Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Xubuntu přestal jít internet

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    z ničeho nic přestal jít net (po vypnutí a zapnutí pc)
    ve wim xp funguje
    ve dsl taky

    v xubuntu se sice připojím k síti a připojení se tváří stejně jako kdykoliv předtím ale při pokusu se zalogovat na icq nebo jít na nějakou webovku nic nedostanu se ani na router
    proč?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele bhujanga
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    62

    Ako sa pripajas na router - cez WiFi alebo ethernetovym kablom ?

    V pripade WiFi skontroluj nadstavenia autentifikacie, sifrovania, kanalu, modu rozhrania, ESSID. V oboch pripadoch skontroluj adresy DNS serveru v /etc/resolv.conf a adresu, masku, branu pouzivaneho sietoveho rozhrania.
    Naposledy upraveno uživatelem bhujanga: 04-05-2009 v 21:38
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    přes kabel ip a spol se nastavuje manuálně a všechno sedí
    i proběhne hláška, že jsem byl připojen jen se nikam nedostanu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele bhujanga
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    62

    "Nedopingnes" sa ani na IP adresu routeru ?

    EDIT: Nerobil si pred poruchou pripojenia upgrade systemu ?
    Naposledy upraveno uživatelem bhujanga: 04-05-2009 v 16:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    ne ráno jsem poslední věc, co jsem udělal bylo poslání mailu a pak jsem to pc normálně vypnul
    upgrade jsem někdy minulý týden začal ale když chtěl stahovat 1GB dat tak jsem ho zase zrušil od tý doby bylo párkrát puštěný a fungovalo normálně
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele bhujanga
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    62

    Priznam sa ze uz neviem co by to mohlo byt. Toto bude pre skusenejsich uzivatelov Linuxu.
    Ja by som skusil este "pozabijat" vsetky programy (procesy) typu NetworkManager a spol. a nadstavit a skontrolovat IP adresu, masku (ifconfig), branu (route) a DNS server rucne v terminale. Zda sa mi zvlastne se sa nedopingnes (ak nemas zakazanu odpoved na ping) ani na router, pretoze pre to by ti malo stacit mat nadstavenu spravne asi len IP adresu a masku.
    Naposledy upraveno uživatelem bhujanga: 04-05-2009 v 21:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    395

    Ono se taky tezko radi, kdyz nemame zadne informace krom toho, ze mas Xubuntu, nejde ti internet a mas statickou IP.

    Pro zacatek - valna vetsina prikazu, co napisu, meni nastaveni systemu - takze sudo nebo se nalogovat na roota.

    Zacal bych jak radi dhujanga, zabit Network Manager - nejlepe ho zakazat spoustet nadobro, imho pro konfiguraci dratu nema vyznam, ale pro zacatek staci "ps aux" a "kill <PID>" vseho, co bude pripominat Network Manager, pokud se to bude vzpouzet, tak "kill -9 <pid>". Pokud jsem to dobre pochopil, tak nepouzivas DHCP, tak zabit i dhclient. Pak uz by ti nikdo nemel hrabat do konfiguraku.

    Ted jsou v zasade 2 moznosti.

    Pres ifconfig a route, jak radil bhujanga, to je jednorazove, po restartu to bude fuc. Nejdriv se zbavit toho, co tam je - "ifconfig <interface> down", "route del <routa>". A pak tam nastrkat to, co chces "ifconfig <interface> <adresa> netmask <maska>" (pripadne "ifconfig <interface> up") a "route add default <gateway>". Syntaxe nemusi byt uplne presna - "man ifconfig" a "man route" jsou tvy kamaradi.

    Trvalou konfiguraci lze provest oeditovanim "/etc/network/interfaces", melo by tam byt neco predvyplneno, pripadne dalsi info viz "man interfaces". Abych te ale neodradil uplne, tak postnu muj..

    # The loopback network interface
    auto lo
    iface lo inet loopback

    # The primary network interface
    auto eth0
    iface eth0 inet static
    address 192.168.1.2
    netmask 255.255.255.0
    network 192.168.1.0
    broadcast 192.168.1.255
    gateway 192.168.1.1
    # dns-* options are implemented by the resolvconf package, if installed
    dns-nameservers 192.168.1.1

    Po editaci nutno provest "/etc/init.d/networking restart".

    Pak by se melo jit pingat na IP routru (toho co uvedes jako default routu nebo gateway v /etc/network/interfaces).

    2dhujanga: V /etc/resolv.conf nastavujes DNS, ne DHCP. A obvykle clovek, kteremu nejde net konfiguruje DHCP klient, ne server. ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele bhujanga
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od optim Zobrazit příspěvek
    2dhujanga: V /etc/resolv.conf nastavujes DNS, ne DHCP. A obvykle clovek, kteremu nejde net konfiguruje DHCP klient, ne server. ;-)
    Ano, mas pravdu. Neviem preco ale vzdy ked dojde na tieto pojmy vymenim ich. Velmi sa ospravedlnujem za dezinformovanie. Dakujem za opravenie.

    EDIT: Opravene pre buducich citatelov tohto threadu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Externi HDD se přestal chytat
    Od Putos v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-12-2012, 12:41
  2. Xubuntu a W XP na jednom PC
    Od michal_n_cz v sekci OS Linux
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-12-2011, 20:15
  3. Externí HDD se přestal načítat
    Od Bromko v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-06-2011, 08:37
  4. Grafický ovladač přestal pracovat
    Od Neuge v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-04-2010, 22:46
  5. Ubuntu: xubuntu 7.04 par problemu
    Od matyyy v sekci OS Linux
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-04-2008, 15:38