Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 81

Téma: Jak na video ze hry?

  1. #61
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Este mi napadlo, co tak pouzit obycajny prepojovaci kablik a pri vytvarani videa prepojit output s inputom (asi line-in).
    Takže první částečný úspěch . Propojil jsem na čele mikrofonový vstup a sluchátkový výstup káblíkem, který se mi tu někde vylíhl (stereojacky M/M) a teď už tam ta hudba je. Není rozdíl mezi Výchozím a HW Realtek output. Poněkud sporná je její kvalita. Zní jako v ocelové rouře...

    EDIT: @ Rich: neé, avatar už mám, tady šlo vyloženě o tag. Fotil jsem auto na startu, hlavně detail pnojmatiky, kde jsem u těch tvých screenů viděl značný rozdíl. Zkusím nafotit něco při všech nastaveních.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: AA0 copy.jpg 
Zobrazení: 106 
Velikost: 255.3 KB 
ID: 11112   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: AA2 copy.jpg 
Zobrazení: 88 
Velikost: 280.0 KB 
ID: 11113   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: AA4 copy.jpg 
Zobrazení: 82 
Velikost: 290.1 KB 
ID: 11114   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: AA6NA copy.jpg 
Zobrazení: 99 
Velikost: 278.5 KB 
ID: 11115   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: AA8 copy.jpg 
Zobrazení: 92 
Velikost: 288.9 KB 
ID: 11116   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: AA16NA copy.jpg 
Zobrazení: 88 
Velikost: 289.3 KB 
ID: 11117  
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 29-05-2009 v 15:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Takže první částečný úspěch . Propojil jsem na čele mikrofonový vstup a sluchátkový výstup káblíkem, který se mi tu někde vylíhl (stereojacky M/M) a teď už tam ta hudba je. Není rozdíl mezi Výchozím a HW Realtek output. Poněkud sporná je její kvalita. Zní jako v ocelové rouře..
    Nemas zapnute na zvukovke emulaciu nejakeho prostredia? Alebo nemas zaroven pripojeny mikrofon?

    Taktiez treba mat v hre nastavene posuvne ovladace zvukov a hudby na maximum (objavia sa ked posunies kurzor k hornej hrane obrazovky, ale to asi vies ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Nemas zapnute na zvukovke emulaciu nejakeho prostredia? Alebo nemas zaroven pripojeny mikrofon?

    Taktiez treba mat v hre nastavene posuvne ovladace zvukov a hudby na maximum (objavia sa ked posunies kurzor k hornej hrane obrazovky, ale to asi vies ).
    V efektech nastaveno "Žádný". Jediný mikrofon, co se poflakuje kolem je na USB webkameře. Udělám pokus.
    Co se nastavení hlasitosti týče, pokusy jsem zjistil, že hudba musí být na max a zvuky na min. Jinak tam do toho lezly takové ""brumy"".
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Občasný diskutér / Pilot TMF Avatar uživatele LoGi.CZE
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    206

    Nejdřív bych se rád vyjádřil k vašemu problému ohledně zvuku při generování videa.
    Dovolim si citovat z našeho týmového fóra, kde máme lidi, kteří se v tomto orientují.

    Konkrétně od Parise
    1)
    stahni si a nainstaluj XviD kodek
    aktualni --> http://www.koepi.info/Xvid-1.2.1-04122008.exe
    jinak zde: http://www.koepi.info/xvid.html

    stahni si VirtualDub
    --> http://prdownloads.sourceforge.net/v...8.zip?download
    http://virtualdub.sourceforge.net/
    (rozbalis to nekam (C:\Programs\Virtualdub\), spousti se to VirtualDub.exe)

    stahni si Lame ACM MP3 kodek
    --> http://www.rarewares.org/files/mp3/lameACM-3.98.2.zip
    http://www.rarewares.org/mp3.php
    (rozbalis to nekam (C:\Programs\Lame\), pravy klik na inf soubor a "install" to nainstaluje)

    2)
    Nastaveni zvukove karty - v Sound and Audio Devices Properties nastav Recording na vstup "Stereo Mix"

    - nastav v Trackmanii nejakou peknou grafiku (PC3, antialiasing, stiny, geometrie ... atd), jestli pro hru pouzivas horsi nastaveni
    - spust trackmanii v okne 1024x768
    - dojdi k replayi, a dej shootnout video
    - nastav tam 1024x576 (rozliseni jeste upravime podle toho, k cemu to video bude. prodebatujeme to pozdeji), 25fps, Audio, Video HQ a Antialias treba 9x. Motion blur jak chces, nektery replaye s tim vypadaji hezky, ale nektery ne.

    - az se to zepta na Video kompresi, nastav tav XviD Mpeg-4 codec ... a v nastaveni Xvidu nech skoro vsechno na default, akorat nastav Target quantizer na 2.

    - pri shootovani nech okno Trackmanie v popredi (zvlast az to bude nahravat zvuk), jinak se zvuk nenahraje a budes to mit hluchy.

    3) (zkopirovano odjinud)
    pokud nahravas i audio z trate, tak ho musis potom prekodovat (do mp3), protoze TM dela (imho) PCM (a to bere moc mista).

    prekodovat wav do mp3 (v AVI souboru) se da takto:

    1) stahnes si Lame ACM kodek
    rozbali se nekam na disk (doporucuju C:/Programs/Lame), pravou mysi kliknes na .INF soubor a vyberes Install
    2) stahnes si Virtualdub
    a rozbalis nekam na disk (doporucuju C:/Programs/Virtualdub)

    3) spustis Virtualdub a otevres TM video (napr. Video03.avi)

    A) v menu Video nastavis Direct Stream Copy (video se nebude prekodovavat)

    B) v menu Audio nastavis Source Audio... a Full Processing Mode
    - potom v nastaveni Compression vyberes Lame MP3 a datovy tok (doporucuji 128kbit/44100Hz/stereo)

    C) zmacnes F7 (nebo File - Save as Avi) a ulozis nove AVI (napr. Video03A.avi)
    - to uz misto Wavu obsahuje MP3 a zvuk tak zabira mene mista

    ---

    pokud chces upravit audio stopu (treba pridat muziku), ulozis si Wav z Avicka na disk a upravis podle sebe (jen pozor, at odpovida delka - presnou delku videa zjistis ve Virtualdubu)
    - pred krokem A):
    X) ulozis WAV z videa - File - Save Wav - do (napr.) Video03.wav (tam si pridas muziku)
    - misto kroku B):
    Y) v menu Audio nastavis Wav Audio... a vyberes tvuj upraveny wav. (dale nastaveni jako v B) )

    4A)
    pokud to video pujde taky mimo pocitac, musime zkorigovat tech 1024x576 do nejakeho standardu.

    - pro klasicky PAL (televizni rozliseni) to stahneme na 720x576 (jen zmenime sirku, obraz se natahne na vejsku) a pri prehravani v 16:9 to pak bude spravne zobrazeno. a presne podle normy, takze to budes moc dat treba na DVD.

    - pokud neni tvym cilem maximalni televizni kvalita ale neco jineho (Video na web [mensi] nebo HD Video [vetsi]), upravime nastaveni uz pri shootovani (popisu pozdeji ve 4B).

    - jak na to? popisu pozdeji ve 4C)

    4B) (rozliseni videa)

    do televize (na DVD): standardni rozliseni je 720x576 (pripadne 352x288), 25 fps. takze sirokouhle video 1024x576 je treba zkonvertovat do 720x576 s anamorfnim zobrazenim (natazene na vysku) a priznakem 16:9.

    na web: vetsinou staci 640x368 (16:9) na stranky typu youtube. jejich kvalita se ovsem vylepsuje, takze mozna dnes radsi pouzit 720x416 (16:9). fps bezne 25, ale neni problem s 15/25/30 fps. na TM videa je tu specialni web http://www.tm-tube.com/ ... tam je pry mozno pouzit 1024x576.

    HD video: plne HD video (FullHD) ma rozliseni 1920x1080, ovsem ve vetsine pripadu postaci na super qalitni presentaci polovicni HD 1280x720. krome 25 fps, mozno pouzit i filmovych 24 fps.

    rozliseni je mozne pouzit jakekoliv (pokud potrebujes), rozmery by ovsem mely byt nasobkem cisla 16. (tedy, kdyz potrebujes 700x380, pouzij 704x384.
    Nyní k trati..
    Ujde to, neni tam moc záludnejch míst, ale podívej se na muj replay, tam je vidět, kde je to s odřenym lakem.. :-)

    EDIT: Ještě bych dodal, že pokud budete chtít vytvořit FullHD video, tak ten Xvid neberte vážně :-)
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem LoGi.CZE: 29-05-2009 v 21:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od LoGi.CZE Zobrazit příspěvek
    Nejdřív bych se rád vyjádřil k vašemu problému ohledně zvuku při generování videa.
    Dovolim si citovat z našeho týmového fóra, kde máme lidi, kteří se v tomto orientují.

    Konkrétně od Parise


    Nyní k trati..
    Ujde to, neni tam moc záludnejch míst, ale podívej se na muj replay, tam je vidět, kde je to s odřenym lakem.. :-)

    EDIT: Ještě bych dodal, že pokud budete chtít vytvořit FullHD video, tak ten Xvid neberte vážně :-)
    Ten kodek jsem zrovna dneska stahoval . Používám to samé nastavení kromě toho Target quantizeru, ten je nastavený na 4. Předělám.
    Takže se nedá nějak efektivně přidat muzika rovnou v TM? Ta baští jen .ogg.
    YT považuje za HD 1280x720.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Občasný diskutér / Pilot TMF Avatar uživatele LoGi.CZE
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Takže se nedá nějak efektivně přidat muzika rovnou v TM? Ta baští jen .ogg.
    Přímo v TM ne, při generování ano.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od LoGi.CZE Zobrazit příspěvek
    Přímo v TM ne, při generování ano.
    To mě štve. Tu muziku tam přidám, nastavím, v preview to hraje dokonale, ale pak se to nenahraje, nebo mizerně...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Takze zvuk ve videu vyresen - je to velmi jednoduche a na myslenku me privedl Deee-aN s jeho propojovanim na front panelu . Zkusil jsem cvicne udelat video (bezztratove .avi - "uplne snimky") a ve vysledku bylo slyset michani kafe takze mi bylo jasny, ze TM si bere zvuk z "vychoziho zarizeni pro zaznam" takze jsem jednoduse nastavil jako "vychozi" ne mikrofon, ale stereo mixer (bohuzel jsem nenastavil zvuk v TM na vyssi uroven a zrovna tak jsem mel dost ztiseny i stereo mixer), ulozil jsem video a voila - zvuk je tam (prikladam dukaz misto slibu )
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Takze zvuk ve videu vyresen - je to velmi jednoduche a na myslenku me privedl Deee-aN s jeho propojovanim na front panelu . Zkusil jsem cvicne udelat video (bezztratove .avi - "uplne snimky") a ve vysledku bylo slyset michani kafe takze mi bylo jasny, ze TM si bere zvuk z "vychoziho zarizeni pro zaznam" takze jsem jednoduse nastavil jako "vychozi" ne mikrofon, ale stereo mixer (bohuzel jsem nenastavil zvuk v TM na vyssi uroven a zrovna tak jsem mel dost ztiseny i stereo mixer), ulozil jsem video a voila - zvuk je tam (prikladam dukaz misto slibu )
    Dobře a teď udělej přiměřeně veliké video s hudbou ve standartní kvalitě přidanou v TM a dej ho na YT.
    Jak se nastaví jako výchozí "Stereo mixer"?
    Teď uploaduju na YT bezeztrátové video i s hudbou. Bude to trvat cca hoďku i když to má jen cca 512xněco. Je to veliké asi 750MB. Hudba tam je, je kvalitní, ale problém s přímým uploadem z TM na YT to neřeší. Stejně to asi těsně před koncem uploadu nahlásí neznámou chybu... Jen ze srandy zkouším bezeztrátové .avi při 1280x720 (YT HD formát). IMHO to bude veliké.... a to jsem použil motion blur, který (zdá se velikost výsledného souboru zmenšuje...

    EDIT: tak nic, výsledek má cca 3,6GB a nespustí ho ani WMP (to by mě moc nepřekvapilo) ani VLC....

    EDIT2: zrušil jsem ten upload videa na YT. Bylo by to ještě na dýl. Udělám to ráno...
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 30-05-2009 v 00:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Dobře a teď udělej přiměřeně veliké video s hudbou ve standartní kvalitě přidanou v TM a dej ho na YT.
    No problemo - (+ tady jako priloha)

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Jak se nastaví jako výchozí "Stereo mixer"?
    Pravy cudlik v trayi na ikonce s reprackem ? Zarizeno pro zaznam ? Smesovac stereo ? pravy cudlik ? Nastavit jako vychozi zarizeni (pokud tam neni, pravy klik mimo ikony se zarizenimi ? zaskrtnout Zobrazit vypnuta/odpojena zarizeni)

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    EDIT: tak nic, výsledek má cca 3,6GB a nespustí ho ani WMP (to by mě moc nepřekvapilo) ani VLC....
    YouTube ma limit 1GB

    edit: Jeste dodatek jak jsem pridal hudbu - opet je to velmi jednoduche (mam pravidlo - nejrychlejsi cesta mezi dvema body je primka ): jednoduse spustim .mp3 (nebo cokoliv co je treba v media playeru / winampu apod.) kdyz TM "vytvari zvukovou stopu"
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 30-05-2009 v 01:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    No problemo - (+ tady jako priloha)
    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    edit: Jeste dodatek jak jsem pridal hudbu - opet je to velmi jednoduche (mam pravidlo - nejrychlejsi cesta mezi dvema body je primka ): jednoduse spustim .mp3 (nebo cokoliv co je treba v media playeru / winampu apod.) kdyz TM "vytvari zvukovou stopu"
    Takže opět nevíme, jak udělat kvalitně ozvučené video přímo v TM.... Hudba se dá přidat zvlášť i kontrolovanějším způsobem, zvlášť když na ní budu stříhat. Ale udělej, prosím, tutor.

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Pravy cudlik v trayi na ikonce s reprackem ? Zarizeno pro zaznam ? Smesovac stereo ? pravy cudlik ? Nastavit jako vychozi zarizeni (pokud tam neni, pravy klik mimo ikony se zarizenimi ? zaskrtnout Zobrazit vypnuta/odpojena zarizeni)
    Co máš za OS? Já XP SP3 a tahle cesta tam není. Maximálně si můžu vybrat, jestli bude používat fci směšovače nebo ne. O ikonkách nemůže být řeč.

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    YouTube ma limit 1GB
    Já vím... Jen jsem chtěl ilustrovat to, že když udělám bezeztrátové video v HD YT kvalitě (rozlišení), je to bez komprese neschůdné a tím pádem to není přímá cesta TM - YT.
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 30-05-2009 v 08:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Takže opět nevíme, jak udělat kvalitně ozvučené video přímo v TM.... Hudba se dá přidat zvlášť i kontrolovanějším způsobem, zvlášť když na ní budu stříhat. Ale udělej, prosím, tutor.
    Predpokladam, ze bys tedy chtel mit kontrolu nad synchronizaci "deje" na obrazovce s muzikou... Na to uz bych si vzal nejaky programek na strihani a z TM bych vyexportoval bezztratove .avi se zvukem (bez hudby).

    Tutorial? Na stisknuti tlacitka Play? Mno snad ani ne...

    (Ted se asi dokopu k nainstalovani nejakeho strihoveho programu - Premiere to nebude, ale nastupce WinDVD Creator - starsi verze neumi HD video, tak doufam, ze nova od "Corelu" ano...)

    V XP bych zkusil mrknout do ty utility co je v Realteku - mel by tam nekde byt prepinac na "seskupeni nahr. zarizeni" nebo tak nejak (nepamatuju si to presne, ale je to tam urcite) - po prepnuti se ti ukaze vic zarizeni k zaznamu a pak staci vybrat stereo mixer/smesovac stereo (defaultne Realtek ukazuje jen jedno zarizeni). Melo by to byt nekdo ve volbach jako je prepinani na "nezavisla predni sluchatka"...

    OS mam Vista Ultimate
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Predpokladam, ze bys tedy chtel mit kontrolu nad synchronizaci "deje" na obrazovce s muzikou... Na to uz bych si vzal nejaky programek na strihani a z TM bych vyexportoval bezztratove .avi se zvukem (bez hudby).
    Je jasné, že se ozvučené video z TM udělat dá. Mě šlo o to, jestli se to dá udělat tak, aby se kompletně všechno zpracovalo v TM, nemuselo se používat nic navíc a poslat to rovnou na YT.
    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Tutorial? Na stisknuti tlacitka Play? Mno snad ani ne...
    Měl jsem na mysli třeba použité kodeky, (ano, můžu si je zjistit z vlastností, což jsem udělal), nastavení atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Kodek nehraje roli - vse jsem ukladal do "bezztratoveho .avi"

    Tim ozvucenim myslis import treba .mp3 do TM a tam si to sestrihat podle sveho? Mno nechci podcenovat TM ale na tohle fakt nema... Me bude pro zacatek stacit zvuk ve videu + hudba pres tlacitko na klavesnici

    edit: Jo taaak - ty myslis to video? To jsem jeste prejizdel PDE abych se vesel do 4.5mb (z puvodnich 220MB) a je to DivX

    edit2: jeste maly poznatek: TM nedokaze downmixovat vicekanalovy zvuk takze ta hudba zni na stereu pekne nekvalitne protoze se zaznamenaly jen efektove bocni repro takze to jeste zkusim s vypnutym prostorovym zvukem (tedy jen na stereo)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 30-05-2009 v 10:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Kodek nehraje roli - vse jsem ukladal do "bezztratoveho .avi"
    edit: Jo taaak - ty myslis to video? To jsem jeste prejizdel PDE abych se vesel do 4.5mb (z puvodnich 220MB) a je to DivX
    Já že jsem tam viděl nějaký ffdshow a něco, co se jmenovalo nějak jako Matrix codec nebo tak nějak a ještě mi byla podivná malá velikost výsledného souboru. Proto jsem chtěl tutor.
    BTW, teď jsem si uvědomil, že jsme ve špatném vlákně .
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC hry/video
    Od SkyVessel v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 24-11-2010, 23:26
  2. MKV video - na DVD -R DL
    Od hovnar v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-08-2010, 07:07
  3. s-video
    Od Marekdv v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-11-2008, 13:47
  4. Video z her
    Od )aguar v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 14-09-2008, 23:11
  5. video z VHS do PC
    Od puck v sekci Volná témata
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-08-2008, 14:50