Pomoc s vyberem herniho PC
Ahoj, potreboval bych poradit. Chtel bych si sestavit herni PC a zatim jsem si to sestavil nejak takhle :
Zakladni deska - Asus Maximus 2 Formula - Intel P45
Procesor - Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX
Grafika - MSI N285GTX-T2D1G-OC 1GB, PCI-E
HDD - Samsung SpinPoint F1 HD322HJ - 320GB SATA II
Pameti - A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition
CPU chladic - CoolerMaster RR-CCH-LB22-GP Hyper 212
Zdroj - Corsair VX550 550W
Chtel bych poradit kdyztak nejaky lepsi alternativy k jednotlivym komponentum. Nejsem si moc jistej zdrojem, pak deskou(chci nejakou kvalitni,ale nevim jestli to neni zas zbytecny), disk vetsi nepotrebuju(mam doma raptora, ten tam hodim jako systemovy).Popripade bych byl rad za doporuceni nejaky dobry skrine, ale v cene do 2 500 Kc..
Nechtel bych prekrocit cenu 27 000 Kc s DPH bez OS
Predem dekuju vsem za rady.
Zakladni deska - Asus Maximus 2 Formula - Intel P45
Procesor - Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX
Grafika - MSI N285GTX-T2D1G-OC 1GB, PCI-E
HDD - Samsung SpinPoint F1 HD322HJ - 320GB SATA II
Pameti - A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition
CPU chladic - CoolerMaster RR-CCH-LB22-GP Hyper 212
Zdroj - Corsair VX550 550W
Chtel bych poradit kdyztak nejaky lepsi alternativy k jednotlivym komponentum. Nejsem si moc jistej zdrojem, pak deskou(chci nejakou kvalitni,ale nevim jestli to neni zas zbytecny), disk vetsi nepotrebuju(mam doma raptora, ten tam hodim jako systemovy).Popripade bych byl rad za doporuceni nejaky dobry skrine, ale v cene do 2 500 Kc..
Nechtel bych prekrocit cenu 27 000 Kc s DPH bez OS
Predem dekuju vsem za rady.
Ta deska je zbytecne draha, uplne staci nejaka levnejsi, treba od Gigabytu, UD serie apod.
Jeste bych Ti nabidl ke zvazeni AMD Phenom II, ma imho lepsi pomer cena/vykon, E8400 uz je prece jen na trhu uz nejaky ten patek.
// osobne bych to asi vzal takto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ty pameti nevim,nemam s nimi zkusenosti
Jeste bych Ti nabidl ke zvazeni AMD Phenom II, ma imho lepsi pomer cena/vykon, E8400 uz je prece jen na trhu uz nejaky ten patek.
// osobne bych to asi vzal takto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ty pameti nevim,nemam s nimi zkusenosti
vetsina je toho vice mene spatne
1) deska
Deska za 5k pro socket ktery prakticky za pulrok konci? Ne, pokud bys chtel vylozene intela tak GB EP43-ds3, uplne staci, pripadne EP45-UD3
2) CPU
Dvoujadro za 4k? Taky zbytecnost. Bud vem E5200 nebo q8400, nebo zcela idealne phenoma II x3-4 720/810
3) Grafika - No budiz, relativne OK ale vyhnul bych se OC verzim, vzal bych tu nejlevnejsi gtx285.
4) HDD jen 320GB? Vem radsi 640GB
1) deska
Deska za 5k pro socket ktery prakticky za pulrok konci? Ne, pokud bys chtel vylozene intela tak GB EP43-ds3, uplne staci, pripadne EP45-UD3
2) CPU
Dvoujadro za 4k? Taky zbytecnost. Bud vem E5200 nebo q8400, nebo zcela idealne phenoma II x3-4 720/810
3) Grafika - No budiz, relativne OK ale vyhnul bych se OC verzim, vzal bych tu nejlevnejsi gtx285.
4) HDD jen 320GB? Vem radsi 640GB
No ten disk vetsi nechci je to pro me zbytecny. Mam jeste externi 640 Gb, takze myslim, ze mi to staci.
K ty GPU, byl tam rozdil jen asi 500 kc, ale klidne vezmu tu zakladni.
S tou deskou sem si to myslel, ze to bude zbytecny.
S tim procesorem bych se chtel vyhnout AMD, proste bych radsi Intel. Tak nevim jestli 4-jadro(ty uz jsou drazsi nez ten E8400 a ten E5200 nevim jestli neni zas moc slaby.
K ty GPU, byl tam rozdil jen asi 500 kc, ale klidne vezmu tu zakladni.
S tou deskou sem si to myslel, ze to bude zbytecny.
S tim procesorem bych se chtel vyhnout AMD, proste bych radsi Intel. Tak nevim jestli 4-jadro(ty uz jsou drazsi nez ten E8400 a ten E5200 nevim jestli neni zas moc slaby.
Desku bych vzal spis P5Q Deluxe, zdroj Enermax Pro, pameti mozna me oblibene Patrioty ale je to spis otazka vkusu, zrovna tak bedna - ja bych volil neco od Lian-li / Coolermaster (nejsem priznivce cedniku s deravym hornim dilem) + Enermax Magma/UC nebo levnejsi Nexusy na chlazeni.
edit: jeste k tomu disku: zrejme nekdo z me krevni skupiny - mam to take resene jednim jednoplotnovym samsungem (nekolik generaci meho pc) a stale mam pres 150GB volno takze tady asi nebude treba vetsi disk (coz chapu)
edit2: cpu slaby je, ale cool zrejme pocita s OC coz je jediny mozny ekvivalent jak zachovat vykon pri rozumne cene, jinak jedine amd...
edit: jeste k tomu disku: zrejme nekdo z me krevni skupiny - mam to take resene jednim jednoplotnovym samsungem (nekolik generaci meho pc) a stale mam pres 150GB volno takze tady asi nebude treba vetsi disk (coz chapu)
edit2: cpu slaby je, ale cool zrejme pocita s OC coz je jediny mozny ekvivalent jak zachovat vykon pri rozumne cene, jinak jedine amd...
[QUOTE=michalsons4;247598]S tim procesorem bych se chtel vyhnout AMD, proste bych radsi Intel. Tak nevim jestli 4-jadro(ty uz jsou drazsi nez ten E8400 a ten E5200 nevim jestli neni zas moc slaby.[/QUOTE]
Nejakej relevantni duvod proc se vyhnout amd?
Co se tyce procesory, jde o to ze e8400 ma katastrofalni pomer cena vykon a prakticky od uvedeni intel nekorigoval jeho cenu. E5200 je pro hry dostatecny a o skoro 2,5k levnejsi. Q8400 je sice drazsi, ale ne o moc a nabizi vyrazne lepsi pomer cena/vykon nez q8400.
Nejakej relevantni duvod proc se vyhnout amd?
Co se tyce procesory, jde o to ze e8400 ma katastrofalni pomer cena vykon a prakticky od uvedeni intel nekorigoval jeho cenu. E5200 je pro hry dostatecny a o skoro 2,5k levnejsi. Q8400 je sice drazsi, ale ne o moc a nabizi vyrazne lepsi pomer cena/vykon nez q8400.
No zadny relevantni nemam :) Jen jsem si myslel a asi i nekde docet, ale to je nazor od nazoru, ze je Intel je stabilnejsi a bezproblemovejsi. Ten q8400 jeste zvazim,uvidim jak se mi to vejde do ty finalni ceny, ale kdyz usetrim na ty desce, tak asi jo.
A jeste sem se docet k tomu AMD Phonem II X4 docet, ze jsou k nemu lepsi DDR3?
A jeste sem se docet k tomu AMD Phonem II X4 docet, ze jsou k nemu lepsi DDR3?
Tak sem si to zkusil sestavit podle vasich rad a vypada to nejak takhle :
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tak snad ted to pude..Ne ze bych s tim umel pracovat.
Pripadne jeste piste co je opet spatne :)
Tak snad ted to pude..Ne ze bych s tim umel pracovat.
Pripadne jeste piste co je opet spatne :)
Mě by se to líbilo třeba takhle:
...přibližně, lze ještě upravit. Phenom II je dneska hit, při takovémhle rozpočtu nevidím důvod proč nezvolit takhle výkonný model. Zdroj je jasná páka, ta gtx285 taky. S gainwardem mám dobré zkušenosti. Deska taky, volil jsem raději platformu s ddr3 :) Disk jsi říkal že ti stači, myslím že s WD nešlápneš vedle, což u jiných výrobců není pravidlem. Mám ho doma a jsem spokojen.
K tomu připočti zhruba tisícovku za mechaniku, větráčky, kabeláž, spojovací materiál, občerstvení při stavbě a ještě ti zbyde 2 tisíce na skříň a za takovou cenu lze pořídit hodně slušnou :)
//jej chtěl jsem tak dát Noctua NH-U12P, tak ještě 2 stovky nahoru, už se mi to nechce upravovat :)
...přibližně, lze ještě upravit. Phenom II je dneska hit, při takovémhle rozpočtu nevidím důvod proč nezvolit takhle výkonný model. Zdroj je jasná páka, ta gtx285 taky. S gainwardem mám dobré zkušenosti. Deska taky, volil jsem raději platformu s ddr3 :) Disk jsi říkal že ti stači, myslím že s WD nešlápneš vedle, což u jiných výrobců není pravidlem. Mám ho doma a jsem spokojen.
K tomu připočti zhruba tisícovku za mechaniku, větráčky, kabeláž, spojovací materiál, občerstvení při stavbě a ještě ti zbyde 2 tisíce na skříň a za takovou cenu lze pořídit hodně slušnou :)
//jej chtěl jsem tak dát Noctua NH-U12P, tak ještě 2 stovky nahoru, už se mi to nechce upravovat :)