Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 3 z 3

Téma: css a velikost divů / css + table

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    potřebuju poradit s ccs stylama mám dokument kde jsou 4 divy nad sebou vložený do 1 divu
    4divy maj pozici řesšenou pomocí
    HTML kód:
    	position: relative;	top:5/10/15/20px;
    a pak mi v hotovým dokumentu 4tý div přetýká o cca 20px z hlavního divu

    a jak pořešit šířku sloupců v tabulce pomocí css (chci dostat tak že 1. sloupec v 1.řádku je 200px a 1.a 2.sloupec v druhým řádku jsou každý po 100px a pod ním)
    z tohodle dostanu tabulku o 300px 1. sloupec 200px
    když přidám tabulce šířku tak dostanu v prvním sloupci buňku o 100px
    HTML kód:
    .td2n{width: 200px;
    }
    .td2{width: 100px;
    }
    <table>
        <tr>
            <td  class="td2n">chytrý text1
            </td>
                </tr>
        <tr>
        	<td class="td2">chytřejší text
            </td>
            <td class="td2">nejchytřejší text
            </td>
        </tr>
    </table>
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    395

    Ad tabulky - atribut colspan

    Ad pretykani divu - imho tam hraje roli nastaveni toho vnejsiho divu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    U tabulek musíš užít colspan. Pokud bys to chtěl bez toho atributu, tak jde tomu
    tr i td nastavit
    display: block
    pak se roztečou po celym řádku. Ale nevim, jestli to bude fungovat ve všech browserech,
    ani jestli to je dle normy.

    U toho relative to máš totiž blbě - relative znamená, vyhraď elementu místo, a pak element posuň relativně vůči tomu místu. Nadřazenej element pak obepíná to původně vyhrazený místo. Takže ten poslední div přeteče o těch 20px, o který je posunutej vůči svýmu původnímu umístění.

    To co chceš je možná absolutní poziciování: tzn. position: absolute, kde určuješ přesně souřadnice, kde ten div má bejt.
    Pozor, pozicuje se vůči nejblíž nadřazenýmu elementu, kterej má position absolute, relative nebo fixed. Pokud teda chceš použít souřadnice vůči nadřazenýmu divu, tak musí mít nastavenej atribut position. Pokud s nim nechceš "hejbat", dej mu position: relative, ale nenastavuj left, top...., je to stejně jako bys nastavil nulu, tzn. element bude na svym vyhrazenym místě.

    Jestli chceš jen aby byla mezi divama mezera, tak použij margin-top, popř. margin-bottom.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Stavba custom table case s dvouokruhovým pasivním vodním chlazením
    Od honcka v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-06-2014, 21:43
  2. LCD: Poraďte velikost LCD
    Od Luce v sekci Monitory
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 04-02-2012, 13:01
  3. Invalid partition table
    Od brandl v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-07-2011, 12:28
  4. DDR3: Velikost paměti
    Od Dekameron v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-10-2010, 14:33
  5. Velikost cache L2
    Od drakin v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-12-2007, 01:45