Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 61

Téma: Flankerův nový AMD X4 955 preview

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    První, resp druhá kompletní série měření 32-bit Windows XP:
    AMD X4 955 BE 3200MHz, ht i NB 2000MHz, RAM 4GB DDR2 Kingston 1066MHz 5-5-5-17, Gigabyte MA790X-UD4 chipset 790X

    *Cinebench R10 32

    -2762b a 10 410b

    *Everest Memory benchmark


    *Fritzchess bench

    -7 883b

    *Nuclearus


    *superpi 1M

    -21.75s

    *winrar bench

    -2372KB/s

    *wprime

    -11.984s a 379.797

    Jako druhé bude také 32b win xp ,vše stejné, jen ovšem s 2400MHz NB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Takže jako dobrý? (možná nejsem sám, kdo bez porovnání s nečím jiným, není schopen z čísel jednoznačně odečíst, jak "hustej" ten procák je.. chtělo by to nějaký komentář)

    A sem zvědavej jak se ti povede taktování, myslim že bys mohl bez problému ustanovit lokální SHW výkonový a frekvenční rekord!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    no rozhodně dobrý ....v tom winraru ho předčí pouze core i7 na stejné frekvenci. S taktováním si budu rhát více v týdnu, nyní jedu s default napětím na 3.6GHz bez problému, potýkám se však s frekvencí NB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Mě hodně zajímá, jaký bude názor na motherboard. Chci si pořídit tento měsíc tu samou. Jestli si to mám rozmyslet či ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    zatím je OK, ale problém je ten NB, zkusím přidat o 0.2V, jestli se chytne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Kolik se podařilo max. FSB ? Násobič NB jde max. 9 či jde nastavit i více ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    jde i více, ale nad 2200MHz se nemůžu dostat, musím pokaždý pak resetovat CMOS...teď to řeším na zahraničním fóru, kde může být problém, jak moc lze přidat CPU NB VID control...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Tak dej potom vědět, jak to dopadlo, předem děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    238

    To je teda divny.Ja se dostanu na 2500Mhz bez problemu.Zrovna ted jedu na cpu 3500Mhz a NB na 2250Mhz bez jakehokoliv zvyseni napeti...
    Ale stejne to nema vliv na vykon, takze je to fuk.
    Jinak na tech 2500Mhz jsem pridal NB VID control a NB volt control napeti o 2 kroky.
    Naposledy upraveno uživatelem HEAD: 19-05-2009 v 13:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    právě že to má vliv na výkon, zkus si např winrar s NB vyšším o 400Mhz a uvidíš ...To stejné superpi i wprime a nebo dekodování nějakého videa..
    A máš násobič CPU na AUTO a nebo zadán manuálně? Jakou máš verzi BIOSu?Napadá mě, že to buď děla poslední BIOS, že nejde násobič zvednout,zkusím to ještě přes FSB a nebo to děla nový BIOS pouze u X4 945 a 955 procesorů...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    238

    Mas pravdu vliv na vykon to ma, ale jen do 2500Mhz.Jinak dostal sem se na 3250mhz.
    Bios mam puvodni F2 a nasobic zadavam manualne.
    Slo by to jeste vys, ale NB uz pak pracuje na stejnym taktu jako cpu a to asi je spatne a pomuze jen reset Cmos.
    Naposledy upraveno uživatelem HEAD: 19-05-2009 v 15:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    a jak máš nastaveny napětí? Hoď screen z BIOSu (nebo to děláš přes AOD?), at vidím, kde si nastavoval napětí....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    238

    Mam zvednuty o 2 kroky napeti u obou polozek.
    Northbridge Volt control + 0.200v
    CPU NB VID control + 0.050v
    Jinak sice probehne Super Pi i nekolikrat bez problemu na 3250Mhz.Kdyz sem ale nastavil 2500Mhz(vic mhz uz nepridava vykon aspon podle super PI), tak pc je ve hrach stabilni, ale jakmile vypnu PC mam smulu a PC se uz nezapne.Musim resetovat Cmos.Proste nechapu.
    V cem muze byt problem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    mně ani PC nenaběhne, když v BIOSU nastavím vyšší NB ...Holt bug nového BIOSu. Jinak zkus pro CPU NB VID nastavit tak +0.15-0.2. To by mělo pomoci stabilitě
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595


    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. AMD FX-8120 95W - FlanKerův první FX....
    Od flanker v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-10-2011, 13:28
  2. preview některých notebooků dle FlanK3ra?
    Od flanker v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-10-2010, 00:13