Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 79

Téma: Levný slušný počítač pro příležitostného hráče

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    73

    Husky psal o 250-ti Wattech.
    Pokud je SFX značka, tak ten zdroj je např. i u Seasonic
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53966

    Pokud se nejedná o značku, tak to chce o tom zdroji trochu něco o ní více zjistit, a ne ho hned zatracovat.

    Od toho je tady fórum, abychom dokola nebrali řešení zdroj + case minimálně 2000Kč.

    EDIT2: Odhaduji, že SFX znamená velikost nebo nějaký typ zdroje

    EDIT:3 Po prohledání webu jsem nikde nezjistil ani výrobce ani účinnost zdroje, takže to nejspíše bude noname, přesto bych ho asi zvolil pro nejlevnější variantu s 5050e.
    V případě dražší varianty s 7750/5400/ E5200 bych tuto skříň stejně nevolil, což znamená nejen dražší procesor + desku, ale i dražší variantu skříň+zdroj
    Naposledy upraveno uživatelem Taren: 08-05-2009 v 14:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    66

    Hehe, taková vášnivá diskuze Moc díky za tipy a názory ode všech, co sem přispěli. Počítač bych sestavoval sám, respektive bych potřeboval jen komponenty, snad mi s tím někdo pomůže. V počítačích se nějak nevyznám, už se v tomhle oboru bohužel nějaký pátek neorientuju. S taktováním nepočítám, opravdu by to byl počítač jen na filmy, internet a hry. Paměti budou stačít 2GB, myslím že by je nebyl problém kdykoliv dokoupit.
    K mé grafice, větráček jsem už koupil, ale zdá se mi, že grafika je prostě už pokažená. Navíc jak už jsem psal, druhý počítač by se mi velice hodil, doma mám sice ještě jeden, ale ten bohužel nezvládá ani blbé prohlížení internetu, ten musí jít pryč
    Ale ještě jedna věc, možná nereálná, páč vidím, že ceny komponentů jsou velmi nízko, přesto jsou to komponenty kvalitní, ale nešlo by cenu ještě mírně snížit? Co se týče skříně, jak moc je důležité, aby byla pevná, aby to nebyl "papír"? Jde jen o problém s nějakým chrčením skříně, nebo jde o něco víc? A nevím, jak je na tom tenhle počítač vůči novým hrám..pustím je na téhle sestavě na medium detaily, se štěstím na low, nebo vůbec? Páč opravdu mi nejde o vysoký výkon, rád bych si zahrál ty hry, co jsem psal v prvním příspěvku (Crysis, Fallouta 3, Oblivion popřípadě jíné,vůči dnešku trochu starší pecky(co třeba GTAIV?), nejde mi o super grafické orgie a 180 FPS, ani nechci počítač, na kterém pustím hry co vyjdou za další 2 roky nemyslím to zle, jen ještě trochu upřesňuji svoje požadavky a rád bych si nový počítač koupil co nejdřív, neumím šetřit, takže když si ho nekoupím z jedné výplaty, jsem nahranej

    Jinak s mým počítačem, který běžel 4 roky bez formátu na winXP a s noname zdrojem, nebyly nikdy žádné problémy, ale jak říkám, nevím, jak je na to elektronika dneska

    Děkuji za další tipy a váš čas, velmi si toho cením, snad nebudu nakonec muset počítač kupovat v bazaru jen kvůli tomu, páč dostat to ještě níž je prostě nemožný

    edit:jde mi i o to, abych měl základ pro případné další renovování počítače. Na tom starém se dal koupit maximálně lepší procesor, grafika do AGP slotu nebo drahý paměti. Pokud bych koupil novou desku, musel bych koupit všechno nové, od procesoru, po HDD..
    Naposledy upraveno uživatelem Stetha: 08-05-2009 v 23:39 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    73

    Pokud chceš možnost v budoucnu vyměnit jen procesor s grafikou, tak v podstatě musíš vzít AMD.

    Sestava, kterou jsem navrhnul já, Ti postačí a internet hry i filmy (to stačí i levnější), ale bude stačit i na crysis fallout 3 apod.
    Tam budou ty detaily spíše na high než na medium.
    Ostatně jako většina akčních her

    Ale GTAIV si s tím zahraješ na nízké detaily, na to ten procesor nestačí. Také Toms Hawk Clancy (letecký simulátor) Ti pojede na asi medium detaily.

    Na nižší detaily si s touhle sestavou nějakou dobu budeš moci zahrát hry, ale třeba u strategií Tě ten procesor bude limitovat.

    Pak bude možná lepší po roce či dvou dokoupit dalších 2GB RAM a nějaký 4-jádrový procesor s nižší spotřebou (raději do 65Watt). Ale opět se Ti to projeví hlavně jen u strategií.

    Jak jsem psal, ta sestava je vyloženě zaměřena na cenu a teoreticky ji za 8000Kč koupíš (bez té DVD mechaniky a s menším diskem). Nicméně asi tušíš, že to nebude žádné terno...

    EDIT: U těch pc skříní se hledí na to, a´t jsou co možná nejtižší (proto ať to není z "papíru" - ať nevibrují apod.), a taky ať dobře větrají (komponenty v Tvé cenové kategorii však zahřívat moc nebudou, takže to je celkem jedno).
    Naposledy upraveno uživatelem Taren: 09-05-2009 v 00:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    66

    Tak s AMD problém nemám, to je v pořádku. Takže pokud to chápu správně, ucházející počítač pod 8000 neseženu, ano?
    Ono pak to dokupování komponentů nebude snad takovej problém, jak jsem koukal, není to nic extra drahýho, nejhorší je asi ta první velká investice do celého compu. A co se týče "papíru", o kolik by šla cena dolů, koupit nějakej slabej case? Nebo v té základní nabídce od bandolier.wz už je slabej case? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    73

    Ano Bandolier už má slabej Case

    Ten od Asusu s tím zdrojem na tom špatně nebudou, alternativy stojí v podstatě o 500-1000 Kč víc (skříň + zdroj zvlášť)...

    Pod 8000Kč už hodně ztrácíš na výkonu...
    Můžeš to udělat tak, že jeden měsíc to koupíš bez grafiky (je tam integrovaná). Budeš jen brouzdat na netu, koukat na filmy a pak dokoupíš grafiku. Tímpádem by počáteční investice byla kolem 5500Kč.
    Za měsíc třeba koupíš grafiku.

    Pro Tvé účely to stačit bude, ale je jasné, že jdou sestavit výkonnější sestavy ale zase od 10.000,- Kč výš..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Taren Zobrazit příspěvek
    A to mi chceš říct, že ten zdroj nezvládne 45W procesor + 80W grafiku a něco k tomu??
    Ta sestava bude mít spotřebu max 150W + nějaké ztráty zdroje...
    Hmm, a když to bude noname (jako že je), tak ho tipuju tak na 60% účinnost.... si těch tvých 150 W přepočítej, schválně, k čemu dojdeš
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    I kdyby nějakým zázrakem měl ten noname účinnost srovnatelnou třeba s OEM Seasonicy, nikdy jim co se kvality zpracování a kvality týče, nebude sahat ani po kotníky Šetřit se dá na mhoha místech, ale ve zdroji bych to místo zrovna neviděl
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Hmm, a když to bude noname (jako že je), tak ho tipuju tak na 60% účinnost.... si těch tvých 150 W přepočítej, schválně, k čemu dojdeš
    250*0,6=150W, takže stačí
    Ale máte pravdu, pro jistotu by bylo lepší vzít silnější zdroj, pokud se někomu nepodaří najít bližší informace...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od Taren Zobrazit příspěvek
    250*0,6=150W, takže stačí
    60% účinnosť znamená, že zdroj pri záťaži rovnajúcej sa 250W zožerie zo siete 416W
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    60% účinnosť znamená, že zdroj pri záťaži rovnajúcej sa 250W zožerie zo siete 416W
    Pak by to tím tuplem stačilo
    Ale spíše to bude tak, že je zdroj schopen maximálně odebrat 250W s tím, že 40% energie se přemění na teplot...
    A rád se nechám opravit, pokud to ví někdo jistě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér Avatar uživatele decried
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    61

    Vsetci to tu vedia na isto, proste je to tak ako pisal robky.

    250W zdroj je overkill uz len z toho dovodu ze bude mat slabu +12V vetvu, je pochybnej kvality, bude hlucny atd atd. Radsej dosetri par korun na poriadny zdroj. Zdroj v skrioni za tisicku kvalitny nebude ani vo sne.
    Naposledy upraveno uživatelem decried: 10-05-2009 v 03:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    250W zdroj neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
    Zdroje sou dělaný tak, že dlouhodobě vydržej tak kolem 60%jmenovitýho výkonu, cokoli nad se podepíše na životnosti zdroje.
    Blbý zdroje maj blbě řešenou ochranu proti přepětí - až se Ti na něm prorazí nějaká dioda (a to prorazí, protože to bude šmejd), tak narozdíl od kvalitního zdroje Ti odpálí i zbytek počítače.
    Účinnost 60% - to hlavně znamená, že do zdroje vleze 415W a vyleze 250W, kam se asi ztratí těch 166W? Zdroj bude hrozně topit a řvát větrák a jakej bude mít to přehřívání vliv na životnost zdroje i celýho kompu netřeba rozebírat. Strašnej.

    Do sestavy s grafikou je naprostý minimum (předpokládám, že koupíš nějakou ne moc konzumující grafiku, např. 4770) 350W kvalitního zdroje - corsair, seasonic, enermax. U OEM seasonicu bych bral radši minimálně 400W, ten je ošiženej na osazení.

    PS: Jinak vatáž zdroje se měří na výstupu. Takže 250W zdroj by měl bejt opúravdu schopnej dodat 250W. Jenže, jak tu někdo psal, bude to dodávat na blbejch (3.3V a 5V) větvích. Navíc noname zdroje jako takový jsou většinou tak o 20-40% naddimenzovaný. Takže neni 250W jako 250W...
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 10-05-2009 v 11:30
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    66

    Tak jsem tu zase, skočil jsem za kámošem pro radu, dělá v jedný počítačový firmě a udělal mi takovouhle sestavu, byla by to cena i s otestováním a sestavením.. byl bych rád za nějakou konstruktivní kritiku, díky

    ML 5410 BlackSilver, PFC, 450W, CE, 2xUSB, kit prescott 1175,-
    ASUS M4N78 PRO 2221,-
    CPU AMD Athlon 64 X2 5050e (AM2, 2,6GHz, 45W) BOX 1469,-
    2GB DDR2-800MHz Kingston kit 2x1GB 675,-
    HDD 320GB WD3200AAJS SATAII/ 300 7200rpm, 3RZ 1140,-
    ASUS EN9600GT TOP/ HTDI 512MB DDR3 2xDVI HDMI HDTV 2879,-
    --------
    9587,-
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Uprimnou soustrast

    chudaci penize uz ted je mi jich lito

    //ta case se zdrojem je vazne spatny vtip
    + zda se mi, ze jsou to oprasene zasoby odnekud zezadu ze skladu ... viz disk AAJS

    kdyz si to vezmes treba takto (chtelo by to 4GB RAM)
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...2X01CSP01H3S01
    + ATI HD4770 http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1

    jses s vykonem zase o kus dal
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 12-05-2009 v 00:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Neni misto tehle grafiky lepsi HD4770?
    Jestli se nepletu, tak i cena by mela byt nizsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC Hry pro dva hráče s gamepady
    Od pustofkj v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-02-2012, 11:09
  2. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 13:24
  3. Nejlepší sestava pro hráče!Doporučte svůj tip
    Od hardware_master v sekci PC - archiv
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 27-01-2007, 10:02