZK.
    nemyslim lebo ak na integrovanej zk zvolis funkciu spdif out tak s kartou neurobis uz ziadne korkcie co sa tyka zvuku. cize som chcel povedat to ze mu ten "soudmax" proste nepojde lebo zk to nevie zakomponavat do tohto vystupu(spdif). ale s tym dsp programom na yamahe dosiahne rovnaky ak nie lepsi vysledok prehravania sterea v 5.1
    cize chyba nieje ani v zk ani receivery ale zrejme v uzivatelovi
    dufam ze sa nenahneva na mna
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    No to si musí ověřit především tazatel, co mu z toho S/PDIF pustí ven ZK - já mám poslední zkušenost takovou, třeba s PCI zvukovkou Terratec Aureon Sky (má S/PDIF In i Out) a ta měla Dolby/Lock na 2.0 (uvedeno přímo v manuálu), takže jsem s ní nemohl přehrávat DD/DTS 5.1, přes S/PDIF jen jako downmix na 2.0 nebo analog. Proto jsem ji raději poslal rychle zase do světa...

    BTW: Totéž platilo o S/PDIF In - když jsem dovnitř pustil z DVB-S settopboxu 5.1 AC3 (z ARD), tak to také bralo jen AC3 2.0.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 30-04-2009 v 10:28
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    8

    no ja som preletel manual tvojej zvukovky a nezda sa mi ze by neslo pres digital out pustit stream dolby digital alebo dts. (zaujalo ma to iba preto lebo mal som kopu zvukoviek ale vsetky vedeli aspon poslat dd a dts cez digitalny vystup, ked ho uz nedokazali dekodovat.)
    no ale hadat sa velmi nechcem.
    aj tak by som pockal na vyjadrenie AlbiDC-eho aku ma zvukovku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    @dargy: Ono se to dalo obejít přes wave-playback a nastavením parametru dat na "Non-Audio", ale to už je tady OT.
    Viz citace z manuálu (nastavení)

    ”S/PDIF active” must be enabled and “Wave Playback” must be selected as the source for the digital output. The “Non-Audio” flag may be required depending on the audio component used to process the AC-3 or DTS signal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    8

    @StD tak to je dobre ze si ju poslal na onen svet
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Spdif + x-fi
    Od Rat v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-01-2013, 11:39
  2. Problémy s PC (HW/SW): DTS-HD zvuk skrze SPDIF
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-03-2012, 15:53
  3. Audio přes SPDIF - jak na 5.1 zvuk?
    Od dracihnev v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-05-2011, 17:34
  4. 3 pin SPDIF In Cable
    Od imported_tomros v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-09-2010, 00:25
  5. S/pdif (spdif)
    Od GoodspeedM v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-03-2009, 00:55