Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 79

Téma: Levný slušný počítač pro příležitostného hráče

  1. #31
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Bejt Tebou líp volim kámoše. Ta sestava je strašná....
    case, zdroj - šrot
    deska - zbytečně drahá, v týdle cenový relaci úplně stačí o pět stovek levnější deska s čipsetem 770, za těch pět stovek neni v podstatě nic navíc. Anebo za tři stovky víc e5200.
    procesor - skoro za stejnou cenu je x2 7750 s o dost vyššim výkonem
    paměť - rozhodně koupit 1x2GB, stejně se časem nevyhneš upgradu na 4GB
    disk - za stejný peníze je AAKS s jednou plotnou (vyšší rychlost, menší zahřívání, vyšší spolehlivost...)
    grafika - je vrchol. Za stejný peníze je 4770, která je výkonem úplně někde jinde.

    Opravdu, bejt Tebou, tak kámoše volim líp. Protože doporučit todle zákazníkovi je pěkná sprosťárna. Doporučit to kámošovi, to je na s odpuštěnim přesdržku.
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 12-05-2009 v 00:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    66

    Salamander: je to jen nabídka, nic jsem samozřejmě ještě nekupoval
    Kámoš to asi nemyslel špatně, nebojte ale holt neví, co je dobrý,no.. o tý 4770 slyším pořád, původně v tý nabídce byla taky, ani nevím, proč tam místo ní hodil tu 9800..

    co se týče casu a zdroje, netrvám na nějaký extra kvalitě, ale jak mi tu všichni radili, neměl bych určitě šetřit na zdroji,takže to asi tak udělám..btw jakou levnou skříň(opravdu snesu cokoliv, tichost sestavy je pro mě až na posledním místě)

    u disku nevím, o čem mluvíte, ale tak určitě máte pravdu u pamětí se mi taky zdálo divný, že jsou 2x, místo 1 kousku..

    a desku mi radil koupit lepší, abych v případě renovace compu nenarazil na to, že tam prostě už něco nenarvu..

    ale opravdu díky za názor, budu věřit vám


    btw nejlepší volba bude teda sestava od bandolier.wz,
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...TY01NL201HHJ01 + ta 4770? a jak nutný tam budou ty větráky?


    Ještě jedna otázka, spíš pro nějaký ekonomy budou ceny komponentů v blízký době klesat nebo růst, nedokáže to někdo odhadnout?



    Další změna, tentokrát od kámoše nr. 2 zarytej odpůrce AMD, takže se se mnou skoro nechtěl bavit, když jsem mu tohle ukázal..tak jsem si s tím ještě trochu pohrál a vyšlo mi něco takovýho http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...GI01EQE018N001 + teda tu http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1
    Naposledy upraveno uživatelem Stetha: 12-05-2009 v 01:31
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Jo, tak to bude rozhodne lepsi,jen bych jeste vymenil pameti, Zeppelin je takova houby znacka ...spis se mrkni po Kingstonech, Patriotech, nebo prinejhorsim A-Data
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    238

    Jen bych upozornil, ze 4770 neni nikde k sehnani.Uz vice jak tyden neni snad ani 1 kus v CR.
    AMD to vubec nezvladlo a ty karty maji snad jeste horsi dostupnost, nez 8800gt sveho casu.
    A taky pocitej s tim, ze ceny vyletej nahoru az se dostanou nejake karty na sklad.
    Jestli chces cekat mesic, tak si pockej na 4770 az bude bezne dostupna.Jestli ne vem jinou kartu.
    Naposledy upraveno uživatelem HEAD: 12-05-2009 v 12:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od HEAD Zobrazit příspěvek
    Jen bych upozornil, ze 4770 neni nikde k sehnani.Uz vice jak tyden neni snad ani 1 kus v CR.
    AMD to vubec nezvladlo a ty karty maji snad jeste horsi dostupnost, nez 8800gt sveho casu.
    A taky pocitej s tim, ze ceny vyletej nahoru az se dostanou nejake karty na sklad.
    Jestli chces cekat mesic, tak si pockej na 4770 az bude bezne dostupna.Jestli ne vem jinou kartu.
    Tak skladem bývají občas po pár kusech denně, chce to kontrolovat každý den nebo mít známého v obchodě

    Spíše než AMD to bude asi chyba TSMC (alespoň co jsem četl)...

    Ta sestava od Bandolier není vůbec špatná, ani ta od zarytého odpůrce AMD, máš pěkné 2 volby...
    Nicméně bych už za tu cenu vzal nejevnější desku AMD740G za 1400 Kč (ušetříš na desce) a AMD PII X3 710 za cca 3000 Kč, vychází to přibližně stejně cenově jako varianta s intelem. Ale výkonově bez taktování bude dost podstatný rozdíl.
    Deska je lowend, ale pokud nebudeš taktovat, tak to vadit nebude.

    Možná bys mohl zarytému kamarádovi poradit, ať se více dívá po výkonu a ceně, nikoliv po značce.
    Už více "profíků" mi říkalo,že AMD padá, ale sestavuji je dál a jediný problém, který mám je ten, že si neumím z těch levných vybrat/nejlépe doporučit

    A jak psal Logout, nic proti Tvému kamarádovi, ale neporadil Ti vážně dobře...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od Taren Zobrazit příspěvek
    ....Ta sestava od Bandolier není vůbec špatná, ani ta od zarytého odpůrce AMD, máš pěkné 2 volby...
    Nicméně bych už za tu cenu vzal nejevnější desku AMD740G za 1400 Kč (ušetříš na desce) a AMD PII X3 710 za cca 3000 Kč, vychází to přibližně stejně cenově jako varianta s intelem. Ale výkonově bez taktování bude dost podstatný rozdíl.
    Deska je lowend, ale pokud nebudeš taktovat, tak to vadit nebude....
    Nebudu pak tím, že budu mít slabou desku, někdy v budoucnu trpět? Ten comp bych bral i jako odrazovej můstek dál, počítal bych s tím, že si tam časem sem tam šoupnu něco novějšího..abych pak třeba nemusel po 2 letech kupovat novou, páč mi tam prostě nepůjde něco narvat.. ale jinak díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Stetha Zobrazit příspěvek
    Nebudu pak tím, že budu mít slabou desku, někdy v budoucnu trpět? Ten comp bych bral i jako odrazovej můstek dál, počítal bych s tím, že si tam časem sem tam šoupnu něco novějšího..abych pak třeba nemusel po 2 letech kupovat novou, páč mi tam prostě nepůjde něco narvat.. ale jinak díky za rady
    za 2roky už bude ta deska stará a možná už se nebudou ani prodávat procesory co do ní půjdou
    imho to zbytečně neřeš když za 2 roky budeš chtín lepší pc tak klidně vyměníš i desku (cena bude podobná jak teď)
    možná bych vzal nějakou desku se sb710 s podporou acc který by se mohlo hodit (zatím to u phenomu 2/athlonu k10 umí jen odemykat jádra(ještě ne vždycky a ne vždycky fungují), ale čase třeba amd vychytá i přetaktování jak u phenomu1) problémem je že né všechny desky s sb710 podporují acc (třeba deska od biostaru ne od asrocku jo)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    za 2roky už bude ta deska stará a možná už se nebudou ani prodávat procesory co do ní půjdou
    imho to zbytečně neřeš když za 2 roky budeš chtín lepší pc tak klidně vyměníš i desku (cena bude podobná jak teď)
    možná bych vzal nějakou desku se sb710 s podporou acc který by se mohlo hodit (zatím to u phenomu 2/athlonu k10 umí jen odemykat jádra(ještě ne vždycky a ne vždycky fungují), ale čase třeba amd vychytá i přetaktování jak u phenomu1) problémem je že né všechny desky s sb710 podporují acc (třeba deska od biostaru ne od asrocku jo)
    Musíš na mě trochu pomaleji jde mi o to, jestli není v dohlednu nějaká technologie, diky který mi ta deska bude pak na prd..že nový věci do ní nedám a ty starý, co tam budu mít, zase nedám do těch novejch desek..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Za 2 roky při upgrade stejně nebude mít smysl nechávat si nic z toho co dneska koupíš, takže připlácet za nějaký Asus který je dražší jen kvůli tomu že má integrovanou grafiku ti opravdu nepomůže, podpora procesorů v budoucnu se dá u všech AM3 desek očekávat stejná, tj. daná tím jak který výrobce bude aktualizovat BIOSy. Za dva roky to už ale stejně asi bude mrtvá platforma. Všechny AM3 (a vpodstatě všechny ostatní) desky mají PCIe grafické sloty a DDR2 paměti (jen některé dražší desky podporují dražší DDR3 paměti), tam taky není co vymýšlet. Jediné za co má smysl s ohledem na budoucnost připlácet je skříň a zdroj a periferie, u toho jediného se dá očekávat že když zvolíš dobře napoprvé, pár obměn PC přečká.

    //EDIT:
    Já měl za to že ten Athlon X2 7750 vychází už z 45nm Phenomu II, až teď jsem si všiml že je to odvozenina prvního Phenomu na 65nm procesu, v tom případě je to žravá, topící, nepřetaktovatelná a pomalá mrtvola. Stavěl bych teda radši na Intelu E5200, což je pravý opak. Nejistá vidina budoucího upgradu opravdu nestojí za to kupovat o tolik horší procesor.

    Viděl bych to nějak takto http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...GI01HHJ01D2401 + grafiku HD4770 až konečně bude.

    Na Socket 775 už nebudou vycházet nové procesory, ale modelů je dost i tak. Teď a za tyhle ceny je E5200 nejvýhodnější co v levném segmentu existuje, navíc rezervy taktování jsou obrovské. S deskou Gigabyte P31 mám dobré zkušenosti, jednoduše a bez laborování funguje, takže za žádnou dražší bych nepřiplácel. Skříň má kvalitu materiálu strašnou a rozvibruje jí kde co, ale je vzdušná a dávají k ní slušný ventilátor. Kdybys našel peníze na Centuriona bude to lepší.

    Jinak za zmínku momentálně stojí zdroj Delta DPS-700MB http://www.aukro.cz/item631634404_70...ectronics.html
    Minimálně kvalitou kondenzátorů je na tom stejně jako retail Seasonicy/Enermaxy (akorát u Delty mají vzhledem k wattáži vyšší kapacity ), což je za 650Kč výsměch všemu co se v obchodech prodává.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 13-05-2009 v 06:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    za 2roky už bude ta deska stará a možná už se nebudou ani prodávat procesory co do ní půjdou
    imho to zbytečně neřeš když za 2 roky budeš chtín lepší pc tak klidně vyměníš i desku (cena bude podobná jak teď)
    možná bych vzal nějakou desku se sb710 s podporou acc který by se mohlo hodit (zatím to u phenomu 2/athlonu k10 umí jen odemykat jádra(ještě ne vždycky a ne vždycky fungují), ale čase třeba amd vychytá i přetaktování jak u phenomu1) problémem je že né všechny desky s sb710 podporují acc (třeba deska od biostaru ne od asrocku jo)
    Nechce vůbec taktovat, asi to nemá vůbec cenu řešit, co za desku.
    Pokud nemá AMD 740g vyloženě chybu, tak levnější ani nenajde.

    Nicméně ta AMD770 co Ti navrhnul Bandolier je super.
    No, za 2 roky asi do intelu procesor neseženeš (leda v bazaru), jelikož jsou to poslední procesory pro tyto desek.
    Nicméně jak psal někdo výše, vyměníš desku a procesor, vrazíš do své skříně se svým zdrojem diskem apod. akorát novou desku a procesor + nejspíše i ramky, jelikož tam budou už asi DDR3.

    Ten AMD 7750BE je žravý, ale aspoň se výkonově zase přibližuje E5200. Že to bude mít spotřebu ho nakonec tak štvát asi nebude, přeci jen to příjde na kolej
    Do AMD desky odhaduji, že budeš mít za 2 roky možnost dokoupit jen procesor, jelikož deska AM3 procesory se ještě nějakou dobu budou dělat (AM3 procesor se vleze do AM2+ i AM3 desky...).

    Trochu mimo, je E5200 jen dualcore? = nepodporuje 64bit systémy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    - Problém žravejch procesorů neni jen ve spotřebě, ale ve zvýšenym nároku na zdroj, v produkovanym teple a teda i hluku....
    - Intely do 775 se za dva roky imho ještě zcela určitě seženou.
    - Dualcore a 64bit systém spolu naprosto nesouvisej. Jediná nevýhoda e5200 bude, že nepodporuje hw. virtualizaci (nepoběžej např. virtuálni WinXP ve win7). Což pro běžnýho domácího usera je imho nepodstatný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    66

    Moc díky za rady, dost jste mi pomohli bohužel jsem byl dnes okraden několika nepřizpůsobivými občany asi o 4k, takže počítač se zase o nějakej ten měsíc vzdálil takže sem budu asi psát znova za nějakej ten tejden a znova žádat o radu, jestli se něco nezměnilo, jestli neudělám koupí něčeho jiného líp..
    ale ještě jednou díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    66

    Tak jsem tu zase pro pár dalších rad, peníze jsem si sehnal
    Takhle by pravděpodobně vypadala finální podoba mého PC:

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...5K01DRY01H8401
    + zdroj: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39592
    + samozřejmě grafika: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1

    Samozřejmě prosím o nějakou kritiku, oproti minulé sestavě jsem změnil DISK (rád zaplatím 200kč navíc za 200gb).
    CASE - jelikož ten minulý byl prý špatný, z 5ti prodaných kusů jich bylo 5 reklamováno, maximálně po půl roce se zlomilo nebo jinak rozbilo vypínací/zapínací tlačítko.
    ZDROJ - tady čekám na kritiku, zda jsem udělal dobře nebo ne.
    PAMĚTI - to samé, co u zdroje.

    Dále se chci zeptat, kterýho radeona 4770 koupit, zda od Sapphire, PowerColor, MSI, GIGABYTE nebo ASUS. Jak velký je mezi nimi rozdíl, popravdě nevím, co jména před kartama znamenaj, to jsou výrobci, distributoři nebo kdo? Slyšel jsem, že u každý karty je jinej BIOS, ale to pro mě taky není žádná vypovídající hodnota

    A ještě jedna věc, rád už bych zahodil můj velkej, těžkej, blikajíci a nevímcovšechnošpatně CRT monitor a koupil nějaký pěkný 22 palcový LCD, ale zase nevím, po čem koukat. Nepotřebuju u něj repráčky, aby se dal otáčet, věšet na zeď, aby měl prostě funkce, který nepotřebuju. Obyčejnej, ale kvalitní a dobrej LCD monitor, na hry, filmy, internet.

    Předem díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Viděl bych to takto: sestava
    Zdroj, jsem vzal min. o kterém bych do své sestavy uvažoval. Jinak pokud by jsi chtěl něco kvalitnějšího, můžeš vzít zdroj Enermax PRO82+ 425 W či Corsair VX450.
    Case bych vzal CoolMastera, ale řady Centurion. A co se týče grafiky, tak je asi jedno jakého výrobce vezmeš. Osobně moc nepreferuji Gigabyte. Přijde mi, že mají hlučné chlazení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Disk - cena/kapacita je lepší, ale hustota zápisu => rychlost čtení/zápisu bude nižší. 500GB bude mít 2x250GB nebo možná dokonce 3x166GB plotny, ty nové 320GB mají jednu plotnu a 640GB pak 2x320GB plotny...Obecně míň ploten taky = míň hluku.

    Zdroj určitě ne, PNF je stařičká řada s nepříliš dobrou účinností.
    Z levných nových zdrojů bych vzal buď Seasonic SS-400ET-F3
    nebo Corsair CX400. Kvalitativně to bude stejné - oba je vyrábí Seasonic, oba mají dobrý hlavní Hitachi kondenzátor a zbytek podřadné OST nebo něco podobného. Corsair má delší záruku (kterou imho i uplatníš protože nevěřím že ten zdroj vydrží 5 let ), hezčí provedení, kabeláž potaženou flexem, EATX 8(2x4) pin konektor pro CPU (v EP31-DS3L z něj teda stejně využiješ jen ty 4 piny) a dostaneš ho v krabici. Jinak kompletně kvalitně osazené zdroje jsou až vyšší řady - Seasonicy S12, Corsairy VX/HX a Enermaxy 82+. Ale stejně si myslím, že 700W Delta na kterou jsem ti dával odkaz na Aukro je strčí do kapsy všechny, minimálně ty levné řady.

    Paměť OK, ale jestli ti nevadí černá barva tak tohle je stejné:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0ALOPU
    Jinak popisek mají u obou blbě, jsou to jen 5-5-5-15 (což ale zvládají při nejnižším možném napětí).

    Grafika - tipoval bych že se bezak všechny vyrábí v jedné továrně, podle fotek jsou do puntíku stejné včetně kondenzátorů, akorát Sapphire má nějaký mini chladící plíšek navíc. Takže jediné co se bude lišit je příslušenství. MSI občas dává pěkné hry

    Monitor - mám Samsung 2243BW, není to žádný zázrak ale funguje jak má a stojí slušné 4000,-. Obraz ujde, pozorovací úhly na poměry TN panelu taky, odezva je někde uprostřed toho na čem jsem zatím hrál hry - tj. maže ale ne tragicky. Dál má výškovou polohovatelnost, což považuju za největší plus toho monitoru a celkem často využívám. Může se hodit i reklamovatelnost vadných pixelů v prvních dnech.
    Možná bych zkusil i nějaký z těch 2ms LG, protože jediný LCD kde jsem skoro neviděl mazání byl starý LG1732P. Zase s tím ale nepůjde hýbat na výšku no...Každopádně zapomeň na monitory které nemají DVI.

    //EDIT: kevine ty 1066 paměti myslím lepší nebudou, taky mě to při pohledu na ceny napadlo, ale jsou až na 2,2V což se mi zdálo moc a podíval jsem se do datasheetu jak si poradí s nižšíma frekvencema - při 1,8V mají předepsané 800MHz 5-5-5-18. Model co vybral on nebo ten stejný černý pak 5-5-5-15. Požehnání výrobce že do toho můžeš prát 2,2V je sice dobrá věc, ale je to imho zbytečně víc tepla a nároků na napájecí obvody desky.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 17-05-2009 v 07:08
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC Hry pro dva hráče s gamepady
    Od pustofkj v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-02-2012, 11:09
  2. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 13:24
  3. Nejlepší sestava pro hráče!Doporučte svůj tip
    Od hardware_master v sekci PC - archiv
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 27-01-2007, 10:02