Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Základní desky: Jakou základní desku

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Honza

    Znění dotazu:
    Chtěl bych postavit slušný herní,ale i na jiné počítač a neumím se rozhodnout kterou desku.Můžete mi prosím poradit?Cenou se moc neliší,takže rozhoduje vhodnost.Případně Váš návrh celé sestavy.Děkuji za pomoc.
    MSI Eclipse X58
    ASUS P6T Deluxe/OC Palm
    Gigabite GA-EX58-UD5

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Můj návrh sestavy:

    CPU některý z i7
    VGA nVidia 285 OCX
    RAM OCZ 1600 CL-7-7-7-24
    Chladič Noctua NH-U12P Spec.Ed.
    Zdroj Fortron 700W 80+

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Ahoj, z tebou jmenovanych bych urcite vzal tu Gigabytku, ale prece jenom jsou to high-end desky s silenym pomerem cena/vykon ...
    nechces radeji napsat co ood PC ocekavas a jaky mas cenovy limit ? treba by se dalo vybrat i lip



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    nechces radeji napsat co ood PC ocekavas a jaky mas cenovy limit ? treba by se dalo vybrat i lip
    Tak tak - ono je lepsi vedet co od pc ocekavas a z toho "vygenerovat" cenu...
    MSI Eclipse jsem mel kdyz to byla horka novinka ale dvakrat nadseny jsem z ni nebyl... Je fakt, ze to byla krome intel MB jedina deska na trhu ale na muj vkus extreme draha....

  4. #4
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Ahoj, z tebou jmenovanych bych urcite vzal tu Gigabytku, ale prece jenom jsou to high-end desky s silenym pomerem cena/vykon ...
    nechces radeji napsat co ood PC ocekavas a jaky mas cenovy limit ? treba by se dalo vybrat i lip
    Hrát hry,to především,internet,filmy,trochu grafika,cenový limit cca 40 000 kč.Můžete udělat vlastní návrh sestavy?Dík.

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...Q202MG901FQL03

    u graficke karty bych se rozhodoval mez GTX285 a 95, jestli ta 2cipovka stoji za to ...
    disky dle potreby

    skrin, asi podle toho, jestli se Ti libi .... tahle je v akci

  6. #6
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...Q202MG901FQL03

    u graficke karty bych se rozhodoval mez GTX285 a 95, jestli ta 2cipovka stoji za to ...
    disky dle potreby

    skrin, asi podle toho, jestli se Ti libi .... tahle je v akci
    skříň bych pro omezený prostor ve stole dal Cooler Master Sileo 500,zdroj mám Fortron 700W(doufám že bude stačit),kartu asi BFG 285 OCX,disk WD 1TB Black,paměti dobrý a desku Gigabite UD5,ale neovládá automaticky všechny větráky,takže jestli by nebyla lepší ASUS P6T Deluxe/OC Palm.Bylo by to tak dobrý?

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    skříň bych pro omezený prostor ve stole dal Cooler Master Sileo 500,zdroj mám Fortron 700W(doufám že bude stačit),kartu asi BFG 285 OCX,disk WD 1TB Black,paměti dobrý a desku Gigabite UD5,ale neovládá automaticky všechny větráky,takže jestli by nebyla lepší ASUS P6T Deluxe/OC Palm.Bylo by to tak dobrý?
    Sileo je celkem maly, ale jak myslis, osobne bych asi do skrine investoval vic. (treba http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000O9W neni zla )
    Zdroj 100% ber ten Enermax 625W, je o hodne kvalitejsi a ta wattaz bohate staci.
    Graf. kara bude OK,mozna bych se vyhnul te OC edici, je to celkem zbytecny (dotaktovat ji muzes sam)
    S deskou Ti neporadim, ASUS nejak neprozivam, ale snad bude OK

    //jenom se divam,ze ta deska je fakt nechutne draha ... to bych tu regulaci fakt ozelel/ vyresil treba pres nejaky regulator
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 09-05-2009 v 00:47



  8. #8
    Neregistrovaný

    Docela by mě zajímalo,proč zrovna Gigabaitku a ne Asusku,moc deskám nerozumím a tak bych rád věděl,proč je jedna lepší a ne ta druhá.Četl jsem sice dost recenzí,ale ani tak si neumím vybrat.Byl bych rád,kdybys pro mě vybral tu správnou.Díky a to by byl asi poslední dotaz.Ahoj

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    takze
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000LGH
    a
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000MC0

    jsou stejne kvalitni, gigabytka je o 2500 levnejsi
    OC potencial maji podle me temer stejny
    ASUS ma navic - SAS radic - chces snad pouzivat SAS disky ?
    - 3ti Pci-e konektor - budes provozovat tri-sli?
    2 sitovky - osobne mam taky 2, ale zaroven jsem je snad jeste nikdy nepouzil
    OC Palm kravinu-rekni uprimne, kolikrat bys to pouzil? pro "vetsi" taktovani tostejne neni, jenom zajimava hracka za 2k

    celkove ma dle meho gigabytka lepsi layout + par lidi tady posledni dobou nadavalo na zvukovky na asus deskach, samozrejme ze tahle muze byt uplne ok, to je jen postreh.
    myslim, ze to proste za ty 2500 nestoji, proto doporucuji gigabyte

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    par lidi tady posledni dobou nadavalo na zvukovky na asus deskach, samozrejme ze tahle muze byt uplne ok, to je jen postreh.
    Tak pokud si vzpominam, tak jedinej kdo nadava na zvukovku tak je cool (a to jeste na ADI1988B a ne na ADI2000B - mimo jine je ta sama zvukovka pouzita na M3A79-T - nedelam si iluze ze by byl bug (jack-retasking) opraven, ale i tak to vadi zrejme jen lidem, kteri maji nestandartne pripojeny bedny). Bohuzel nemuzu potvrdit, jestli tim samym bugem trpi i ADI2000B protoze jsem ji mel kratce a na jack-retasking mi nenapadlo se zamerit. Kazdopadne je v manualu psano, ze zvukovka jack-retasking podporuje ikdyz jeho pouziti bylo na ADI1988B v realu nefunkcni! Ja osobne radim kvalitu reprodukce ADI1988B nad Realteky (at uz na MSI nebo GB deskach), pricteme-li k tomu neohrabane a na pamet 3x narocnejsi ovladace tak mi porad vychazi ADI lepsi... OC-Palm lcd se da pouzit i jako SideShow pod Vistama (resp. fuguje stejne jako na ROG deskach) nicmene jeho realne pouziti v praxi je vice nez spekulativni...

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Tak pokud si vzpominam, tak jedinej kdo nadava na zvukovku tak je cool
    A ihales. A dost lidi ktere zna google.

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    A ihales. A dost lidi ktere zna google.
    Jj, to byl ten problem s nahodnym vypinanim zvuku, ze? Nicmene me se nevypinal ani na o par generaci starsich deskach takze potvrdit nemuzu (stejne tak ani vyvratit). Jinak tech ovladacu pro ADIny existuje nekolik (jedny bez HW akcelerace EAX, dalsi s apod.). Ja jedu na min. rok stary ovladace (s tim jack-sensing bugem na ktery me cool upozornil) a zatim jsem nemel problem. Narozdil od Realteku se ovladace s nicim neperou (ten kdo zna googla tak potvrdi). Me je to nakonec uplne sumak kdo si co koupi (pokud si to nekoupi ode me)



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    (s tim jack-sensing bugem na ktery me cool upozornil)
    Proboha... chapes ze jack sensing a jack retasking je neco uplne jineho?

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Proboha... chapes ze jack sensing a jack retasking je neco uplne jineho?
    Jasne, zase jsem to napsal blbe takze se omlouvam a za jack-sensing (rozpoznavani pripojeneho zarizeni) si dosadte jack-retasking (moznost presmerovani vstupu/vystupu na jakykoliv konektor)

Podobná témata

  1. Základní desky: Typ procesoru na základní desku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-02-2013, 14:03
  2. Základní desky: procesor na základní desku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-06-2011, 12:14
  3. Základní desky: Dotaz na zakladni desku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 05-08-2009, 10:05
  4. Základní desky: jakou desku pro athlon xp2500+
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-03-2009, 19:45
  5. Základní desky: jakou desku na overclocking
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 20-11-2008, 16:42