Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Asi problem s diskem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    30

    Zdravim, kdyz zapnu pc tak se objevi napis KLIENT MAC FFFF FFFFF FFFF chvili to nacita a pak to hodi chybu na disku, zkousel jsem preinstalovat win., ale po trech hodinach to hodi zase to samy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Nemas niekde v BIOSe nastaveny NETWORK BOOT?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Přesný text chybové hlášky by nebyl?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Predpokladam, ze cca nieco taketo:

    nvidia boot agent pxe-2.0 (build 082 V1.82)

    client mac addr: 00 04 61 4a 00 f8 guid fffffff-fffff-ffff-ffffffffffff
    PXE-E51: No DHCP or proxyDHCP offers were received

    pxe m0f: exiting nvidia boot agent

    disk boot failure, insert system disk and press enter
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    30

    ano bylo to tohle ale uz sem to vyresil ,ale kdyz spustim pc tak me to hodi disk boot failure,insert disk
    ale kdyz dat F10 na nastaveni raid pole tak tak to disk vidi
    kdyz sem disk dal do druheho pc tak se objevila modra obrazovka s nakym problemem ze mam pouzit prikaz chckdisk nebo tak
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    To vypadá na špatné nastavení pořadí bootovacích zařízení. Zkontroluj si to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    O jaký typ harddisku se jedná ? Každý výrobce pevného disku má svou utilitu, kterou lze harddisk otestovat, zda-li je v pořádku. Podívej se i do výpisu SMART. Můžeš provést kontrolu pevného disku manuálně pomocí příkazu chkdsk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    30

    no fyzicky to harddisk nenajde jenom v tom programu nastaveni raid takze nemuzu zmenit priority
    hdd to je WD2500KS
    Western Digital Caviar
    o vypadá na špatné nastavení pořadí bootovacích zařízení. Zkontroluj si to.
    nevim jak se mam podivat do vypisu smart a nevim jak provest chkdsk kdyz to nenajde disk
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Napiš, jakou máš základní desku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    30

    zakladni deska gigabyte k8triton nforce4sli series
    ale je zajimave ze pocitac s tim harddiskem jel v poradku pres dva roky a pak se bratr v tom zacal hrabat a od te doby to blbne
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    V BIOSu nastav následující:

    • First Boot Device - Floppy (pokud máš)
    • Second Boot Device - CDROM
    • Third Boot Device - Hard Disk


    Následně v Hard Disk Boot Priority vyber jako primární zaříření RAID.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    30

    bohuzel nepomohlo
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tak zkus místo RAID použít SCSI. Někdy to zabere.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    30

    uz to normalne vidi disk ale kdyz chci instalovat windows xp tak me to napise ze windows nenasel zadne disky kam by je mohl nainstalovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Disk bude tedy treba nejdrive napartisnovat a zfomatovat... Doporucuji Acronis Partition expertem.

    Jinak te hlasky se zbavis, kdyz vypnes take bootovani z LAN v biosu. Jde to zakazat a tim budes mit po problemu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém s diskem?
    Od stenli11 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 15:34
  2. Problém si diskem WD
    Od L4mka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-09-2009, 19:35
  3. Problem ze SAS diskem
    Od Roman777 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 09:34
  4. Problém s diskem???
    Od scratchy27 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 02:15
  5. problem s diskem!!
    Od steveFM v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-02-2008, 16:28