Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Internet od ufon a vypínání PC

Gabrieluss (37)|2.5.2009 14:45
Zdravím,
mám Asus Eee 1000HE a k tomu jsem pořídil mobilní internet od ufonu. K připojení požívám zařízení, které se připojuje přes USB (vypadá jako větší usb flashka). Je to nějaký CDMA modem AnyDATA. Problém ale je, že když toto zařízení připojím k Eee za běhu, tak mi ho natvrdo vypne hned po vsunutí. Po zapnutí vše běží jak má, ale po vyndání a zasunutí to Eee zase vypne.
Nenapadá někoho co s tím? Vada netbooku nebo toho USB modemu? Díky za tipy.
kevin00 (10238)|2.5.2009 15:01
Pokud se Ti problém nevyskytne při připojení jiného USB zařízení k netbooku, viděl bych problém v modemu od Ufona. Máš možnost modem vyzkoušet na jiném počítači ?
Modemy Ufonu nepatří zrovna mezi nejlepší zařízení ;)
Gabrieluss (37)|2.5.2009 20:07
Na jiném PC bez problému. Modem od ufona dělá stejná firma jako pro O2. Respektive se jedná o běžný CDMA modem. Model ADU-510L.
kevin00 (10238)|2.5.2009 20:24
A na netbooku jiná USB zařízení fungují normálně ?
Zkoušel jsi z oficiálních stránek nainstalovat ovladače nové ?
Gabrieluss (37)|2.5.2009 21:48
Fungují normálně a ovladače mám poslední. Zjistil jsem že to nevypne netbook vždy. když se mi nainstaloval modem do systému, tak to pc nevyplo, ale musel jsem to nainstalovat na ušechny tři usb porty, respektive se to samo nainstalovalo. Potom to už pc nevypínalo, ale dnes to opět několikrát pc vyplo. Po delší době provozu už ne.
kevin00 (10238)|2.5.2009 21:53
To zní jako nějaký bug v ovladačích či nekompatibilitu s HW. Pokud modem dáváš do jiného USB portu, vždy se musí driver nahrát pro daný USB port, to je normální. Ale pokud to i potom blbne, tak je již něco v nepořádku. Zkus kontaktovat zákaznickou linku, zda-li o daném problému něco technici nevědí ?