Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: "NO INPUT SIGNAL" Zatuhnutí GK?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    4

    SESTAVA:
    Zdroj: Antec Phantom 500W http://www.svethardware.cz/recenze-a...ych-500w/15915
    Základní deska 1: ASUS M3A78-EM
    Základní deska 2: Gigabyte 78GM-DS2H
    Procesor: AMD X2 5600+ (65W)
    RAM: 2x2GB A-DATA EXTREME EDITION DDR2-800+
    Grafika: ASUS ATI RADEON HD 3870
    HDD 1: WD 650 GB
    HDD 2: WD 1 TB
    Chlazení: Vodní Zalman RESERATOR 2 http://www.zalman.co.kr/ENG/product/...ad.asp?idx=184 + proudění vzduchu ve skříni obstarávají dva 120mm ventilátory.
    OS: Windows XP - SP3


    PROBLÉM: Po zapnutí PC normálně běží asi 20 sekund, pak se zhasne monitor s hláškou "NO INPUT SIGNAL". Je jedno, jestli je to při nabíhání OS, nebo v BIOSU. Problém trvá na obou uvedených základních deskách. I s různými verzemi BIOSU. Vyzkoušena snad všechna myslitelná nastavení BIOSU.
    Dělá to pouze s externí GK ASUS ATI 3870. Při přepnutí na interní grafiku vše OK. To přepnutí musím stihnout v BIOSU provést do těch asi 20 sekund od zapnutí PC.
    Problém přetrvává i po odpojení všech nezbytných komponent.
    S jinou grafikou (GF 9800) vše OK. Použitá grafika ATI testovaná jinde na desce Gigabyte GA-MA790X-DS4 jede bez problému.
    Zapojit do grafiky i originál chladič, aby se točil větrák nepomohlo, stejně tak zapojení ventilátoru chladiče procesoru do základní desky. Měl jsem zapojeny oba chladiče současně. Samozřejmě navíc, procesor i GK jsou chlazeny vodou.
    Více monitorů jsem taky zkoušel, dělá to se všemi. Po zobrazení hlášky na monitoru už PC nereaguje na CTRL+ALT+DEL, takže se asi nejedná o pouhou absenci videosignálu na výstupu grafické karty.

    Nakonec otázka, co s tím? Vzhledem k ceně vodního chlazení a tomu, že chladící modul grafické karty je použitelný pouze pro layout řady 38xx bych GK nerad měnil.
    Naposledy upraveno uživatelem sandlberg: 17-05-2009 v 02:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Kompletní reinstal (odstranění, vyčištění, instalace nových) ovladačů GPU jsi asi zkoušel... Není od věci reinstalovat i monitor.
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 17-05-2009 v 16:46
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Je dobře nasazen vodní blok ? Nedochází k nedostatečnému ochlazení GPU ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nemas zapnuty Hybrid CF?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Nemas zapnuty Hybrid CF?
    To lze zapnout pouze s ATI Radeon™ HD 3400 Series bo ATI Mobility Radeon™ HD 3400 Series GPU.
    Zde chyba nebude. Spíš bych zkontroloval kabely, zda je vše řádně zacvaknuté/připojené.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Kompletní reinstal (odstranění, vyčištění, instalace nových) ovladačů GPU jsi asi zkoušel... Není od věci reinstalovat i monitor.
    Ten problém není závislý na OS. Dělá to po zapnutí PC za asi 20 vteřin, bez ohledu na to, co se děje. Když BIOS na černé obrazovce zobrazí základní informace o verzi, procesoru atd a já to zastavím klávesou BREAK, udělá to za těch 20 s taky. Když vlezu do BIOSU a chci tam něco nastavit, tak taky. Když nechám bootovat OS, tak taky. Prostě asi 20 vteřin PC jede a pak konec, lhostejno, jak je těch 20 sec. využito.
    Mimo to, když jsem psal, že jsem PC zkoušel pustit pouze s nutnými komponentami, HDD ani optická mechanika mezi nimi nebyly. Pouze 1 modul RAM, procesor a grafika. Odpojil jsem i čelní panel (USB porty, display, firewire, audio, prostě všechno...). A stále stejný problém.

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Je dobře nasazen vodní blok ? Nedochází k nedostatečnému ochlazení GPU ?
    První co mě napadlo. Několikrát kontrolováno, není možné.

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Nemas zapnuty Hybrid CF?
    Ty desky to asi neumožňují. Je tam integrovaná ATI Radeon HD 3200. V BIOSU jsem zkoušel všechno. Reset BIOSU na defaultní hodnoty několikrát. To by asi zaplý nebylo, ne?

    Citace Původně odesláno od Kozouš Zobrazit příspěvek
    To lze zapnout pouze s ATI Radeon™ HD 3400 Series bo ATI Mobility Radeon™ HD 3400 Series GPU.
    Zde chyba nebude. Spíš bych zkontroloval kabely, zda je vše řádně zacvaknuté/připojené.
    Mnohokrát rozpojeno a zase zapojeno, s jinou grafikou to šlo, po výměně zase ne, tam chyba asi nebude. A jak jsem už psal, tahle grafika v jiném PC a AMD 790 chodí jak dělo.

    Díky všem za ochotu pomoci, ale nemáte ještě nějaký nápad? Nějaké konkrétní nastavení BIOSU, nebo tak? Těžko něco reklamovat, když to jinde jede. Ještě zkusím tu grafiku s referenčním chladičem, jak byla, když jsem ji zkoušel na jiný desce, ale moc tomu nevěřím, připojenej vedle, aby si karta myslela, že tam je jsem ho měl, a nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Nevsiml jsem si jestli jsi to zkousel i na jinem monitoru. Pokud mas moznost, vyzkousenim nic nezkazis.
    Jak byl monitor pripojen? Pokud pres DVI, zkus i DSub. (Meli jsme take nejake problemy s DVI a Samsung LCD)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Nevsiml jsem si jestli jsi to zkousel i na jinem monitoru. Pokud mas moznost, vyzkousenim nic nezkazis.
    Jak byl monitor pripojen? Pokud pres DVI, zkus i DSub. (Meli jsme take nejake problemy s DVI a Samsung LCD)
    Bohužel jsem zkoušel 3 LCD, DVI i D-SUB, s redukcema i bez nich, a ještě televize SONY přes HDMI, všechno stejné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Zkusil bych v BIOSu nastavit frekvenci PCIe na 100 nebo 101 MHz místo Auto
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od sandlberg Zobrazit příspěvek
    Ty desky to asi neumožňují. Je tam integrovaná ATI Radeon HD 3200. V BIOSU jsem zkoušel všechno. Reset BIOSU na defaultní hodnoty několikrát. To by asi zaplý nebylo, ne?
    A jak to mam vedet? Me se stavalo to samy s M3A79-T... (a uprime receno AMD chipset je spis za trest nez jako konkurence)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    a můžeš vyzkoušet nějakou jinou grafiku do PCI-e...jestli není chyba v PCI-e slotu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    a můžeš vyzkoušet nějakou jinou grafiku do PCI-e...jestli není chyba v PCI-e slotu?
    S jinou grafikou (GF 9800) vše OK
    Uživatel vyzkoušel jak jinou grafiku u sebe v počítači, tak tu svou jinde
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    4

    Tak nakonec problém vyřešen. Po nainstalování originál chladiče na grafiku systém funguje. Zbývá dořešit, proč vodní modul nemaká, kontakt mezi chladičem a čipem byl (demontáž to potvrdila) a po rozebrání modulu se ukázala jako lichá i domněnka, že je zacpaný vodním kamenem, nebo tak.
    Ale to už se nějak vyřeší.
    Díky všem, kteří se snažili pomoci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od sandlberg Zobrazit příspěvek
    Tak nakonec problém vyřešen. Po nainstalování originál chladiče na grafiku systém funguje. Zbývá dořešit, proč vodní modul nemaká, kontakt mezi chladičem a čipem byl (demontáž to potvrdila) a po rozebrání modulu se ukázala jako lichá i domněnka, že je zacpaný vodním kamenem, nebo tak.
    Ale to už se nějak vyřeší.
    Díky všem, kteří se snažili pomoci.
    Nejsem odborník na vodní chlazení, ale napadá mě, jestli bylo čerpadlo schopno korektně dodržet cirkulaci vody.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nejsem odborník na vodní chlazení, ale napadá mě, jestli bylo čerpadlo schopno korektně dodržet cirkulaci vody.
    Alebo originál chladič ofukuje aj napájaciu časť grafiky - čo vodník asi nerobí ... aj keď na druhú stranu rovnakú grafiku nemám problém s AC S1 prevádzkovať čisto pasívne ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. "Nebyl zjisten zadny signal" - kde je zakopany pes?
    Od mike033 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 04-09-2014, 23:58
  2. "no signal detected" na monitoru po neúspěšném pokusu o odemčení jádra u X3
    Od Karlos7 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-04-2012, 22:45
  3. Nová VGA, monitor hlásí "No signal"
    Od Iselor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-06-2011, 21:08
  4. Zapnu PC, třikrát pískne, monitor hlásí "No signal"
    Od Eso.Shamster v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-05-2010, 22:52
  5. "No video input" hlaska na monitoru
    Od mythbusters v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-08-2009, 22:49