Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: změna napětí zapojeného zdroje

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    7

    zdravím,stala se mi taková nešťastná věc - při hledání tlačítka na vypnutí zdroje (poslepu), jsem sice nahmatal tlačítko, ale bylo to tlačítko na změnu napětí z 230V na 115, což sem poznal, až když v kompu zavrčelo a od té doby konec, nezapnu to (( Odvařil sem celou desku, nebo jenom zdroj? Má cenu koupit nový a vyzkoušet to, nebo není šance...

    Díky za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    imho zdroj přežil a umřel celý vnitřek pc
    aspoň jednou jsem něco podobného viděl u kamaráda
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    imho zdroj přežil a umřel celý vnitřek pc
    aspoň jednou jsem něco podobného viděl u kamaráda
    Hmm, tak to jsi mě moc nepotěšil :-/

    Najde se tady někdo s jiným názorem, anebo je to fakt tak jasný?

    P.S. Jo a je to HP d330 ut, zdroj HP-Q220PC3P
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Není asi nic jednoduššího než si půjčit zdroj, pomodlit se a stisknout tlačítko start

    IMHO typoval bych, že mohly přežít disky a mechanika
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    7

    Hmmm... Vaše názory znějí jasně - zdroj nekupovat, nejdřív si zkusím někde půjčit a snad nebude komp muset letět z okna :-/

    Díky za vaše odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Vinie
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    164

    Zkus si odpojit úplně vše od zdroje a zkusit ho zapnout jestli se točí fan a jak se tu už psalo vyzkoušej jiný a uvidíš, ale typoval bych že základovka je určo odpálená, zbytek by to mohl rozdejchat krom CPU a RAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    Citace Původně odesláno od zedna777 Zobrazit příspěvek
    zdravím,stala se mi taková nešťastná věc - při hledání tlačítka na vypnutí zdroje (poslepu), jsem sice nahmatal tlačítko, ale bylo to tlačítko na změnu napětí z 230V na 115, což sem poznal, až když v kompu zavrčelo a od té doby konec, nezapnu to (( Odvařil sem celou desku, nebo jenom zdroj? Má cenu koupit nový a vyzkoušet to, nebo není šance...

    Díky za odpověď
    Maličko "offtopic" otázka: Co to máš za zdroj, že přepínání "mezi standardy" máš takhle na ráně?

    Jinak, co máš odpáleno, to je takhle bez vyzkoušení těžko říct... Při troše štěstí to bude jenom deska a zbytek přežil... Zase na druhou stranu... Nechci strašit, raději opravdu vyzkoušej druhý zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Tohle se mi také povedlo Sem se vrtal v kompu a nevědomky přehodil z 220V na 115V. Po zapnutí zdroj provedl pyrotechnické efekty,ale vše k mému úžasu přežilo. Byl to neznačkový zdroj Encer 300W a odešla jen pojistka!!! Po výměně fuse frčel dál, ikdyž trošku zapáchal.

    Takže je velká pravděpodobnost, že je vše ok. Pakliže nemáš ten nejšitovější zdroj :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    12

    Tak to by mě fakt zajímalo jak to dopadne.Já bych snad doufal, že je zdroj v háji(nedokážu si představit, že by to vydržel) a vše ostatní to přežilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    Citace Původně odesláno od PoloTom23 Zobrazit příspěvek
    Tak to by mě fakt zajímalo jak to dopadne.Já bych snad doufal, že je zdroj v háji(nedokážu si představit, že by to vydržel) a vše ostatní to přežilo.
    Bohužel jsme se zatím pořád nedozvěděli, co je to za zdroj. Jestli to bylo "jenom pojistkou", popř., jestli si s sebou něco vzal do "křemíkového nebe"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    7

    Třikrát hurááá, komp jede! Do nebe šel jenom ten zdroj, po vyzkoušení všechno jelo takže sem jenom koupil nový 350W a vše OK.
    Byl to origo Compaq 220W (pařani nesmějte se, je to jenom obyč. pracovní stroj )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od zedna777 Zobrazit příspěvek
    Třikrát hurááá, komp jede! Do nebe šel jenom ten zdroj, po vyzkoušení všechno jelo takže sem jenom koupil nový 350W a vše OK.
    Byl to origo Compaq 220W (pařani nesmějte se, je to jenom obyč. pracovní stroj )
    A co jsi koupil za zdroj ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    A co jsi koupil za zdroj ?
    Myslim že je to tenhle
    http://obchod.mira.cz/main.aspx?CLS=...&PRO_ID=138160

    nechěl sem dát do PC odkoupeného z práce za 1500 dalších 1500 za zdroj (je to 5 let starý P4 2.8, 1GB RAM, sdílená grafika), a navíc to byl jediný na krámě k dispozici, který se do té tvarem dost divné krabice od HP vešel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Jsi měl radši koupit Seasonics
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Jsi měl radši koupit Seasonics
    Ja vim, čekal jsem takovou odpověď ale jak říkám, byl sem omezenej tím tvarem...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Program na solidní zobrazení napětí zdroje ATX??
    Od maarkii v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-10-2014, 19:38
  2. Napětí na 12V větvi zdroje
    Od PoloTom23 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-02-2014, 21:36
  3. Napětí ze zdroje
    Od ortur v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-01-2011, 01:59
  4. Zdroje: více zákl. desek z jednoho zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-06-2010, 14:22
  5. odchylka napětí
    Od John Sean v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-03-2009, 19:45