Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Problem s nahravanim zvuku

  1. #1

    fg fg je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    11

    Kdyz nahravam zvuk z mikrofonu pomoci jakyhokoli softwaru (zkousel jsem jich nekolik, od Audacity pres Nero po Sony Vegas) mam problem s nizkou hlasitosti nahranyho zvuku. I kdyz dam hlasitost mikrofonu na svy zvukovce na maximum a stejne tak nahravaci hlasitost v nejakym z vyse uvedenych programu, tak je porad nahrany zvuk strasne tichy (a to tak, ze i kdyz si ho pak prehraju, tak i pri nejvyssi hlasitosti repraku zni jako septani). V cem by mohl byt problem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Nesprávná impedance mikrofonu/mic vstupu? Nemá ten Mic na sobě regulaci? Zkoušel jsi jiný Mic?
    Nastavení ZK a vstupu DirectSound na Max?
    Použij vylučovací metodu s opakovanými zkouškami, jinak těžko něco pořešíš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    fg fg je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    11

    Zkousel jsem i jiny mikrofon.
    No zatim jsem zkousel zvysit hlasitost u vsech moznych vstupu. Ale nepomohlo to.
    "Nastavení ZK a vstupu DirectSound na Max?" - to je co?

    Nekdo mi ted v jinym foru napsal, ze problem by mohl byt v tom, ze mam obycejnou spotrebni zvukovku (SoundMax HD Audio integrovanou do desky). Cituji: "You're using a consumer-level interface that's made for Windows-based PCs and for general house-hold/consumer applications, yet your editing apps are trying to record a professional-level signal. I feel pretty comfortable saying that the pre-amps in your computer's audio inputs are not very strong at all. In fact, they're pretty much useless for this kind of application.

    Your best bet is to invest in, at the very least, a USB-based DAW interface. You can find many for under $250 that offer at least passable pre-amps, if not some fairly decent ones."

    Tak nevim no. Muze to byt skutecne timhle?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No nevim, ja pouzivam pribalenej mikrofon a citlivost je vice nez slusna...
    http://www.andreaelectronics.com/buy...beam_Array.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    fg fg je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    11

    A nahravas s nim? Mas taky levnejsi zvukovku integrovanou do desku jako ja?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mam taky SoundMAX - konkretne ADI1988B - uz jsem si na ni za tech par let zvykl a nemenil bych (rozhodne ne za "papirove" citlivejsi Realteky - jsou na tom zvukove i softwarove hur nez obstarozni ADI).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    fg fg je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    11

    Tak tady nekdo resi stejnej problem a pry ho vyresil tim, ze preinstaloval SoundMax na novejsi verzi:
    http://www.nvnews.net/vbulletin/arch...p/t-16570.html
    Odkud bych si mohl stahnout nejnovejsi verzi? (Windows XP, Soundmax Asus P5B, v manualu k desce je napsano: ADI1988A - sice nevim, co to znamena, ale treba je to dulezity. Ovladace mam: 5.10.1.4530 (z 2.5. 2006)
    Nak to nemuzu najit. Hledam to na strankach Asusu, a nic nenalezam.
    Naposledy upraveno uživatelem fg: 01-05-2009 v 23:56
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od fg Zobrazit příspěvek
    ..."Nastavení ZK a vstupu DirectSound na Max?" - to je co?
    ...
    To je to, že musíš mít na Max vytažený v ovladači ZK (Mix) i zdroj Wave (SW směšovač) v režimu Nahrávání (Record), ne jen Přehrávání (Playback).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    fg fg je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    11

    Ty jsou ale pro Visty (ja mam XPcka) a pro ADI1988B (ja mam ADI1988A). Nebo to neva?
    Pro ADI1988A na XPckach jsem vygooglil tohle (je to teda taky z roku 2006, ale o dva mesice novejsi nez mam ja):
    http://www.drivershq.com/Drivers/Dev...6/Drivers.aspx
    Kdyby nahodou nekdo vedel, kde sehnat novejsi, budu vdecny za odkaz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Ujisti se, že máš na maximu nastavení pro nahrávání (Record) a ne jenom pro přehrávání (Playback), ne v programu, ale v nastavení mixeru zvukovky ve Windows - standardně se nastavení hlasitosti otevře jenom pro Playback, na Record se to musí přepnout (pokud teda se týká ovládání ve Windows).

    Dále - většina zvukovek má možnost nastavit zesílení mikrofonu (Microphone Boost apod.) což výrazně zvýší citlivost (hlasitost při nahrávání). V ovládání Windows je to většinou pod Upřesnit pod nastavením nahrávání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    fg fg je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    11

    Jojo, vsechno tohle mam na maximum. I to zesileni mikrofonu mam zapnuty. Asi bude problem v tech ovladacich. Zkusim je preinstalovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    fg fg je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    11

    A sakra, ten driver, co jsem nasel, lze stahnout jen pomoci placeneho Driver Detectiva. No to si snad delaj srandu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Teda nevim jestli je pro ty XP ten ridici panel s audio kalibraci, ale na strankach Asusu je nova verze (misto cisla je tam X)

    edit: co mas za desku?

    edit2:
    SoundMAX AD1988B Audio Driver V5.10.0X.6310 for Windows XP/64bit XP.(WHQL) 37.8MB
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mis...0016310_XP.zip
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 02-05-2009 v 22:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    fg fg je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    11

    No ja nakonec naky novejsi drivery nasel a preinstaloval jsem to. Vysledek je hlasitejsi, ale ten zvuk rusi takovy bzuceni.
    Zvlastni je, ze uroven hlasitosti v nahravacim programu, ktery pouzivam, vykazuje aktivitu kolem -55db i kdyz zrovna nenahravam (jako by tam sel nejaky zvuk i kdyz mam vypnuty mikrofon). To je normalni? Nemelo by tam byt nic?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-10-2014, 07:26
  2. Ovladače: Vista-SoundMax BlackHawk-problém s ovladačem zvuku
    Od Rodriguez v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-02-2009, 21:12
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-10-2008, 10:06
  4. Problém s nahráváním u Panasonic DMR-EH55
    Od Cermy v sekci Video a TV
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-01-2008, 22:01