Gigabyte GA-M720-US3
osazena: Procesor AMD Phenom 9650, RAM Kingstone HyperX 2x2GB,
HDD Samsung SpinPoint 500Gb, Grafika Gainward GTX260 896MB DDR3,
zdroj LC-POWER LC 6550 550W. (vše nové)
Po osazení a spuštění systém najel do biosu, po dvacetivteřinách vytuhl. Po restartu se pouze roztočí ventilátory, neblikne klávesnice, monitor tma.
Zkusil jsem vyměnit paměti, potom grafickou kartu za Gigabyte 9600GT vše stále stejné. Bohužel jsem neměl lepší zdroj než starší pouze 350W i s tímto zdrojem vše při starém.
Ještě stále trošku podezřívám zdroj, ale spíše bych to tipoval na desku.
Nemáte někdo podobnou zkušenost????
HDD Samsung SpinPoint 500Gb, Grafika Gainward GTX260 896MB DDR3,
zdroj LC-POWER LC 6550 550W. (vše nové)
Po osazení a spuštění systém najel do biosu, po dvacetivteřinách vytuhl. Po restartu se pouze roztočí ventilátory, neblikne klávesnice, monitor tma.
Zkusil jsem vyměnit paměti, potom grafickou kartu za Gigabyte 9600GT vše stále stejné. Bohužel jsem neměl lepší zdroj než starší pouze 350W i s tímto zdrojem vše při starém.
Ještě stále trošku podezřívám zdroj, ale spíše bych to tipoval na desku.
Nemáte někdo podobnou zkušenost????
BIOSem základní desky by to nemělo býti, neboť motherboard je dodáván s BIOSem F2, který stačí ke korektnímu provozování procesoru AMD Phenom 9650 (CPU Support List).
Odpoj vše nepotřebné ke startu počítače (TV karta, HDD, DVD mechanika ...), nech zapojen pouze jeden modul RAM ve slotu DIMM1, CPU a grafickou kartu. Počítač by měl přejet post.
Poté bych pro jistotu flashnul BIOS na poslední verzi.
Všechny konektory jsou řádně připojeny, nacvaknuty ? Všechny kabeláž řádně zapojena ?
Odpoj vše nepotřebné ke startu počítače (TV karta, HDD, DVD mechanika ...), nech zapojen pouze jeden modul RAM ve slotu DIMM1, CPU a grafickou kartu. Počítač by měl přejet post.
Poté bych pro jistotu flashnul BIOS na poslední verzi.
Všechny konektory jsou řádně připojeny, nacvaknuty ? Všechny kabeláž řádně zapojena ?
To jsem zkoušel, sledoval jsem dokonce jak se chová při startu i bez grafické karty - opět neotestoval klávesnici, skončil s roztočeným ventilátorem procesoru na konstantí otáčky a bez jakékoli reakce na stisknutí klávesy del (bios) nebo jakékoli jiné.