Kvalitní poslechové monitory
Dobrý den, scháním pro přítelkyni kvalitní poslechové monitory a jelikož nemám pražádnou zkušenost s těmito monitory prosím o radu a doporučení.
- učel: kvalitní poslech pokud možno v celém frequenčním pásmu.
- provedení: samozřejmě upřednostňuji kvalitní značky a z toho důvodu jsem okamžitě vyloučil jakýkoliv pokus o zvuk ze strany Creative, Logitech, Genius apod.
- cena: tady je samozřejmě kámen úrazu max. 10 vč. dph. Jelikož budu kupovat v UK dostanu se s cenou na pro mě přijatelnou úroveň.
- kandidáti: M-Audio LX4 (i když už se nevyrábí, skladem v UK stále jsou), Tapco S5 (bohužel mám obavu, že bude omezeny na dolních kmitočtech) M-Audio Studiophile BX5a (shledávám podobný problém jako u Tapců).
Pozn.: kvalita zvuku je pro mě nejdůležitější parametr, protože já i má přítelkyně ujíždíme na kvalitním zvuku. :cry
- učel: kvalitní poslech pokud možno v celém frequenčním pásmu.
- provedení: samozřejmě upřednostňuji kvalitní značky a z toho důvodu jsem okamžitě vyloučil jakýkoliv pokus o zvuk ze strany Creative, Logitech, Genius apod.
- cena: tady je samozřejmě kámen úrazu max. 10 vč. dph. Jelikož budu kupovat v UK dostanu se s cenou na pro mě přijatelnou úroveň.
- kandidáti: M-Audio LX4 (i když už se nevyrábí, skladem v UK stále jsou), Tapco S5 (bohužel mám obavu, že bude omezeny na dolních kmitočtech) M-Audio Studiophile BX5a (shledávám podobný problém jako u Tapců).
Pozn.: kvalita zvuku je pro mě nejdůležitější parametr, protože já i má přítelkyně ujíždíme na kvalitním zvuku. :cry
Když to řešíš (nákup) v UK, tak studuj
www.musictechmag.co.uk
a najdeš tam vše potřebné, vč. DVD s přílohami... aspoň to kupuji já, když jsem zrovna na venčení naší čuby v London.
www.musictechmag.co.uk
a najdeš tam vše potřebné, vč. DVD s přílohami... aspoň to kupuji já, když jsem zrovna na venčení naší čuby v London.
Obavam se, ze Nearfieldy M-Audio Studiophile BX5a byly silne podceneny. Na trhu je i jejich vetsi a drazssi bratr, ale tyto monitory "pro blizky poslech" s nezavislymi zesilovaci pro sweetery a bass (50W pro basy a 40W pro vysky), dolni a horni nastavitelnou pasmovou propusti a dalsimi kumsty ve zpusobu zapojeni zcela urcite splni vse, co srdce zada.
Za necelych 9.000 Kc u nas to neni moc za znackovou vec.
Za necelych 9.000 Kc u nas to neni moc za znackovou vec.
Určitě se podívej i na:
http://www.thomann.de
Já jsem tam nakupoval kondenzátorový mikrofon a předzesilovač, zboží přišlo během 3-4 pracovních dnů, pečlivě zabalené za skvělou cenu.
http://www.thomann.de
Já jsem tam nakupoval kondenzátorový mikrofon a předzesilovač, zboží přišlo během 3-4 pracovních dnů, pečlivě zabalené za skvělou cenu.