Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Sestavy, notebooky a PDA: Poraďte se sestavou

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: l0ck

    Znění dotazu:
    Dobrý den,

    chtěl bych požádat o radu ohledně pc sestavy. Momentálně pracuji na notebooku, pracuji s grafikou a programuji, notebook běží téměř nepřetržitě a to pro něj asi není nejlepší. Sem tam si na odreagování zahraju nějakou tu hru a jelikož mám vedle k notebooku připojenou tv/lcd 40'', chtěl bych ji zkusit využít i na hry přes silnější stolní pc + přehrávání filmů. Můžete mi tedy poradit jak poupravit sestavu tak aby byla dostačující? Samozřejmě i aby vystačila na nějaký ten rok dopředu a cena byla adekvátní výkonu ... díky

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Grafická karta GAINWARD BLISS GTX285, 1GB DDR3 (2484MHz), NVIDIA GeForce GTX285 (648MHz), PCIe x16, SLi, 512bit, 2xDVI
    Procesor INTEL Core 2 Duo E8400 - 3,00GHz, 1333MHz FSB, 6MB cache, socket 775, BOX (Penryn)
    skříň CoolerMaster HAF 932 - černý (black) tower, hliník, ATX, 5x5.25", 1+5x3.5"
    Základní deska ASUS RAMPAGE EXTREME - X48/ICH9R, 2xPCIe x16, DDR3 2000, SATA II RAID, USB2.0, FW, 2xGLAN, 8ch audio, sc775
    Pevný disk WESTERN DIGITAL VelociRaptor 150GB, SATA II NCQ, 16MB cache, 10.000ot, 5.5ms, WD1500HLFS
    Paměť 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1333MHz PC10666 CL6-6-6-18 OCZ Reaper HPC Edition
    Blu-ray a HD DVD mechanika LG GGC-H20L Blu-ray černá (black) - DVD+R 16x, DVD-R 16x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x, DVD-RAM 5x, BD 6x, HD-DVD 3x

    - na uloziste dat mam externi disky, proto je v seznamu tenhle

    jinak hledal jsem a nevím si rady se zdrojem, někde jsem četl že grafika vyžaduje alespoň 600w zdroj, v jiných testech jsem četl v idle cca 130w a v zátěži o něco víc tak proč 600w? ... poraďte tedy jaký aby to utáhlo sestavu ... a ještě jedna prosba, přemýšlel jsem nad chlazením procesoru - vyplatí se vodní chlazení nebo stačí klasika? Jsou mezi nima velký rozdíly?

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    IMHO měl by stačit zdroj Corsair HX520



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No, je to sestaveny tak dost podivne
    Silene predrazena deska, pameti, disk a na druhou stranu dosluhujici procesor .....

    Jaky mas cenovy limit pro tu sestavu ?

  4. #4
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Rozhodně napiš max. cenový limit. První odhad bych viděl, že bude lepší sestavu složit na Phenom II X3/X4 .

  5. #5
    L0ck

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    No, je to sestaveny tak dost podivne
    Silene predrazena deska, pameti, disk a na druhou stranu dosluhujici procesor .....

    Jaky mas cenovy limit pro tu sestavu ?
    Samozřejmě čím míň tím líp :-), strop omezen není ale je mi líto vyhazovat třeba 50k za sestavu když jí nevyužiju v plném rozsahu, počítam tak do 30k nebo cca okolo této hranice že by se dala poskládat slušná mašina.

    V hw se tolik nevyznám, proto píšu sem dotazy :-), jinak moje úbahy byly takovéto: Procesor i7 jsem vyškrtl z důvodu snížení celkové ceny a protože si myslím, že bych jeho ghz zřejmě plně stejnak nevyužil, tenhle 8400 se dá prý dobře taktovat a dají se s ním dosáhnout dobré výsledky (na notebooku mám t8100 a zatím jsem nijak nepocítil, že by procesor nestíhal). Disk jsem vybral rychlý kvůli načítání systému a práci v něm (moc jiných podobných disků jsem nenašel). Deska je drahá, to uznávám, prý investice do desky se neztratí a tahle mi připadá slušná a dala by se využít. Grafika mi přijde tak akorátní, přemýšlel jsem i nad jinou deskou a zapojení slabších geforce přes sli, ale nevím jestli by výkon nakonci nebyl slabší než u této gtx285 (jak jsem psal, jde mi o to aby se hry hýbaly pokud možno trochu slušně i na té tv včetně filmů). S ramkami si nejsem jistý, to přiznávám :-), vybral jsem ty které mají nízké časovaní a jsou kvalitní, deska údajně zvládne i vyšší frekvence ram, ale to právě nevím jestli nebude potřeba dělat nějaký zasah v konfiguraci desky, proto jsem vzal radši nižší, navíc jsem i četl, že u některých desek ramky s vyšší voltáží můžou poškodit procesor ...

    btw můžete mi někdo říct rozdíly v tom chlazení? Zdali se vůbec vyplatí investovat do vodního chlazení nebo plně postačuje dobře chlazená skříň, jsou rozdíly velké?

    napište jestli jsou moje úvahy zcestné a klidně sem pošlete i linky na jiné komponenty nebo případně celé sestavy odpovídající cca mým požadavkům, díky všem za pomoc a Váš čas ...

  6. #6
    L0ck

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    No, rozhodne bych to aspon upravil takhle http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=136145
    skri si vyber, slysel jsem, ze haf je dost oskliva ..... a na vodni chlazeni se vykasli, nevyplati se to
    díky, vodní chlazení tedy vynechám, každopádně v tom odkazu jsou stejný komponenty jako jsem psal původně ... jiné výhrady krom skříně nejsou? :-)

    ... skříň se mi zdá celkem pěkná, na výstavy jezdit nebudu :-), líbí se mi na ní vrchní panel který je dobře přístupný, dobře navržená, dle rezencí i perfektně chlazená ... kdyžtak můžete doporučit i nějaké jiné skříňe se kterými máte dobré zkušenosti ...

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    V košíku mam schovaný tudle sestavu:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...4301MQ701MHV01
    bejt Tebou z ní vyjdu - nabídne větší výkon za menší peníze.
    Do takovýdle sestavy rozhodně čtyřjádro.



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    V košíku mam schovaný tudle sestavu:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...4301MQ701MHV01
    bejt Tebou z ní vyjdu - nabídne větší výkon za menší peníze.
    Do takovýdle sestavy rozhodně čtyřjádro.
    Osobně bych nebral operační paměť A-Data. Koupil bych buď Kingston HyperX 1066 MHz, CL5 nebo Patriot 800 MHz, CL4.

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jom, s tim souhlasim, řikam,, že mi ležela v košíku :-) zatim se ty ceny pamětí dostaly níž, takže ty A-DATA výhodný nejsou. Bral bych asi ty kingstony.

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Omlouvam se, tady to je http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0E01NQ301JIF01


    Ale jinak souhlas s Logoutem

  11. #11
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Omlouvam se, tady to je http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0E01NQ301JIF01


    Ale jinak souhlas s Logoutem
    díky za tipy ...

    chci se zeptat, možná to je trochu ot ... kdysi jsem měl grafiku od ati a nebyl jsem moc spokojenej, proto radši šahám po geforce a teď k té otázce, jelikož geforce podporujou desky s chipsetem od nvidie (od intelu nejde sli myslím krom nějakého bajpasu), je tedy vhodnější volit radši desku s chipsetem nvidia a procesorem amd nebo je jedno jestli bude intel procesor, chipset intel a grafika geforce pokud nehodlám využít sli? Jde mi o to, aby se pak komponenty nehádaly popřípadě neomezovaly ...

    btw co si myslíte o "Intel Core i7-920 BOX", myslíte že má cenu se ho snažit protlačit do sestavy?

    děkuji všem, kteří mi pomáhají ...

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Pro Core i7 bych to asi trosicku upravil ... http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...W901KC901P1K01 (ale neni tam skrin)
    Rozdil v kvalite ATI/nVidia se uz snad vytratil,na obe firmy se nadava priblizne stejne

    co bych nedoporucil, jsou chipsety nVidia a VIA, jinak snad take bez problemu (posledni dobou je preferovana volba chipset a procesor od stejne znacky .... )



  13. #13
    l0ck

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Pro Core i7 bych to asi trosicku upravil ... http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...W901KC901P1K01 (ale neni tam skrin)
    Rozdil v kvalite ATI/nVidia se uz snad vytratil,na obe firmy se nadava priblizne stejne

    co bych nedoporucil, jsou chipsety nVidia a VIA, jinak snad take bez problemu (posledni dobou je preferovana volba chipset a procesor od stejne znacky .... )
    zrovna jsem skládal a skončil jsem u podobného výsledku :-) ... http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?eid=1041K0

    skříň tam jesště není, v základních deskách se nevyznám vůbec, kritika na tuhle byla ale dobrá, cenově bych tak nějak vycházel ... co si myslíte, byla by takhle sestava přijatelná za ty peníze?

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    mas tam spatny odkaz na kosik

  15. #15
    Neregistrovaný

    [QUOTE=Salamander;249835]mas tam spatny odkaz na kosik[/QUOTE]

    promiňte, nevšmil jsem si této reakce, tady je te ten odkaz [url]http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=MHV01JIF01KMF01KCJ01H3N01L8R01KOE01MC001[/url]

    jinak tady je to co jsem četl ohledně voltáži ram a procesoru, je to ještě jiný zdroj a tuším na alze na screenu je vidět ta varovná značka o které píšou ... [url]http://pcworld.cz/hardware/asus-p6t-deluxe-a-napajeni-operacnich-pameti-3636[/url]

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Poraďte PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 01-11-2008, 12:49
  2. Sestavy, notebooky a PDA: poraďte se sestavou pc
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-06-2008, 16:17
  3. Sestavy, notebooky a PDA: prosím poraďte
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-04-2008, 18:18
  4. Sestavy, notebooky a PDA: poradte
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-02-2008, 17:10